mamkotanagoracymdachu 11.05.22, 21:43 Gdzie znajdę fajne sukienki ciążowe, najlepiej midi / maxi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozowna_na_henrykowce Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 21:52 A potrzebujesz koniecznie ciążowe? Ja kupowałam po prostu ubrania plus size z sieciówek. Teraz każda ma taką kategorię. Większość z tych ubrań i sukienek noszę nadal jako oversize. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 22:03 Innych rzeczy nie potrzebuje ciążowych (poza może dwoma parami spodni z golfem, jedne długie i jedne szorty), ale sukienki tak, w normalnych raczej nie zmieszczę 9-miesięcznego brzucha. A właśnie najwyższa ciąża przypadnie mi na najgorsze upały 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
kozowna_na_henrykowce Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 10:14 mamkotanagoracymdachu napisała: > Innych rzeczy nie potrzebuje ciążowych (poza może dwoma parami spodni z golfem, > jedne długie i jedne szorty), ale sukienki tak, w normalnych raczej nie zmiesz > czę 9-miesięcznego brzucha. A właśnie najwyższa ciąża przypadnie mi na najgorsz > e upały 🙄 Ja urodziłam w zeszłym roku we wrześniu. I do końca pracowałam, więc od czerwca do sierpnia tylko sukienkach chodziłam i miałam normalne z reserved, tylko w rozm. 44 albo z h&m plus size, wiadomo, że nie wiązane w talii. Serio, teraz taki wybór, że na pewno znajdziesz sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 10:21 W ostatniej ciąży obkupiłam się w sukienki z H&M mama. Z tym, że tam z roku na rok jakość ubrań się pogarsza i nie ma gwarancji, że w tegorocznej kolekcji będą mieć fajne kiecki. Widziałam na fb, że dziewczyny w wysokiej ciąży noszą sukienki Garczyńskiej z rozkloszowanym dołem. Taki plus, że ona szyje z przewiewnych tkanin, w sieciówkach 50% asortymentu to poliester. Odpowiedz Link Zgłoś
picathartes Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 14:54 Sukienki HM z serii basic sa elastyczne. Nosiłam tę sama przed ciaża, w ciaży i po ciaży, i potem jeszcze w drugiej ciaży 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 02:24 Ja nosiłam normalne sprzed ciąży, takie odcinane pod biustem akurat dwie miałam o nadal w nich chodzę 😀 Na czas ciąży kupiłam dokładnie 2 pary jeansow ciążowych , w których chodziłam tylko w 1 trymestrze bo potem każde uciskały mnie w brzuch i wolałam legginsy. Poza tym kilka luźnych bluzek i 3 typowo ciążowe. Wszystko. Ubrania ciążowe to wyrzucanie kasy, a sprzedać potem trudno. (w sumie nie wiem czemu bo to ciuchy używane kilka miesięcy w stanie prawie idealnym). Odpowiedz Link Zgłoś
india-mia21 Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 22:20 Zalando Anna Field MAMA H&M Mama Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 22:44 Zalando, happymum ( sklepy stacjonarne w większych miastach) Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 23:11 Louise Misha tylko raczej na szczupłe poza ciąża www.louisemisha.com/en/1707-pregnancy Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 23:42 Envie de frase, ja kupowałam z ich strony, ale są też na zalando. Tych sukienek nadal w sumie używam, choć od ciąży minęło sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 23:53 Daj spokój z sukienkami. Zainspiruj się Rihanną! A na serio, to w ciąży ubierałam się w fantastycznym sklepiku na Nowowiejskiej. Nie pojmuję, czemu padł, nie wiem, dlaczego nikt nie otworzy małego, ciekawego butiku dla ciężarnych. Acha, jak byłam w pierwszej ciąży to jeszcze istniał w Alei Wyzwolenia sklepik z takimi typowymi kiecami ciążowymi jak z lat 80. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Sukienka ciazowa 11.05.22, 23:53 Piszę o Warszawie, przepraszam, że nie nadmieniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 00:43 >Nie pojmuję, czemu padł, nie wiem, dlaczego nikt nie otworzy małego, ciekawego butiku dla ciężarnych. Może dlatego, ze skoro istniejący padł, to raczej nie ma szans, by kolejny się utrzymał? Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 01:01 Właśnie to mnie smuci. Że internetowe zakupy zabijają takie miejsca. Bo ta pani przeniosła się do internetu, a na jej miejsce wskoczyła trzecia na tym odcinku ulicy piekarnia sieciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 09:28 Może dlatego że kobietom w ciąży nie chce się z całego miasta jeździć na Nowowiejską po sukienkę Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 05:01 Mam ciazowa pizame z cool mama I jest z bardzo miekkuej bawelny. Stad sukienki moze tez stamtad? Maja wybor. Choc szczerze ja bym kupila na vinted, kobiety za grosze sprzedaja. Te wszystkie sieciowki typu hm czy ca oferuja w 90% szare i granatowe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 09:28 Od kilku sezonów sukienki letnie mają takie fasony ze i ciąże słonia dadzą rade pomieścić Odpowiedz Link Zgłoś
annia_ko Re: Sukienka ciazowa 12.05.22, 10:22 Vinted i OLX Za grosze, a większość założona kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś