Dodaj do ulubionych

MB (magic bright) a DF (dynaflat) róznica?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:46
Planuje kupic monitor 17 CRT Samsunga (797 lub 795) i nie jestem w stanie
zrozumiec róznicy pomiedzy monitorami MB a DF, w róznych sklepach są rózne
ceny wiec nawet po tym nie moge stwierdzic który jest lepszy. Prosze o
wyjasnienie o co chodzi??? thx
Obserwuj wątek
    • Gość: LCD Re: MB (magic bright) a DF (dynaflat) róznica? IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 21.04.06, 09:03
      za trudne to pytanie, pewenie nawet w samsungu nie wiedza
    • Gość: Szpaq Re: MB (magic bright) a DF (dynaflat) róznica? IP: 195.116.211.* 21.04.06, 09:18
      Magicbright umożliwia optymalizowanie ustawienia jasności obrazu, dzięki czemu
      przy każdym rodzaju wykorzystywanych aplikacji użytkownik uzyskuje pożądany
      efekt. Monitory można przełączać w trzy tryby pracy: rozrywkowy, z jasnością 330
      cd/m2, dostosowany do optymalnego odbioru obrazu z wykorzystaniem DVD, TV, gier
      albo bogatych graficznie prezentacji, internetowy, z jasnością 200 cd/m2, przy
      którym nieruchome obrazy mogą być oglądane przy większej jasności, podczas gdy
      tekst jest wyświetlany ostro i wyraźnie, oraz tekstowy, z jasnością 150 cd/m2,
      dostosowany do pracy z tekstem lub arkuszem kalkulacyjnym.
    • mipp Re: MB (magic bright) a DF (dynaflat) róznica? 21.04.06, 09:50
      To jest ten sam kineskop ale wersja MB ma dodatkowo parę funkcjonalnych bajerów.
      Przede wszystkim chodzi o szybkie przełącznie predefiniowanych ustawień jasności
      i kontrastu (4 do wyboru). Mam 797MB i muszę przyznać że jest to dosyć
      pożyteczne. Pracuję na ustawieniu 1, które jest ustawione na dość ciemne, a gdy
      włączam grę to przestawiam się na 3 dwoma wciśnięciami guzika. Całkiem wygodne.

PS. Teraz już chyba robią tylko MB bo np. 797 DF nie widzialem.
      • Gość: Szpaq Re: MB (magic bright) a DF (dynaflat) róznica? IP: 195.116.211.* 21.04.06, 09:53
        Teraz to juz ich wogole nie produkuja i to juz od jakiegos czasu
        • mipp Re: MB (magic bright) a DF (dynaflat) róznica? 21.04.06, 09:59
          Nie wiem czy produkują, czy wyprzedają magazyny, ale w dalszym ciągu można kupić
          nowe w sklepie. Mój monitor ma rok produkcji 2005 na nalepce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka