Gość: kasztan IP: *.bank.bgzsa.pl 13.01.03, 20:40 Kto by pomyślał że produkt Microsoftu można rozwalić poprzez słuchanie mp3 - www.suntimes.com/output/tech/cst-nws-hack20.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kasztan Re: WinXP i mp3 IP: *.bank.bgzsa.pl 13.01.03, 20:43 Więcej informacji : cert.uni-stuttgart.de/archive/bugtraq/2002/12/msg00188.html Śmieszne że nawet nie trzeba odtwarzać muzyki ;-) Link Zgłoś
Gość: marekggg Re: WinXP i mp3 IP: *.acn.waw.pl 13.01.03, 20:54 bardzo dziwne - ale tak na prawde, niechj mi ktos wytlumaczy w jaki sposob mozna do .mp3-ki wlozyc jakis kod ktory sie uruchamia. wime jak wyglada struktura .mp3 ale miejsca tam do czegos takiego niema. bede wdzieczny za wszelkie wskazowki. co do wma - niewiem - nieznam format. wydaje mi sie ze bardziej chodzi o jakis bajer Link Zgłoś
Gość: kasztan Re: WinXP i mp3 IP: *.bank.bgzsa.pl 13.01.03, 21:00 Gdyby chodziło o bajer Microsoft nie wydałby chyba patcha, no nie ? Bez obrazy - ale to że nie wiesz jak explotować dziurę nie znaczy że inni tego nie potrafią (ja też nie wiem) Link Zgłoś
Gość: marekggg Re: WinXP i mp3 IP: *.acn.waw.pl 13.01.03, 21:26 niewyobrazam sobie ze by wczytaniem Tagu i informacji o plikach explorer wykonal jakis kod. co do patcha - mikrosoft moze po prostu wydal "patch" tylko po to, zeby sie uzytkownicy czuli bezpiecznie. tak z powodow "marketingowych". Link Zgłoś
Gość: kasztan Re: WinXP i mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.03, 22:28 Marku naprawdę nie chcę cię obrazić ale : > niewyobrazam sobie ze by wczytaniem Tagu i informacji o to pozanj charakter ataków z wykorzystaniem przepełnienia bufora na stosie to przestaniesz się dziwić >co do patcha - mikrosoft moze po prostu wydal "patch" Litości ! nie uważasz że taki "marketing" może tylko wyrządzić szkodę firmie ? Wypuszczanie łaty bezpieczeństwa w sytuacji gdy firma stara się zbudować wizerunek systemu bezpiecznego ? I to na dodatek łaty która nic nie robi ? To albo byłby przejaw kretynizmu albo sabotaż ! Link Zgłoś
Gość: marekggg Re: WinXP i mp3 IP: *.acn.waw.pl 13.01.03, 23:32 > Marku naprawdę nie chcę cię obrazić ale : > > niewyobrazam sobie ze by wczytaniem Tagu i informacji o > to pozanj charakter ataków z wykorzystaniem przepełnienia > bufora na stosie to przestaniesz się dziwić powiem szczerze - juz sie niedziwie...faktem jest ze niedocenilem, staralem sie pisac programy poprawnie. kiedys pracowalem z assemblerem (z80, x86 pod dosem) i wiem co wszystko mozna zepsuc nieprawidlowym uzyciem stacka. pozniej programowalem w pascalu, visual basicu i delphi - tamniemialem problemow ze stackiem. nigdy tak na prawde nieprogramowalem w C (pomijajjac jakies duperele), wiem ze C jest bardziej elastyczny - w obie strony. caly problem polega na bardzo niekorzystnej kombinacji C i faktoru ludzkiego. niestety. fajny jest www.cultdeadcow.com/cDc_files/cDc-351/ > >co do patcha - mikrosoft moze po prostu wydal "patch" > Litości ! nie uważasz że taki "marketing" może tylko > wyrządzić szkodę firmie ? Wypuszczanie łaty > bezpieczeństwa w sytuacji gdy firma stara się zbudować > wizerunek systemu bezpiecznego ? I to na dodatek łaty > która nic nie robi ? To albo byłby przejaw kretynizmu > albo sabotaż ! wszystkie systemy maja laty niestety...(nawet linux) Link Zgłoś
Gość: kasztan Re: WinXP i mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.03, 00:44 > fajny jest Jeżeli kręcą cię takie klimaty to polecam phrack.org a w szczególności www.phrack-dont-give-a-shit-about-dmca.org/show.php?p=49&a=14 Ja piszę programy tylko w C (już 13 lat) i wiem że w tym języku wszystko się da, ale kosztem tego że nigdy do końca nie wiesz czy jutro nie pojawi się nowa metoda exploitowania. Link Zgłoś