evilkitty PROSZĘ O POMOC 28.06.06, 13:24 BARDZO proszę o szybką pomoc! Dzisiaj podłączyłam iPoda do komputera i wyświetlił mi się taki komunikat: "Another user on this computer is using the iPod software, so Itunes is unable to communicate whit this iPod. Please ask the other user to log out." może mi ktoś powiedzieć co to ma znaczyć? dlaczego tak się stało? i co mam zrobić?! Czy jak zformatuję iPoda (oczywiście na głównym komputerze nie mogę, bo jak włączam upDatera iPod'a to pisze error, ale zawsze mogę na laptopie) to po prostu nie usuną mi się wszystkie piosenki (wiem, że się usuną...) a i tak podłączając do głownego komputera nic nie będę mogła zdziałać?! PROSZĘ O POMOC! BŁAGAM! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: PROSZĘ O POMOC 28.06.06, 13:44 a wykonałąś to, o co prosił cię komputer? tzn. czy wylogowałaś drugiego użytkownika? Odpowiedz Link Zgłoś
evilkitty Re: PROSZĘ O POMOC 28.06.06, 13:47 o pitole, właśnie się skapnełam... muszę to zrobić i zaraz ci napiszę, czy wszystko ok (rodzice rano byli na kompie, ale całkiem o tym zapomniałam...)^^ Odpowiedz Link Zgłoś
evilkitty Re: PROSZĘ O POMOC 28.06.06, 13:52 Ok, wylogowałam rodziców... i wygląda mi na to, że wszystko ok, bo zdjęcia zaczeły się automatycznie dodawać... strasznie ci dziękuję... w ogóle o tym nie pomyślałam... w sumie to wydawało mi się, że to nie ma znaczenia, wydaję mi się, że kiedys była taka sytuacja że ktoś był zalogowany na moim komputerze i nic się z iPodem podczas podłączania nie działo... ale ja jestem sklerotyczką, więc mi wierzyć nie można, tak więc nie mówie! Po rękach całuje, i bardzo ci dziękuję, Tamara=* Odpowiedz Link Zgłoś
pasciac Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.06.06, 11:00 nagle podczas słuchania muzyki, padł mi mój ipod, zresetowałem go, próbowałem wgrać do niego nowego softa bo myślałem, że pewnie soft padł, ale komp go nie wykrywa, dałem do jakiegoś serwisu komputerowego, powiedzieli że prawdopodobnie dysk albo bios padł, co można zrobić? na ipodzie jest ciągle komunikat żeby wejść na strone ipoda. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.06.06, 11:16 Toteż możesz to zrobić www.apple.com/support/ipod Odpowiedz Link Zgłoś
mari-mari Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.06.06, 23:29 Mam problem. Mam Ipod-a Mini 4Gb od ok roku czasu. Kiedy chce go wlaczyc (jest naładowany) to pojawia sie jabluszko, ktore caly czas sie wyswietla, a nastepnie po jakims czasie obrazek ipod-a ktory na ekranie ma smutna buzke ;( oraz trójkat, w ktorym jest wykrzyknik Co robic? Ipoda przywozlam z Usa i nie ma PL pieczatki. Slyszalam, ze moze byc to cos z kartą logiczną. Jesli tak, to co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.06.06, 09:46 www.apple.com/support/ipod Przyczyny takiego symbolu mogą być różne. Spróbuj najpierw 5 R (Reset, Restore itp.) opisane na stronie powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
michal2103 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.07.06, 10:17 witam, mam takie pytanko, byc moze bylo juz ono na tym forum ale spytam mimo wszytsko zeby bezosreednio od ciebie otrzymac porady, mam ipoda od okolo 3-4 tygodni, wsyztsko bylo ladnie pieknie dopoki pewnego pieknego razu czyli wczorja nie podlaczylem go do komputera chcac go naladowac, podlaczylem do usb i nic, nie moge wlaczyc ipoda komputer tez go nie wykrywa, czy mozliwe ze bateria sie kompletnie rozladowala, jelsi tak czy mozna ja jakos naladowac, probuje wszytskoch mozliwych kombinacja przyciskow i nie moge go wlaczyc, czy konieczna jest jakas wymiana? prosze o porade, dziekuje, Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.07.06, 12:51 wymiana raczej nie bedzie potrzebna (chyba ze komputera :)) potrzymaj go troche w ladowaniu i powinien sie pojawic po jakim s czasie. jesli nie to zastosuj kroki 5R (reset, restore, reinstal itp), ktore znajdziesz na www.apple.com/support/ipod Odpowiedz Link Zgłoś
enchanting Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.01.08, 22:57 mam pytanie- wazne bo to juz 2 sprzet ktory po 2 dnaich nawalil.kupilam 3 dni temu ipoda nano 2gb-nic sie nie psulo,normalnie odtwarzanie muzyki, zdjecia,wgrywanie itp. dzis podlaczalam ipoda do kompa 3 razy i za tym ostatnim na ipodzie pojawil sie komunikat : "podlaczony" i na tym koniec.nie wykryl go itunes,ani moj komputer w nosnikach wymiennych a ipod jakby sie zawiesil bo caly czas(mimo ze ejst odlaczony) wyswietla sie na nim ze JEST podlaczony,i ze bateria sie laduje.nie moge go wlaczyc ani wylaczyc,przegladac fotek itd.Czy cos z tym mzona zrobic?dodam ze nie spadl ani nie zostal zalany ani nicz tych rzeczy.Czy moglo tak sie stac z powodu podlaczania go az(?!) 3 razy do komputera? z gory dziekuje za szybka odp:) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 26.01.08, 06:33 rzadko, ale czasem tak sie zdarza. zrob mu reset menu plus srodkowy przez 5 sek. jesli sie nie da, poczekaj, az sie rozladuje. gdyby w dalszym ciagu nie pomoglo, wylacz itunes, otworz menedzer zadan (ctrl+alt+del) i wylacz iTunes helper i iPod service. iTunes musi byc wylaczone. potem podlacz ipoda na nowo. powinno pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
talia1716 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.01.08, 12:31 Cześć mam IPoda Nano 3 generacji i mam 2 pytania: 1)Ipod przyjmuje jedynie format m4v , nie przyjmuje nic typu mpg, avi, mov, asf - czy to jest ok?? 2)jakie są sprawdzone źródła działających filmów na Ipoda ( itunes store nie podaje informacji o formatach kupowanych plików ) Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.01.08, 13:21 1. dokladnie tak jest. do przekształcania innych formatow sluza bezplatne programy jak np. Videora 2. wszystkie pliki kupowane w iTunes store dają się odtworzyć na iPodzie, które mają zdolność do odtwarzania filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
talia1716 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.01.08, 13:55 ok dziękuję miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekskwa Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.07.06, 19:34 Wielki mistrzu!! Pierwszego dnia wszystko ładnie pięknie. Muzyka i zdjęcia są. Pora na video. I zaczynaja sie schodki. Nic nie wychodzi. Konwertowałem przez iTuns.Nic z tego.Przeczytałem całe forum. Postępywałem krok po kroku . Sciągnąłem videora i imTOO avi mpeg converter 3. I dalej nic. Bardzo prosze o pomoc . P.S teledyski były ale bez dzięku. POMOCY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekskwa Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.07.06, 19:39 Prosze o wyjaśnie jak wgrac te teledyski krokpo kroku Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 03.07.06, 00:39 a czy uzyles applowego kodeka h.264 (albo cos w tym stylu)? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekskwa Re: spec od ipodow czeka na listy :) 03.07.06, 12:47 nie wiem . ja to robiłem tak: konwertowałem teledysk prze imtooo avi mpeg converter 3 póżnij przez videora potem otwierałem itunes wkładałem teledysk do biblioteki i co dalej próbowałem kopiować ale nie wiem dzie. POMOCY!!!! PROSZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekskwa Re: spec od ipodow czeka na listy :) 03.07.06, 12:58 Szanowny Panie Michale Ludwiku . teledysk sobie skonwertowałem i jak go wwalić do ipoda. Trzeba go przerabiać na ten format ipodowski. (bodajrze AAC) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 03.07.06, 14:54 nie przerabiaj go na aac gdyzto jest format dzwiekowy. w jednym z tych programow, o ktorych wspominales musisz przerobic plik wideo na mp4 i wydaje mi sie, ze za pomoca nowego kodeka apple h.264. wpisze w google convert video h.264 i powinno zjawic sie pare programow. jesli nie to przejrze strony makowe i znajde ci jakis program, ale nie w najblizszym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekskwa Re: spec od ipodow czeka na listy :) 03.07.06, 18:36 dzięki za wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
kamishka1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 06.07.06, 00:22 Drogi Specu! nowy ipod nano po podłaczeniu do kompa teoretycznie zaczął się ładować a po 3h i po odłączeniu go z usb nie da się go włączyć:(pojawiła się ikona baterii z wykrzyknikiem,więc ponownie podpięłam go do usb ale nadal nic sie nie dzieje.ajuuutooo Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek17a Re: spec od ipodow czeka na listy :) 06.07.06, 17:43 Witam! Mam problem . Wiem że to pytanie było tyle razy na forum a mi i tak nie działa . mianowicie chodzi o ipod video 30 gb. Gdy wgrywam teledysk w formacie mpeg-4 yo jest sam dżwięk.Na jaki format trzeba go zmienić. A oto lista programów których urzywałęm do konwertacji: jodix free ipod video converter videora ipod converter cucusoft ipod movie& video converter cucusoft ipod video converter co robir nie tak? Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
matuzz Re: spec od ipodow czeka na listy :) 08.07.06, 20:47 Witam!! Też mam problem z iPodem shuffle. Instaluje oprogramowanie, wszystko cacy do momentu kiedy podłączam iPoda. Wyskakuje mi okienko że urządzenie bedzie dzialalo szybciej kiedy podlączy sie je do portu USB 2.0, zamykam okienko a ono wyskakuje znowu, i tak dalej i tak dalej. iPoda nie widzi jako dysk, nic sie nie da z nim zrobić :/ jest na to jakiś sposób ?? dziekuje z góry za pomoc pozdrawiam matuzz Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 09.07.06, 20:00 Mialem ten sam problem. Sa dwa rozwiazania: a) zainstalowac nowa wersje iPod updater'a na Shuffle b) sprzedac to badziewie i kupic Nano Odpowiedz Link Zgłoś
gusia52 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.08.06, 23:18 Ok,to ja mam pytanie odnosnie instalacji nowych gier. Sciagnelam gierki ze strony www.ipodarcade.com, rozpakowalam, przerzucilam do folderu Notes na ipodzie i sie pojawia problem...nie moge zrobic update ipod. Zrobilam update oprogramowania i ciagle nic. Moze macie jakies propozycje? Dodam ze mam ipod nano jesli to robi roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
zebraxxx Re: spec od ipodow czeka na listy :) 09.07.06, 20:48 servisipoda napisał: > Piszcie o problemach ze swoimi ipodami, a w miare mozliwosci bede odpisywal. > Znam ipody bo to mija praca :) witam serdecznie mam iPoda Video 30GB i nie wiem niestety ja zaladaowac okladki do ksiazek i do plyt :)) o i nie wiem jak zrobic zeby teledyski byly w teledyskach a nie ogolnie w muzyce bo ksiazki tez mi sie laduja do muzyki a nie do ksiazek. a i na dodatek w funkcji budzika nie umiem sie odnalezc :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_mistrz Re: spec od ipodow czeka na listy :) 12.10.06, 23:02 Mam problem z instalacjom softa 1.2 na Ipodzie video30gb 5g. kiedy chce sciongnonc go przez Itune to wyskakuje mi tabliczka 'The Ipod software update server could not be contacted' Morze da sie to sciongnonc z jakiejs strony? Zgury dzienki (sciongnij torent www.mybittorrent.com/games/bittorrent_437861.html I pobierz go przez np.Bitconnect0.67 potem przezuc folder do library i masz 8 darmowych gier na Ipoda video) Odpowiedz Link Zgłoś
helcia77 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 10.07.06, 14:56 Heloo. mam problem z ipod video .A mianowicie wgrywam do niego muzyke i za kazdym razem jak chce dograc cos nowego na innym komputerze niz robilam to wczesniej trace caloc muzyki,wypadalo by robic to co chwilke na tym samym no ale tak nie powinno byc.Rozni ludzie chca mi cos dograc ale nie moga bo za kazdym razem trace calosc .Co mam zrobic???? prosze o odp. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 10.07.06, 18:53 Przestac krasc muzyke. "Dogrywanie" u ludzi jest kradzieza. Odpowiedz Link Zgłoś
helcia77 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.07.06, 14:25 tak ?? szczegolnie jak to sa dj.je?? i za pyty placa kupe kasy???? i maja to wszystko na winylach trudno chyba zeby kupowali i winyle i cd?? chmmm??? szczegolnie jak placi sie zaiksowi i kupujac winyla i kupujac plyte cd i kupujac nagrywarke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.07.06, 18:13 Wlamywacze tez sie moga tlumaczyc ze zaplacili tyle za narzedzia do wlamania ze zawartosc domu im sie nalezy. W PL funkcjonuje moralnosc Kalego - samemu mozna krasc i nie ma nic w tym zlego, ale jakby ktos nas okradl... Odpowiedz Link Zgłoś
helcia77 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 12.07.06, 14:39 no oki ale z tego co wiem w polsce jeszcze nie da sie kupowac piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 12.07.06, 20:00 wystarczy kupowac plyty legalnie. mozesz to zrobic w empik.com, hmv.co.uk maja bardzo przystepne ceny, a skoro cie stac na iPoda to "dogrywanie" od innych jest wsiowe Odpowiedz Link Zgłoś
helcia77 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 13.07.06, 14:26 wlasnie po to kupilam ipoda zeby pozbyc sie sterty plyt!!a powinno sie pomyslec w polsce ze jak sprzedaje sie ipoda to zeby ludzie nie dogrywali muzyki to jednak byly te sklepy z muzyka tak jak to jest w innych krajach.I problemu by nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
drozzd Re: spec od ipodow czeka na listy :) 15.09.06, 08:35 możesz dogrywać muzykę u znajomych, wsystarczy używać winampa, media library wyświetli twoje wszystkie piosenki a z listy lokalnej, metodą przeciągnij i upuść dorzucasz muze na ipoda, iTunes niestety ne daje takiej możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
adynburg Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.07.06, 09:50 witam mam ipoda nano zakupionego ze sklepu z itunes,usb 2.0,a ostatnio wpadl mi w rece ipod 20 GB kompletnie goly, wszystko bylo wporzadku ,dzialal bez zastrzerzen,ale bateria po jakims czasie dochodzila do stanu wymagajacego doladowania,poniewaz nie mam do nano ladowarki sieciowej,laduje go przez usb,pomyslalem ze 20GB tez moge tak doladowac( do tej pory nie wiem czy slysznie)w kazdym razie podlaczylem go przez USB i wyszlo cos w stylu <ipod wymaga aktualizacji ,czy chcesz go zaktualizowac>, potwierdzilem i wygladalo to tak jak bym mu nowego softa wgral, jednak po tej aktualizacji ipod nie dziala ,jedynie co sie pojawia to jak go wlaczam znak firmy apple i po okolo 4 sekundach wtyczka USB ze strzalka tak jak by chcial zeby go podlaczyc do kompa,kiedy próbuje to zrobic wychodzi mi komunikat ze USB jest uszkodzone,to nie jest prawda bo nano na tym samym kablu wciaz dziala bez namiejszych zarzutów,nie wiem co mam dalej zrobic....... prosze o pomoc mój mail to adynburg@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 12.07.06, 20:02 niewykluczone, ze polaczenie wewnatrz ipoda jest uszkodzone. zrob reset, restore itp. zreinstaluj soft na kompie i w ipodzie, a jak nie zadziala to masz gwarancje Odpowiedz Link Zgłoś
zebraxxx Re: spec od ipodow czeka na listy :) 14.07.06, 09:17 witam serdecznie mam iPoda Video 30GB i nie wiem niestety ja zaladaowac okladki do ksiazek i do plyt :)) o i nie wiem jak zrobic zeby teledyski byly w teledyskach a nie ogolnie w muzyce bo ksiazki tez mi sie laduja do muzyki a nie do ksiazek. a i na dodatek w funkcji budzika nie umiem sie odnalezc :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 14.07.06, 22:58 okladki do plyt robisz tak: sciagasz na pulpit okladke, potem otwiersz iTunes, zaznaczasz interesujace cie piosenki, przeciagasz mysza plik z okladka na miejsce, w ktorym powinna pojawiac sie okladka plyty (lewy dolny rog - powinno byc takie okienko. jesli nie ma, kliknij na jednym z przyciskow w tym rogu). moze nawet zadzialac, jesli przeciagniesz ten plik na zaznaczone pliki muzyczne. itunes doda je automatycznie. jest jeszcze inny sposob ale jest troche bardziej skomplikowany. ksiazki beda ci sie ladowaly do muzyki, bo trzeba je specjalnie oznaczyc, ze sa ksiazkami. sluza do tego roznego rodzaju programy, ale z racji tego, ze korzystam z maka to nie podam ci zadnego - szukaj odpowiednio dlugo w google i w koncu znajdziesz. budzik jest w dodatkach (menu glowne>dodatki>zegar>klikasz zegar>budzik) Odpowiedz Link Zgłoś
wawel23 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 15.07.06, 16:14 Witam, mam pytanie jetses szczesliwym posiadaczem Ipoda 20 gb photo. Od pewnego czasu mianowicie kilku dni ipod nie odtwarza mi muzyki wychodze z domu wybieram kawalem i daje play a on mi przeskakuje z piosneki na piosenke i tak az do konca utowru. Kiedys juz tak miaelm wiec usunelem wszytskie piosenki z ipoda za pomoac itunes i zgralem na nowa i wystzko bylo odbrze. prosz ejednak o pomoc poniewaz gdy tym razem usunelm piosenki z ipoda przez itunes to w ipod pag's zrobilo sie pusto jednakze na ipodzie pozostaly te piosenki i nie da sie ich odtwarzac. co mam zrobic zaistalowalem na nowa itunes i nic:( jetem bardzo zanipokojony. NIe wiem moze trzeba zrobic format tylko nie wiem jak. Jesli macie pnastwo jakies rady dla to prosz eo kontakt na maila 23mj23@gmail.com lub na gg 5105343. Prosze bardzo o kontrakt. nie mam pojecia co sie tslao. dizkuje i czekam na odpowiedz. prosze odpisac dziekuje z gory i pozdrawiam david Odpowiedz Link Zgłoś
ipodfan Re: spec od ipodow czeka na listy :) 16.07.06, 17:54 Bardzo proszę o wypowiedzi osoby które mają iPoda VIdeo czy podczas zgłasniania i ściszania na głośności pomiędzy 50% a 100% tez słyszycie ciche pykania tylko i wyłącznie podczas zgłaśniania i przyciszania. Bo sam już dostaje głupawki czy to drobna wada wszystkich iPodów? Jedna osoba mówiła miżę nic nie słyszy a inna że wszystkie tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.07.06, 10:51 iPod uzywa cyfrowej regulacji glosnosci. Slychac to jako pykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna112 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.07.06, 10:12 witam! podlaczylam iPod-a do kompa i wgralam troche pisoenek.po chwili jak chcialam je odtworzyc to zaczely mi same sie przewijac jak pokaz slajdow(w ipodzie).nie moge nic z tym zrobic.pomoz mi blagam. Odpowiedz Link Zgłoś
sugif40 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.07.06, 02:23 Witaj.Mam problem z ipadem,mianowicie dopiero co zakupiony podlaczylem do kompa gdzie wczesniej zainstalowalem itunes.dlugo tak podlaczony(cala noc) nie przerzucil mi ani jednego pliku,oczywiscie byl komunikat,aby nie rozlaczac,ja tam rozlaczylem kilka razy nie wiedzac wczesniej o tym.Efekt z tego prawdopodobnie taki ,ze sie zawiesil.Pokazuje sie jabuszko okolo 10sek,nastepnie wybor jezyka i natychmiast sie resetuje i z powrotem tak samo .Nie pomoglo naciskanie select i menu razem,teraz jeszcze go laduje w bose bo wczesniej calkowicie sie rozladowal.Po prostu nie chce wystartowac.Nie wiem czy mam go odeslac ,czy jest jakis sposob na niego.Jeszcze dodam,ze jest przy tym bardzo cieply.Z uszanowaniem Wiesiek z NY. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.07.06, 09:11 w NY sa dwa apple store (Soho i przy 5 alei obok GM building). W apple store sa tzw. Genius Bary gdzie elegancko pomagaja ci z kazdym problemem. Mozesz z tego skorzystac, bo warto sie tam znalezc A jesli nie masz czasu to znajdziemy inne rozwiazanie Odpowiedz Link Zgłoś
sugif40 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.07.06, 11:14 Witaj.Ipod jest nowy i nawet nie odsluchalem na nim jednego utworu.Jezeli faktycznie nic mu nie pomoze bede go musial odeslac.Mam wrazenie ,iz to twardy dysk nie chce ruszyc.W tej chwili nie mam czasu jezdzic na manhattan i p[rosze moze jakos rozwiazemy ten problem.Dzieki z gory.W. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_71 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 26.07.06, 10:21 Pekł mi wyswietlacz w iPodzie 4G. Gdzie moge kupic inny, sprawny? Potrzebuje go szybko bo we wtorek wyjezdzam, a chcialbym go miec przy sobie... Na allegro byl jeden wyswietlacz ale koles go sprzedal poza aukcja...:/ Jestem z Wrocławia, jedyny tutaj sklep z iPodami to iSpot... Ale czy tam jest mozliwosc zakupienia czesci? PROSZE O SZYBKO ODPOWIEDZ!!! RATUJCIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
natikwiatuszek93 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.07.06, 18:47 mam pytanie.. mam zamiar kupić iPoda mini na allegro, nowego za 350 zl (przynajmniej tak sie Zaczyna oferta)adress to : www.allegro.pl/item117056665_ipod_mini_4gb_blue_nowy.html czy moglbys sprawdzic czy nie jest za tani itd.. zalezy mi na czasie.. a tak pozatym czy iPod mini ma kolorowy wyswietlacz? Jak sie go laduje? Pozdrawiam natalia :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.07.06, 11:28 mini ma monochromatyczny wyswietlacz. kolorowe wyswietlacze maja ipody photo 4G, ipody nano i ipody video Cena 350 jest prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
natikwiatuszek93 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.07.06, 18:18 a dlaczego iPody mini wycofali z sprzedazy? Przynajmniej tak slyszalam.. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.07.06, 19:33 natikwiatuszek93 napisała: > a dlaczego iPody mini wycofali z sprzedazy? Przynajmniej tak slyszalam.. w normalnych krajach, gdy wprowadza sie nowy model jakiegos urzadzenia, to przecenia sie stary i wyprzedaje zapasy. w normalnych, tylko nie w Polsce. wyprzedaz w SAD polegala na obnizeniu cen egzemplarzy powystawowych, a pozostale sprzedawali bez zenady po wyzszych cenach niz nowe ipody nano. Apple ZASTAPILO linie iPod mini iPodem nano, wiec tez nie ma mowy o wycofaniu, lecz ewolucyjnym nastepstwie Odpowiedz Link Zgłoś
nephew Re: spec od ipodow czeka na listy :) 02.08.06, 20:30 Witam! Moje pytanie dotyczy wgrywania piosenak do ipoda shuffle. Jak za pomoca iTunes wgrac liste piosenek? Stworzylem nowa playliste chcialbym ja wgrac. Przy pierwszym podlaczeniu cos sie na niego powgrywalo samo, a teraz nie moge tego usunac ani zamienic. Moze zle szukam komendy? A poza tym teraz po wlaczeniu ipoda i probie odpalenia muzyki swieca sie na przemian zielona i czerwona lampka i nic sie nie dzieje. Tak jakby byl pusty! Prosze o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
martynka1236 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 10.08.06, 04:36 Hello:) Wlasnie kupilam iPoda nano 1GB i mam kilka pytan, zanim zaczne go uzywac. 1. Jestem teraz w USA i tutaj kupilam iPoda, czy rejestrujac go mam podac swoj adres w Polsce(wracam za 20 dni) i czy to ma jakies znaczenie? Tutaj iPoda moge oddac po 30 dniach od kupna, ale jesli mi sie cos z nim stanie w Polsce i bede chciala go naprawic to czy bedzie z tym jakis problem? 2. Jakis miesiac temu kupilam tego samego iPoda ale zle sformatowalam baterie i musialam go oddac, gdyz moglam go uzywac przez 3 godziny a po tym czasie bateria byla calkowicie rozladowana. Tutaj instrukcje obslugi sa jedynie w jezyku angielskim i nie wiem jak mam sformatowac baterie? Bardzo prosze o jakies wskazowki, zanim zepsuje kolejnego iPoda:( Za 20 dni mnie juz tu nie bedzie a jesli cos zle zrobie po powrocie do Polski to juz go nie oddam, wiec gdyby to bylo mozliwe to czy moglabym uzyskac informacje w miare szybko? Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
boug Re: spec od ipodow czeka na listy :) 12.08.06, 15:53 Od 2 dni jestem posiadaczem ipoda nano 4gb ale nie moge wgrac muzyki !. Wiec odtwarzacz jest wykrywany przez windows ale nie moge sie na niego dostac ... nie moge kliknac na niego prawym przyciskiem myszy i np go sformatowac bo mi sie zwiesza komputer! Itunes nie widzi go ! przeinstalowywalem itnues i nic ! chcialem zrobic update oprogramowania ale gdy juz wlaczam ta aplikacje to zawiesza mi sie i nie moge da Resotre albo wgrac oprogramowania ! Bylem u kumpla i na innym komputerze jest to samo .Probowalem go formatowac z poziomu dosa na FAT 32 bo przeczytalem na oficjalnym forum to pomaga ale gdy juz naciskam przycis zeby mi sie formatowal to wyskakuje mi blad "Blad w wywolaniu IOCTL" Pomoz mi ? prosze :( Odpowiedz Link Zgłoś
slavi Re: spec od ipodow czeka na listy :) 13.08.06, 11:21 Witam serdecznie Mam iPoda nano podłączonego do PC z Windowsem (mam też ibooka, ale w PC mam większą bazę danych, np. zdjęć). Muzykę zgrywam do iPoda (oczywiście poprzez iTunes) bez problemu, natomiast zdjęć nie mogę. Wiem, że wchodzi się w opcje iPoda w iTunes, potem "Photos"-"Synchronize photos from"-mam utworzony konkretny folder ze zdjęciami (przy okazji - w tym folderze automatycznie tworzy mi się folder o nazwie "iPod Photo Cache") itd. Na dole pojawia mi się liczba zdjęć do przegrania. Wciskam "OK", rozpoczyna się "uptading iPod" i po chwili pojawia się komunikat "The iPod cannot be updated. The disc could not be read from or written to". Podkreślam, że muzykę przegrywam bez problemu. O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 13.08.06, 23:36 iPod updater + formatowanie - sa jakies bledy w systemie plikow. Odpowiedz Link Zgłoś
slavi Re: spec od ipodow czeka na listy :) 14.08.06, 10:38 -------------------------------------------------------------------------------- Podłączyłęm iPoda do innego peceta i ściąga zdjęcia normalnie. Czyli coś nie tak z moim PC. Nie wiecie co to może być (jakieś ustawienia)? Odpowiedz Link Zgłoś
k-ff Re: spec od ipodow czeka na listy :) 14.08.06, 11:43 Pomocy ! Jestem poczatkująca w ipod przez przypadek klikłam format dysk i skasował mi sie cały dysk teraz nic nie moge w grać ani muzyki ani nic gdy chce wejść w obojętnie czy w muzyke czy zdjecia . wyskakuje empty dysk. co mam zrobić by znowu w pełni korzystac z ipoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mihau9 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 14.08.06, 14:05 jak przekopiowac pliki z ipoda(Ipod video) na dysk w komputerze??? dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mku123 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.08.06, 11:41 Witam i bardzo prosze o rade. Syn dostal ipoda 30GB z video i photo. I niestety nie potrafi podlaczyc go do komputera, mowi, ze komputer nie widzi ipoda. I nie dzieje sie tak tylko z naszym komputerem, bo probowal tez u kolegow. Prosze o pomoc, co powinnismy zrobic krok po kroku. Z gory dziekuje, pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.08.06, 13:27 Dwa rozwiazania: a) najprostsze - kup Maca i wszystko bedzie dzialalo od wlaczenia b) troszke trudniejsze - zainstaluj iTunes = iPod software przed podlaczeniem iPoda Odpowiedz Link Zgłoś
boug Re: spec od ipodow czeka na listy :) 18.08.06, 12:19 Ale jestescie beznadziejni ... W ogole to co to za spec od ipodow !? ludzie kmaaj problem to widac caly czas ta sama odpowiedz "daj update" "przeinstaluj iTunes" Pani Magdo ! Pani syn ma najprawdopodobnie ten sam problem co ja ! wiec tu mam solucje ktora znalazlem na oficjalnym forum ipoda ! Oani sobie zobaczy pare postow wyzej jaki jest moj problem i porowna z problemem ipoda Pani syna . A więc "K I had this issue found answer on another discussion topic. You have to reformat your iPOD drive to FAT32 using your computer and then use the updater to restore. Here is what I did and it worked: 1. Connect your iPOD and put into disk mode (hold down menu and select (center) until apple logo appears, then immediately hold down select and play/pause until iPOD enters disk mode) 2. Find out what drive your iPOD is on by looking in My Computer (e.g. E:, G: or I:) 3. Go to start menu --> run 4. Enter cmd and select'OK' 5. Black dos box comes up 6. type "format I: /FS:FAT32 /Q (enter)" (I: is the drive name - change to your drive if different) 7. type enter when it asks for the disk. 8. Leave disk label blank. (just hit enter when prompted) 9. After finish formatting use system tray to safely remove hardware from the drive. 10. Restart computer 11. Launch ipod updater 12. connect ipod 13. After recognizes iPOD - select restore 14. Let it complete restore successful - iPod may still show the do not disconnect 15. Disconnect ipod (again using system tray) 16. Restart computer 17. Launch iTunes 18. Connect iPOD should be recognized by iTUNES (FINALLY!!) If not try uninstalling and reinstalling iTunes - then connect iPOD "" Mi to pomoglo ! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia52 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.08.06, 23:20 Ok,to ja mam pytanie odnosnie instalacji nowych gier. Sciagnelam gierki ze strony www.ipodarcade.com, rozpakowalam, przerzucilam do folderu Notes na ipodzie i sie pojawia problem...nie moge zrobic update ipod. Zrobilam update oprogramowania i ciagle nic. Moze macie jakies propozycje? Dodam ze mam ipod nano jesli to robi roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
peps24 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 20.08.06, 08:09 Witam. Nie jestem pewien czy podobny temat na forum już był, ale mi nie udało się go odnaleźć. Od niedawna mam iPoda video 30gb. Wszystko było super. Muzyczka wchodziła bez problemu tak jak zdjęcia i video do czasu gdy spróbowałem wgrać dłuższy film (ponad 1 godzina). Wszystko zrobiłam tak jak przy wgrywaniu krótkich filmików. Skonwertowałem i dodałem do biblioteki, a raczej próbowałem, bo po skonwertowaniu film za nic nie chce się pojawić ani w bibliotece ani na iPodzie. Dziwi mnie, że krótkie filmiki ładują się bez problemu. Dziwne jest jeszcze to że ten przerobiony film normalnie jest odtwarzany na komputerze. Do konwertowanie użyawam "Videora iPod Converter" i "Free iPod Video Converter". Odpowiedz Link Zgłoś
knz3 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 20.08.06, 11:51 Witam. Mam problem z iPodem nano 1GB... Wszystko było z nim wporządku lecz ostatnim razem,gdy został rozładowany i chciałem go podłączyć do kompa iPod nieładował się. Komputer go niewykrywa ipod jest ciepły w miare czasu jak jest podłączony a komunikat,który wyswietla sie po podłączeniu dokompa nie znika nawet po odłączeniu?! Sprawdzałem na innych komputerach i wciąż to samo - resetowałem go na wszelkie sposoby i dalej nic... Odpowiedz Link Zgłoś
piziu Re: spec od ipodow czeka na listy :) 20.08.06, 19:57 a ja bym chciał sie dowiedzieć jakim programem oprócz itunes można wgrywać piosenki i video i w jaki sposób się to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
piziu Re: spec od ipodow czeka na listy :) 21.08.06, 16:20 czy spec od ipodów odpowie mi na wyżej zadane pytanie?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
boug Re: spec od ipodow czeka na listy :) 21.08.06, 17:30 Media Monkey albo Copy ipod Odpowiedz Link Zgłoś
1leszczyna1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.04.13, 21:15 Mam problem. Odłączyłam iPoda (shuffle 2.generacja) podczas zgrywania na niego muzyki. Teraz pali się lampka zielona-pomarańczowa-pomarańczowa, co oznacza, że muszę go przywrócić. Komputer nie chce go czytać, nie chce go zainstalować. Znalazłam iPodRestoreUtility, ale nie chciał się zainstalować na moim systemie - Windows7. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
piziu Re: spec od ipodow czeka na listy :) 21.08.06, 21:56 może ktos jeszcze podać nazwę programu dzięki któremu można wgrywać filmy do ipoda?? Niestety itunes mi nie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś