15.06.06, 10:28
Dokonałem rejestracji, aby uaktualni darmową wersję avasta.Wszytko przebiegło
OK -zarejstrowałem się, na maila przesłali kod, wkleiłem go itd.
Niestety cały czas mam ikonę (czerwoną tarczę z białym krzyżykiem) z centrum
zabezpieczeń, że ochrona przed wirusami nieaktualna. Co mam zrobic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Red Re: Avast!!! IP: *.acn.waw.pl 15.06.06, 14:26
      Aktualizowales program i baze?
    • przerach Re: Avast!!! 15.06.06, 14:42
      A czy Avast należy do programów, które są uwzględniane w systemowych komunikatach o zabezpieczeniach? - może być tak, że nie (o czym zeszta przeczytasz w Centrum zabezpieczeń). Połącz się z www.eicar.com, pobierz testowy plik eicar.com i zobacz, co się będzie działo - prawdopodobnie Avast! działa prawidłowo.

• m.gregor Re: Avast!!! 15.06.06, 16:50
        tak. Avast jest uwzgledniony. A do autora: przeinstaluj Avast'a na najnowsza
        wersje sciagnieta ze strony. Do rejestracji mozesz uzyc klucza ktory juz masz.
        • Gość: klik Re: I dopiero zaczną Ci się problemy... IP: *.gdynia.mm.pl 16.06.06, 07:31
          • m.gregor Re: I dopiero zaczną Ci się problemy... 16.06.06, 07:36
            A to niby dlaczego?
            • Gość: klik Re:A dlatego. IP: *.gdynia.mm.pl 16.06.06, 21:11
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=43553063&v=2&s=0
              jak się nie zna to sobie nie poradzi tym bardziej, że po idinstalowaniu ręcznie trzeba wywalać wpisy z rejestru.
              • m.gregor Re:A dlatego. 17.06.06, 08:40
                A co ma wspolnego temat tego postu z tamtym? Tam jest o Zone Alarm a tu o
                Avascie...Wiec? I nie wiem z czym moze sobie nie poradzic (Start -> Panel
                sterowania -> Dodaj/usun programy -> Avast -> Usun -> Odinstaluj). Jak cos jest
                uszkodzone to na stronie www.avast.com jest ew. deinstaler. Oj chyba ktos
                tu nie umie czytac ze zrozumieniem...
          • m.gregor Re: I dopiero zaczną Ci się problemy... 16.06.06, 07:37
            Uzywałem Avasta przez 2 lata i przez 2 lata nie mialem kompletnie zadnych
            problemow z wirusami.
            • Gość: dr Yes Re: I dopiero zaczną Ci się problemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:39
              m.gregor napisał:

> Uzywałem Avasta przez 2 lata i przez 2 lata nie mialem kompletnie zadnych
              > problemow z wirusami.

Też mi argument !!! :(

Ja nie mam żadnego antywirusa ani firewalla i też nie mam problemów z wirusami
              co nie znaczy, że każdemu polecam nie używanie tych programów. :)
    • Gość: fun_net_fan Re: Avast!!! IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.06, 16:46
      Ja używam Avasta od ... . To chyba jeden z lepszych, darmowych programów
      antywirusowych. Żeby pozbyć się ikonki, można wyłączyć opcję monitorowania w
      centrum zabezpieczeń.
      • Gość: Gacek Re: Avast!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:41
        Gość portalu: fun_net_fan napisał(a):

> Ja używam Avasta od ... . To chyba jeden z lepszych, darmowych programów
        > antywirusowych.

Z darmowych może i tak ale z antywirusowych to zawsze ostatnie miejsca w
        rankingach. :)

• ssaczek Re: Avast!!! 16.06.06, 18:11
          Ta te rankingi to se możesz wsadzić - wiesz gdzie!
        • Gość: Greg Re: Avast!!! IP: *.acn.waw.pl 16.06.06, 18:32
          Zadaj sobie pytanie - w jakiej gazecie jest ten ranking i kto go sponsoruje...
          Ja oceniam programy w kryteriach przydatności dla mnie i tutaj Avast sprawuje
          się OK.
          • m.gregor Re: Avast!!! 16.06.06, 19:05
            I znowu dyskusja o wyzszosci swiat...
            Przetestowalem na swoim komputerze wiele programow. Norton zamulal system nawet
            na AMD 2500+, Panda skasowala sobie skrzynke odbiorcza z Thunderbird'a kiedy
            dostalem zawirusowanego maila, Kaspersky byl nieskuteczny, McAfee mial ciezki
            interfejs a AVG przepuszczal wszystko co mu sie rzewnie podobalo. Podobnie MKS-VIR.
            Do tego widze po ilosci komputerow (i tego jakie maja zainstalowane antywirusy)
            jakie dostaje do serwisu zawirusowane, zaspyware'owane i zasmiecone. I powiem
            tak: moze zdarzyl sie 1 albo 2 przypadki kiedy taki komputer mial wgranego NOD32
            albo Avast'a (po 2 komputery na kazdy z antywirusow).

Avast z nich wszystkich wyroznil sie latwoscia konfiguracji, skutecznoscia i
            mala zasobozernoscia. Laczy w sobie to co wg. mnie antywirus miec powinien.
            Aktualnie uzywam NOD32 ale Avast jest posadzony na 5 innych komputerach przy
            ktorych siedza kompletni komputerowi laicy i nie ma na tych komputerach
            kompletnie zadnych problemow.

Co do testow tak jak napisala ssaczek: popatrzcie kto robi testy, kto je
            sponsoruje i kto je wygrywa. Na 100% wygrywa je firma ktora sponsorowala test.
            Tak wiec test w Komputer Swiecie, Chipie czy innym "branzowym" pismie nie jest
            dla mnie wogole miarodajny. Rownie dobrze mogliby przetestowac miksery czy
            wyciskacze do sokow.

A co do nieuzywania wogole antywirusow: jesli ktos sie zna, potrafi na tyle
            zabezpieczyc swoj system ze nie jest konieczne korzystanie z antywirusa to
            gratuluje. Wierze ze taka sytuacja jest mozliwa.

Jesli ktos ma inne zdanie to jego prawo je miec. Ale niech na sile nie
            przekonuje mnie ze to jego jest na gorze...
            • henryczek-czewa Re: Avast!!! 17.06.06, 00:33
              tez uzywałem długo avasta bez zadnych problemów
              nie zgodze sie ze żre mniej niz norton - u mnie chodziły podobnie

niestety tydzien temu avast miał pierwszą wpadke, która doprowadziła do pierwszego w historii moich obcowań z komputerem, heh, przeinstalowania systemu
              rzucił sie na niegroźnego reklamiarza jak na nie wiem co, klikanaście alertów na minute, wkoncu zwiecha a po restarcie system juz nie nadawał sie do niczego

oczywiscie chyba kazdemu antywirowi moze sie przydarzyc wpadka, ale na razie mam uraz do avasta i poużywam sobie teraz z powrotem nortona:]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka