Dodaj do ulubionych

DIALOG - internet-dziadostwo !

IP: *.dialog.net.pl 03.09.06, 03:45
Czy macie problem z otwieraniem stron w DIALOGU? Bo ja od pewnego czasu nie
moę otwierać stron,które się kiedyś normalnie otwierały.U innych operatorów
te strony otwierają się normalnie.
Obserwuj wątek
    • gluby Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! 03.09.06, 08:43
      podobno nie otwiera 80% stron:P
      • Gość: 0rka Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.dialog.net.pl 03.09.06, 16:14
        zależy kiedy,ale większość stron sie nie otwiera do końca,nie mówiąc już o
        podstronach.Po prostu od pół roku nie można korzystać z internetu w normalny
        sposób,a Dialog to olewa.
        • Gość: ja Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.static.korbank.pl 03.09.06, 16:26
          Skoro u innych dziala, a u ciebie nie to moze masz zasyfiony komputer.

Zawsze tez mozesz zlozyc reklamacje, a nie wyzalac sie na forum.
    • Gość: dominik666 Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.server.ntli.net 03.09.06, 17:21
      eeetam :)

dialog jest chyba jednym z najlepszych providerow w polsce - oczywiscie usterki
      wystepuja we wszytkich sieciach ale ja dialog znam od podszewki - przynajmniej
      ten z wroclawia - infrastruktura jest utrzymana w porzadku - wszytko chodzi na
      swiatlowaodach,stale IP - nie jest wciskany abonentowi zaden "program
      instalacyjny"

jesli mialem awarie moich instalacji to 99% przypadkow byla to wina
      abonenta,albo mial zle wpisany dns albo IP albo mial setke wirusow

dialog nie filtruje,firewall`uje i nie inwigiluje polaczen - jesli strony sie
      nie otwieraja mozesz zadzwonic do BOK - zrobia pomiar jesli cos naprawde bedzie
      nie tak to napewno to poprawia
      • Gość: koza Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.dialog.net.pl 03.09.06, 21:05
        poczekaj i u ciebie Dialog będzie chodził gorzej niż źle.To nie jest
        odosobniony przypadek.U mało kogo chodzi dobrze i jest coraz gorzej.Mam 2 kompy
        i wiem o co chodzi.Chodzi o kasę dla Dialogu, a nie o jakość usług, zupełnie
        tak samo jak z łebkami, którzy puszczają kable na osiedlach.
        • tomassi.rollo Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! 04.09.06, 09:46
          A to dziwne. Ja korzystam z usług Dialogu już od dwóch lat i nigdy nie miałem
          problemu z połączeniem się czy osiągnieciem maksymalnej przepustowości łącza
          analogowego czy - później - cyfrowego.

Problemy, o których się tutaj pisze, dotyczą raczej "kochanej" TP. W chwili
          "czułego", rozwleczonego żegnania się, przepustowość łącza modemowego sięgała
          raptem 1/2 max prędkości i jakoś nie wierzę, że w przeciągu tych dwóch lat
          jakośc usług świadczonych przez TP skoczyła gwałtownie do góry.

Jeżeli idzie o Dialog DSL, to nie dostaje się tony syfu na płytach do instalacji
          (pamiętam "kochaną" instalkę dot. 30 godzin modemowego dostępu do sieci, która
          zmieniała wpisy w IE), lecz instrukcję konfiguracji oraz kartkę z danymi do
          wpisania.

No i przy okazji - w Dialogu DSL nie ma limitów na pobierane dane. To naprawdę
          cieszy, bo w TP człowiek musiałby przesiąść się z liczenia minut spędzonych w
          sieci na liczenie ilości pobranych danych.
          • Gość: Robur Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.06, 11:14
            U mnie podobnie - korzystam z Dialogu od kilku lat (najpierw modem, od roku DSL
            1 Mbit) i NIGDY żadnych problemów z internetem. Jestem bardzo zadowolony, mam
            stały IP, żadnych debilnych problemów z instalacją, żadnych kretyńskich limitów
            i jeszcze mogę sobie rozdzielić internet w lokalu na dowolną ilość komputerów
            (aktualnie mam 4 na jednej nitce ;)) Dialog mogę szczerze polecić :]
            • Gość: gil Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.06, 11:31
              Piszecie tak jak byście pracowali w Dialogu.Wystarczy wejść na grupe
              dyskusyjna alt.pl.telefonia .dialog i zobaczycie co się dzieje.Ja twierdzę
              też,ze Dialog to Wielka Lipa! Oszukują starych klientów !
              • tomassi.rollo Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! 04.09.06, 12:54
                A, to chodzi pewnie o tę promocję, która obowiązuje od maja i obowiązuje nowych
                klientów chętnych na DSL. Fakt - jeśli ktoś podpisał umowę lojalnościową (na
                okres dwunastomiesięczny) w kwietniu, to będzie do tyłu w porównaniu do tego, co
                uczynił to w maju, o jakieś 450 złotych w skali roku (mowa o DSL 512).

Nie wiem, jak inni, ale ja jestem zadowolony. Dostałem nawet na okres półroczny
                zniżkę abonamentową w wysokości 30%.

I jeszcze jedno - nie pracuję w Dialogu. Wystarczy, że mam porównanie do tego,
                co dawała "umiłowana" TP. Jak ktoś ma wybór operatora i stawia na Neostradę -
                jego sprawa. Nic mi do tego.
                • tomassi.rollo Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! 04.09.06, 12:56
                  "i DOTYCZY nowych klientów"

Ach, te lapsusy językowe...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka