Dodaj do ulubionych

Sukienka ciazowa

11.05.22, 21:43
Gdzie znajdę fajne sukienki ciążowe, najlepiej midi / maxi?
Obserwuj wątek
    • kozowna_na_henrykowce Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 21:52
      A potrzebujesz koniecznie ciążowe? Ja kupowałam po prostu ubrania plus size z sieciówek. Teraz każda ma taką kategorię. Większość z tych ubrań i sukienek noszę nadal jako oversize.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 22:03
        Innych rzeczy nie potrzebuje ciążowych (poza może dwoma parami spodni z golfem, jedne długie i jedne szorty), ale sukienki tak, w normalnych raczej nie zmieszczę 9-miesięcznego brzucha. A właśnie najwyższa ciąża przypadnie mi na najgorsze upały 🙄
        • kozowna_na_henrykowce Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 10:14
          mamkotanagoracymdachu napisała:

> Innych rzeczy nie potrzebuje ciążowych (poza może dwoma parami spodni z golfem,
          > jedne długie i jedne szorty), ale sukienki tak, w normalnych raczej nie zmiesz
          > czę 9-miesięcznego brzucha. A właśnie najwyższa ciąża przypadnie mi na najgorsz
          > e upały 🙄

Ja urodziłam w zeszłym roku we wrześniu. I do końca pracowałam, więc od czerwca do sierpnia tylko sukienkach chodziłam i miałam normalne z reserved, tylko w rozm. 44 albo z h&m plus size, wiadomo, że nie wiązane w talii. Serio, teraz taki wybór, że na pewno znajdziesz sporo.
        • lauren6 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 10:21
          W ostatniej ciąży obkupiłam się w sukienki z H&M mama. Z tym, że tam z roku na rok jakość ubrań się pogarsza i nie ma gwarancji, że w tegorocznej kolekcji będą mieć fajne kiecki.

Widziałam na fb, że dziewczyny w wysokiej ciąży noszą sukienki Garczyńskiej z rozkloszowanym dołem. Taki plus, że ona szyje z przewiewnych tkanin, w sieciówkach 50% asortymentu to poliester.
        • picathartes Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 14:54
          Sukienki HM z serii basic sa elastyczne. Nosiłam tę sama przed ciaża, w ciaży i po ciaży, i potem jeszcze w drugiej ciaży 😂
      • milupaa Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 02:24
        Ja nosiłam normalne sprzed ciąży, takie odcinane pod biustem akurat dwie miałam o nadal w nich chodzę 😀 Na czas ciąży kupiłam dokładnie 2 pary jeansow ciążowych , w których chodziłam tylko w 1 trymestrze bo potem każde uciskały mnie w brzuch i wolałam legginsy. Poza tym kilka luźnych bluzek i 3 typowo ciążowe. Wszystko. Ubrania ciążowe to wyrzucanie kasy, a sprzedać potem trudno. (w sumie nie wiem czemu bo to ciuchy używane kilka miesięcy w stanie prawie idealnym).
        • milupaa Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 02:25
          Jeszcze 2 spódnice ciążowe miałam.
    • mama-ola Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 21:54
      Może Bonprix?
    • india-mia21 Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 22:20
      Zalando Anna Field MAMA
      H&M Mama
    • ginger.ale Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 22:44
      Zalando, happymum ( sklepy stacjonarne w większych miastach)
    • ichi51e Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 23:11
      Louise Misha tylko raczej na szczupłe poza ciąża big_grin www.louisemisha.com/en/1707-pregnancy
    • kafana Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 23:33
      Na asos
    • celandine Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 23:42
      Envie de frase, ja kupowałam z ich strony, ale są też na zalando. Tych sukienek nadal w sumie używam, choć od ciąży minęło sporo czasu.
      • celandine Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 23:43
        Fraise, głupi telefon
    • ajr27 Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 23:53
      Daj spokój z sukienkami. Zainspiruj się Rihanną!
      A na serio, to w ciąży ubierałam się w fantastycznym sklepiku na Nowowiejskiej. Nie pojmuję, czemu padł, nie wiem, dlaczego nikt nie otworzy małego, ciekawego butiku dla ciężarnych.
      Acha, jak byłam w pierwszej ciąży to jeszcze istniał w Alei Wyzwolenia sklepik z takimi typowymi kiecami ciążowymi jak z lat 80.
      • ajr27 Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 23:53
        Piszę o Warszawie, przepraszam, że nie nadmieniłam.
      • kk345 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 00:43
        >Nie pojmuję, czemu padł, nie wiem, dlaczego nikt nie otworzy małego, ciekawego butiku dla ciężarnych.

Może dlatego, ze skoro istniejący padł, to raczej nie ma szans, by kolejny się utrzymał?
        • ajr27 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 01:01
          Właśnie to mnie smuci. Że internetowe zakupy zabijają takie miejsca. Bo ta pani przeniosła się do internetu, a na jej miejsce wskoczyła trzecia na tym odcinku ulicy piekarnia sieciowa.
      • g.r.uu Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 09:28
        Może dlatego że kobietom w ciąży nie chce się z całego miasta jeździć na Nowowiejską po sukienkę
    • palacinka2020 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 05:01
      Mam ciazowa pizame z cool mama I jest z bardzo miekkuej bawelny. Stad sukienki moze tez stamtad? Maja wybor.

Choc szczerze ja bym kupila na vinted, kobiety za grosze sprzedaja.

Te wszystkie sieciowki typu hm czy ca oferuja w 90% szare i granatowe rzeczy.
    • kafana Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 08:50
      Jakie miasto?smile
    • jdylag75 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 09:28
      Od kilku sezonów sukienki letnie mają takie fasony ze i ciąże słonia dadzą rade pomieścić
      • lauren6 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 10:22
        To fakt 🤭
    • annia_ko Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 10:22
      Vinted i OLX wink Za grosze, a większość założona kilka razy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka