Gość: snecz IP: *.aster.pl 17.03.06, 22:20 Witam, Mam pytanie o firewall. Co jest lepsze: standardowy firewall by Windows XP czy darmowy ZoneLAlarm? A jeżeli żaden z nich to , który darmowy jest ok? Z góry dzieki za odp. Link Zgłoś Obserwuj wątek
gastovski Re: firewall 17.03.06, 22:46 ZA jest uznawany za jeden z najlepszych darmowych. Ja bym wyłączył ikspekowego i powierzył ochronę tylko ZA. Link Zgłoś
neder Re: firewall 17.03.06, 22:54 > > ZA jest uznawany za jeden z najlepszych darmowych. chyba nie na tym forum ;) Tu zazwyczaj poleca się Kerio. To tylko taki mały komentarz ;) pzdr Link Zgłoś
neder Re: firewall 17.03.06, 23:12 Małe wyjasnienei, bo to zabrzmiało jakbym Cię poprawiała: sama korzystam z ZA i nie zamierzam tego w najbliższej przyszłości zmieniać ;) Link Zgłoś
gastovski Re: firewall 17.03.06, 23:17 A ja korzystam z przyzwyczajenia z darmowej wersji outpost'a, podobno lipnej, ale komputer działa, firewall się nie piekli, alarmu nie wznosi.. Nie wiem czy się włamują czy nie, życie w błogiej nieświadomości też jest przyjemne... Link Zgłoś
Gość: snecz Re: firewall IP: *.aster.pl 17.03.06, 23:32 ...czyli jak na razie free ZA rules... Link Zgłoś
Gość: Darek007 Re: firewall IP: *.crowley.pl 17.03.06, 23:37 a tak z ciekawosci znalazłem takiego firewala MCS Firewall czy warto go instalować www.idg.pl/ftp/pc_10215/MCS.Firewall.6.3.0.4.pl.html Link Zgłoś