him 17.02.03, 00:51 Czy może ktoś wie, w jaki sposób przekształcić format pliku muzycznego (mp3, wma, wav, itp.) na midi? Czy są do tego potrzebne jakieś konkretne programy? Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc i z góry dziękuje. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Cshamoh Re: MIDI IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 01:01 Oj to ciezka sprawa. Nie mowie ze to jest niewykonalne, ale to jeszcze bardziej skomplikowne by bylo niz rozpoznawanie mowy... Link Zgłoś
Gość: ceti Re: MIDI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.03, 11:01 www.widisoft.com/ tam jest programik ktory konwertuje pliki dzwiekowe na midi. jednak efekt jest raczej mizerny.... Link Zgłoś
Gość: jap Re: MIDI IP: 195.136.36.* 17.02.03, 13:44 W warunkach domowych praktycznie niewykonalne. Zapis MIDI jest jakby zapisem nutowym (określa tylko parametry dźwięków). Te programy, które są gdzieś w sieci, poradzą sobie tylko z prostą melodyjką wystukaną jednym palcem. Link Zgłoś
pollak Re: MIDI 17.02.03, 23:18 him napisał: > Czy może ktoś wie, w jaki sposób przekształcić format pliku muzycznego (mp3, > wma, wav, itp.) na midi? Czy są do tego potrzebne jakieś konkretne programy? Jest to bardzo trudne. Nie wiem czy znajdziesz coś co Cię zadowoli. Link Zgłoś
him Re: MIDI 18.02.03, 00:02 To może ja bardziej skonkretyzuje cel, dla którego zależy mi na ww. formacie pliku. A zależy mi na tym, ponieważ chciałem na swojej stronie umieścić osiem półminutowych fragmentów muzycznych. Po przekształceniu plików muzycznych na wav okazało się, że te osiem półminutowych fragmentów zajmuje 40 MG, co trochę przerosło moje oczekiwania :(. Dlatego właśnie próbuję dowiedzieć się czegoś na temat formatu MIDI, ponieważ wiem, iż na stronie można również umieścić utwory w tym formacie. Jeśli ktoś miałby jednak jakiś inny pomysł dotyczący zapisu plików muzycznych, to również byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Link Zgłoś