Dodaj do ulubionych

narcyz na zakupach

05.07.21, 20:14
Kupiłam dziś brzydką sukienkę (nie na ślub), denicler.eu/product-pol-6469-Bialo-granatowa-suknia-midi-zdobiona-pasami-gipiury-pasowana-w-tali-z-lekko-rozszerzajacym-sie-dolem.html ze świadomością, że jest brzydka oraz brzydki stanik www.astratex.pl/biustonosz-lior-bralette/?color=rozowy&gclid=Cj0KCQjw24qHBhCnARIsAPbdtlJBhxH4pFotHWdkor1aMafxF0NWW2evEAEyf2zjgcXkDkrjkAaVj44aAuojEALw_wcB&gclsrc=aw.ds ze świadomością, że jest brzydki. Przyczyną tego był fakt, że w obu tych rzeczach wyglądałam nadspodziewanie dobrze, lepiej niż w ładnych. I teraz nie wiem, czy lepiej mieć brzydkie rzeczy, w których się ładnie wygląda, czy ładne, w których brzydko? ładne, w których ładnie- nie dało się znaleźć.
Obserwuj wątek
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:19
      A Mnie się akurat ten stanik bardzo podoba, sukienka też niczego sobie.
    • primula.alpicola Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:20
      Hmm, kiecka faktycznie taka sobie. Żeby jeszcze ta gipiura była tylko na górze... No ale skoro ładnie wyglądasz, to niech się nosi.
      A taką braletkę w tym kolorze, tylko zapinaną z przodu, a tył to koronka, kupiłam na stoisku bazarkowym za 40zł. Wiem, chińskie, wiem, Astratex wyprodukował w Polsce, no ale.
      • extereso Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:23
        Hmm stanik to przez przypadek, weszłam z koleżanką do sklepu, ona mierzyła, chyba z 12 staników to się nudziłam. Poza tym Pani ją tam pouczała, że rozmiar inny to chciałam zobaczyć- jak miałam 65 e tak mam. I mam nowy stanik, a koleżanka nie. Natomiast jej kasa została w portfelu, a mnie- niesmile
    • mika_p Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:21
      Osttatnio też kupiłam brzydki stanik, ale ten ładny, po który poszłam, nie pasował. Noale to stanik, nie widać z wierzchu.

Sukienkę kupiłaś całkiem ładną, gdyby nie ten tiul na dekolcie byłaby śliczna
      • alpepe Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:24
        Gdyby nie te poprzeczne pasy gipiury to byłaby śliczna.
        • primula.alpicola Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:26
          No właśnie, na dekolcie zostawić, a reszta won.
    • alpepe Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:23
      Faktycznie brzydkie. Ale jeśli tobie w nich ładnie, to wszystko ok.
    • ewka.n Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:24
      Lepiej mieć brzydkie rzeczy, w których się ładnie wygląda. Bo gdy zwiedziona tym znajoma sobie coś takiego samego sprawi, to pewnie w przeciwieństwie do Ciebie będzie wyglądać brzydko. A niech ma za odgapianie wink
    • bambzgrozja Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:24
      Z sukienki odpruć to czarne i będzie ładna.
      • extereso Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:27
        Na dole, nie? Może zaniosę do krawcowej, to jakoś odetnie. To jest granat.
        • arthwen Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:31
          Potraktuj te granatowe pasy gipiury domestosem big_grin Może akurat zadziała.
          I jeszcze wycięłabym ten tiul z dekoltu.
          • extereso Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:45
            smile Może na chusteczki przerobić, odświętne oczywiście?smile
            • arthwen Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:59
              Ale mówisz, że w chusteczkach wyglądabyś lepiej? wink
              • extereso Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:59
                smile
      • arthwen Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:28
        To granatowe jest, to raz, a dwa nie da się odpruć, bo ta gipiura jest po całości, tylko reszta jest biała.
        Ale owszem, jakby nie te granatowe pasy to sukienka byłaby ładniejsza.
    • skumbrie Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:28
      Gdyby odpruć ten środkowy pas gipiury 😉
      • extereso Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:30
        To się nie da, może ten dolny chociaż ciachnie mi ktoś.
        • la_felicja Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 14:22
          Jak odetniesz dolny, to od razu będzie lepiej.
    • fil.lo Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:34
      Sukienka niezbyt ładna, ale skoro Ci w niej dobrze, to najważniejsze. Czasami tak jest, że obiektywnie niespecjalne rzeczy wyglądają na kimś super.
      Stanik za to bardzo ładnysmile
      • extereso Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:38
        www.astratex.pl/biustonosz-luna-bralette/?color=rozowy&gclid=Cj0KCQjw24qHBhCnARIsAPbdtlLmhV1ZbE4AWIGgAbKuiIGQlvJUPmIWaiVpvRxDLmBaq1N4he-2mMYaAlztEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
        ten miałam kupić, wyglądał nawet nawet, ale jak Pani ten kupiony przyniosła to pojawił się efekt wow smile
        Może powinnam się w brzydkich rzeczach wyspecjalizować, zawsze starałam się ładne kupowac, coś czuję, że to był błąd!
        • fil.lo Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:51
          Czasem warto przymierzyć coś "dziwnego", "nie w moim stylu" etc. Można się miło zdziwićsmile
          Ten drugi biustonosz też ekstrasmile
    • princesswhitewolf Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:40
      Ciekawe... Po angielsku stanik to bra. Ma fiszbiny czy tez nie, ale zawsze jest zapinany na sprzaczke. Zas po angielsku slowo bralette to wciagana elastyczna alternatywa dla stanika. Bralette jest rozciagliwe, czesto dluzsze niz stanik ale niekoniecznie i nigdy nie ma zapiecia na sprzaczki czy jakiegokolwiek.

Tu na teh stronie stanik to bralette- dziwo. Stanik to stanik, czyli bra to bra a bralette to bralette.
      Tak jak rajstopy to nie ponczochy
      • alpepe Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 22:46
        A co cię dziwi? Nieważne, jak sobie to opisują anglojęzyczni, liczy się funkcja, czyli trzymanie cycków, a skoro tak, to określeniem nadrzędnym będzie stanik, można doprecyzować braletka, ale nadal to jest stanik. Tak samo po angielsku to nadal ma morfem bra, a że jest zdrobnione z francuska, czyli staniczek poniekąd, to i tak widać, że leży niedaleko od bra.
    • princesswhitewolf Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:41
      A mi sie podoba i to i to, przy zalozeniu ze kiecka dopasowana
    • iksa.78 Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:43
      Nic bym nie odpruwała. Sukienka jest elegancka - i jeśli odprujesz którykolwiek z pasów to straci tę elegancję.
      • la_felicja Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 14:23
        Akurat bez tego dolnego pasa byłaby bardziej elegancka.
    • nie-mama Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:47
      Lepiej miec brzydkie rzeczy, w ktorych wyglada sie ladnie, wiec podjelas dobra decyzje.
      Stanik nie jest zly.
      Sukienke zafarbowalabym cala na granatowo i poprosila krawcowa o zlikwidowanie tych falban na dole. Bedzie klasyczna i calkiem fajna.
      • extereso Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:48
        OOO jest taka usługa??
        • nie-mama Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:51
          Tak, mozna farbowac. Nie da sie rozjasnic, ale ciemniejszy kolor powinien dobrze zlapac na bialym. Wszystko jednak zalezy od tego, jaki to material. Krawiec nie zafarbuje, ale zapytaj w najblizszej pralni chemicznej, powinni ci doradzic.
      • fioletowa01 Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:58
        A skąd Ty wiesz że Ci w tych rzeczach ładnie? Niech zgadnę bo to jest czyjaś opinia, pochwalił albo patrzył pożądliwie, skomplementował. OK zaspokoił Cię narcystycznie ale to jest nic ponadto że ta komplementująca Cię osoba ma zwyczajnie kiepski gust.
        • arthwen Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 21:00
          Może zwyczajnie przymierzyła i widok w lustrze był statysfakcjonujący?
        • extereso Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 21:00
          Nie, nikt mi nic nie mówił, poza sprzedawczyniami już po tym jak podjęłam decyzję, czego nie biorę pod uwagę. Wewnętrzne pyk.
    • ga-ti Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:51
      Dajesz mi nadzieję smile bo mnie się w sklepach prawie nic nie podoba. Chodzę i chodzę, oglądam, nawet te wieszaki wyciągam, mam kasę, mam potrzebę zakupu i kurcze, nic. Nic nie robi na mnie wrażenia "łał, chcę to mieć!".
      Może więc zacznę przymierzać to, co mi się zupełnie nie podoba? To jest myśl smile

Stanik ładny, tylko mnie by się jakoś tak wydawało, że nie podtrzymuje dobrze, może takie wrażenie tylko.
      Sukienka na pierwszy rzut oka, nie, nie ładna, ale jak się przyjrzałam z powiększeniem to całkiem ok.
      • extereso Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 20:57
        Sukienka tak z zewnątrz odpustowa, ale ja w niej jakoś jaśnieję, więc może idź tą drogą! Mierzyłam ją w żółtych balerinach, nieumalowana, włosy za ucho a tu pyk i zaświeciłam się jak żarówka smile Tak naprawdę mierzyłam zupełnie inną, tę tak do przymierzalni wzięłam, żeby na darmo się z dźinsów nie rozbieraćsmile
    • potworia116 Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 21:18
      Zgodzę się, że rzeczy brzydkie, za to swój dylemat opisałaś w sposób czarujący ☺️.
    • trampki-w-kwiatki Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 21:35
      Bardzo ładny stanik.
      A ciuchy wyglądają ładnie na określonych osobach i w określonym kontekście. Tak na wieszaku to się nie liczy, więc trydno oceniać.
    • fitfood1664 Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 22:06
      wyjściowo prawie dwa tysiaki za kiecę z poliestru w fasonie starej firany? fiu, fiu, mają tupet
      • extereso Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 22:11
        Fakt. Ale ja ich sukienki (poza tą zapewne) noszę po kilka lat i jestem z nich zadowolona.
      • zerlinda Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 07:04
        Aż spojrzałam na cenę kiecki. No fakt, za poliester drogo.
        Ale jeżeli ładnie leży to zostaw kieckę w spokoju, bez przeróbek i noś na zdrowie.
    • cosmetic.wipes Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 22:18
      Stanik całkiem przyzwoity, chociaż akurat dla mnie tego rodzaju cięcie miseczki nie jest korzystne.
      Sukienka faktycznie brzydka z jeszcze brzydszym składem i z powodu powyższego porażającą cena.
    • malia Re: narcyz na zakupach 05.07.21, 22:25
      Stanik fajny, sukienkę i siebie w niej opisałaś sympatycznie. I to chyba tyle na temat sukienki
    • evolventa Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 06:34
      W sukience jedynie ostatnią rząd gipiury ucięłabym równo z brzegiem sukienki i będzie bardzo dobrze moim zdaniem. A biustonosz bardzo ładny. A poza tym ładnemu we wszystkim ładnie smile
    • marcelinasok Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 07:11
      Sukienka nie jest brzydka.
      Tylko dla pań 55+
      • extereso Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 07:13
        No to sześć lat przelezy i będzie jak znalazł. Wezmę ja dzisiaj do mamy i może jej dam, będzie miała na swoje herbatki i imieniny, na które tamto pokolenie wytrwale lata.
    • lilia.z.doliny Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 07:23
      Zdarza sie i tak tongue_out
    • mikams75 Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 08:28
      ladnemu we wszystkim ladnie ale za ladna sukienka moze przycmiewiac twa urode wink i tej wersji sie trzymaj.
      A stanik jest spoko.
      • extereso Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 08:58
        👍
    • kadfael Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 08:55
      Stanik zupełnie normalny.
      Za to kieca jak na sumę odpustową. I jeszcze poliestrowa, uparzysz się. Ja bym uznała jej zakup za chwilowe zaćmienie umysłowe i oddała.
      • extereso Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 09:11
        Ale chyba nie można oddać w stacjonarnym sklepie? Może podejmę próbę.
        • primula.alpicola Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 09:18
          W stacjonarnym rzecz zależy od sprzedawcy. Może się nie uda oddać i dostać gotówkę do ręki, ale wymienić na coś innego raczej tak.
        • kadfael Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 09:22
          Zawsze można spróbować.
          Tak się zastanawiam, ja nawet nie miałabym za bardzo gdzie taką sukienkę włożyć. Może poza wspomnianą przeze mnie sumą w moim miasteczku wink
          Gdzie Ty chcesz w nie latać?
          A już na sam widok takiej ilości poliestru jest mi gorąco.
          • extereso Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 09:26
            Ona jest przyjemna w noszeniu na oko. Gdzie. No właśnie. Do cioci na imieniny. Właśnie dlatego może mojej mamie się przyda, ona ma takich okazji pełno.
            • kadfael Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 11:20
              No ba. Na oko może i tak. Ale na ciało? wink
              Ja Ci powiem, że mnie przed szalenstwami zakupowymi powstrzymuje pytanie - gdzie ja to będę nosić?
    • ms.piggy Re: narcyz na zakupach 06.07.21, 09:03
      sukienka bardzo ładna, a jeżeli, jak piszesz, wyglądasz w niej dobrze, to tym bardziej super zakup!
      nie wiem czy te radzace odpruwanie widzą jak wyglada wierzch kiecki? to nie sa naszyte pasy koronki, tylko cały wierzch jest z biało-granatowej gipiury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka