Gość: Gośka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 00:51 Przez złe skonfigurowanie kont użytkowników straciłam status administratora. Ciągle pojawia mi się komunikat, że nie jestem uprawniona do danych operacji. Pomóżcie, co robić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: a.s.s. Re: Status administratora IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.06, 01:03 Najprosciej Format. Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Status administratora IP: *.acn.waw.pl 09.03.06, 01:42 Raczej .. najglupiej. Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Status administratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:22 To co radzisz? Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Status administratora 09.03.06, 14:47 Czy taki komunikat pojawia się zawsze kiedy chcesz wykonać operację wymagającą uprawnień administratora, czy tylko niekiedy - podczas np. próby odinstalowania jakiegoś programu (był kiedyś taki problem z Nortonem)? Jeżeli zawsze, to wygląda mi to na uszkodzony profil użytkownika. Spróbuj przywrócić sobie prawa administratora z wbudowanego konta Administrator. W przeciwnym przypadku będziesz musiała utworzyć sobie nowe konto, tylko uważaj, bo przy usuwaniu starego możesz stracić wszystko, co było w folderze Moje dokumenty. Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Status administratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 01:56 Tak pojawia się gdy chcę np. zainstalować program, wykasować błędne wpisy w rejestrze czy przywrócić system itd. Nie wiem jak przywrócić sobie prawa administratora, ponieważ cokolwiek bym chciała zmienić wysyła mi kominikat, że nie mam uprawnień. Chyba, że jest na to sposób ale to byś musiał wyjaśnić krok po kroku. Link Zgłoś