Gość: Lulek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:12 Witam. Kupilem nowego laptopa, moje pytanie to: czy jesli nie ma potrzeby uzywac baterii, to czy lepiej uzywac ja dla lepszej eksploatacji, czy oszczedzac ja? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zielona_laska;) Re: Bateria w laptopie IP: *.244.137.250.mielec137.tnp.pl 12.04.06, 20:18 Z tego co slyszalam to nalezy przede wszystkim skonfigurowac opcje zasilania i przy rozpoczynaniu pracy na laptopie uzywac baterii do wyczerpania a pozniej przejsc na zasilanie sieciowe ale czy tak czy tak po pewnym czasie bateria sie zniszczy tak jak w komorce. Niestety nic podobno nie da sie z tym zrobic. Ja osobiscie wiekszosc czasu mam na sieciowce i bateria trzyma jak trzymala. Zobaczymy tylko jak dlugo;))) Link Zgłoś
Gość: nik Re: Bateria w laptopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 20:30 jak z kazdą baterią , raz na kilka dni pracuje na baterii i rozładowuję ją do końca.wszystko musi być używane i jak czytam na tym forum ze niektorzy dla oszczedności trzymają je w lodówce to mnie to smieszy. tak jak z samochodem mimo że nim nie jeżdzisz to i tak się starzeje. podstawowa zasada bateria też musi być uzywana. Link Zgłoś
Gość: a.s.s. Re: Bateria w laptopie IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.06, 20:34 Na poczatku rozladowac calkowicie. Pozniej wlozyc do laptopa i niech tam pozostanie. Link Zgłoś