Dodaj do ulubionych

Jak usunąć windows?!?!?!?!?!?

IP: *.ppp.polbox.pl 26.10.01, 22:53
Okienka są naprawdę natrętne.
Staram się zainstalować Linuxa, ale nic nie rUsza okienek ME.
Nawet dos chodzi tylko pod windows! Zabić Gates'a!
Ale poważnie, czy ktoś wie jak się ich pozbyć. W infolinii microsoftu nie
umieli mi powiedzieć. Widać wyszli z założenia że nik nie pozbędzie się tak
wspaniałego systemu ;)
J A K S I Ę P O Z B Y Ć W I N D O W S M E !?!?!?!?!?

P O M O C Y !
Obserwuj wątek
    • Gość: stash Re: Jak usunąć windows?!?!?!?!?!? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 23:46
      Nie mam niestety tego wspaniałego systemu ;), ale ja bym zaczął od dyskietki
      startowej z DOSem ze starszej wersji. Powodzenia. Stash
    • Gość: android Re: Jak usunąć windows?!?!?!?!?!? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 00:41
      Robisz tak:
      Wkładasz dyskietkę startową do stacji i odpalasz pudełko.Później pod DOSem
      wywalasz katalogi Windows i Program Files - deltree windows, deltree progra~1
      Oczywiście następnie pozbywasz się z twardziela wszystkiego co zbędne.
      Można jednak rzecz uprościć i skrócić wpisując pod DOSem komendę format c: co
      zresztą i tak się wydarzy podczas instalki Linuxa.Polecam
      Slackware - to oczywiście moje osobiste zdanie ;)

android
      • Gość: MaciekS Re: Jak usunąć windows?!?!?!?!?!? IP: *.245.112.118.Dial1.Weehawken1.Level3.net 27.10.01, 05:06
        Gość portalu: android napisał(a):

> Robisz tak:
        > Wkładasz dyskietkę startową do stacji i odpalasz pudełko.Później pod DOSem
        > wywalasz katalogi Windows i Program Files - deltree windows, deltree progra~1
        > Oczywiście następnie pozbywasz się z twardziela wszystkiego co zbędne.
        > Można jednak rzecz uprościć i skrócić wpisując pod DOSem komendę format c: co
        > zresztą i tak się wydarzy podczas instalki Linuxa.Polecam
        > Slackware - to oczywiście moje osobiste zdanie ;)
        >
        > android

Spokojnie. Format C: zniszczy wszystkie rzeczy z dysku C: a wzwiazku ztym i to co
        my sami stworzylismy (nasze prace). Najpierw bym proponowal gdzies je skopiowac
        (dyskietki, CD-R/CD-RW, Zip, Jaz etc.) Potem dopiero Format C: jesli juz.
        Niektorzy moga miec juz np. wlasne obrazki, zdjecia, muzyke (MP3, WAV) ktore
        scaigneli i chcieli by ich tez uzywac pod Linuxem.

Pozdrawiam

• Gość: MaciekS Re: Jak usunąć windows?!?!?!?!?!? IP: *.245.112.118.Dial1.Weehawken1.Level3.net 27.10.01, 05:12
      Gość portalu: LL napisał(a):

> Okienka są naprawdę natrętne.
      > Staram się zainstalować Linuxa, ale nic nie rUsza okienek ME.
      > Nawet dos chodzi tylko pod windows! Zabić Gates'a!
      > Ale poważnie, czy ktoś wie jak się ich pozbyć. W infolinii microsoftu nie
      > umieli mi powiedzieć. Widać wyszli z założenia że nik nie pozbędzie się tak
      > wspaniałego systemu ;)
      > J A K S I Ę P O Z B Y Ć W I N D O W S M E !?!?!?!?!?
      >
      > P O M O C Y !

Nie musisz. Zalezy tez jakiego Linuxa dorwales (ktora dystrybucja). Przykladowo
      Caldera Linux (mozesz sciagnac obraz oryginalnych CD z Internetu www.caldera.com)
      jest tak skonfigurowana ze instalacja wystartuje spod Windows i mozna wybierajac
      opcje w czasie instalacji wyeliminowac cale Windows lub je zachowac na wszelki
      wypadek. Caldera Linux (i pewnie nie tylko) pozwala potem startowac wybrany
      system: Linux albo Windows w zaleznosci co wybierzsz w czasie startu komputera za
      kazdym razem kiedy go wlaczysz. Jesli masz Windows w nosie na zawsze to Caldera
      Linux i w tym ci pomoze ;)

Powodzenia

P.S> DOS Ci nie bedzie potrzebny jesli sciagniesz tego bootowalnego CD-ROM'a z
      kaldery. Trzeba jednak ten plik sciagniety z internetu wypalic/nagrac na CD-R/CD-
      RW jako obraz oryginalnego CD (a nie plik). Mozna to smialo zrobic np. CD-
      Creator'em czy innymi programami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka