Gość: orka IP: *.dialog.net.pl 03.09.06, 03:45 Czy macie problem z otwieraniem stron w DIALOGU? Bo ja od pewnego czasu nie moę otwierać stron,które się kiedyś normalnie otwierały.U innych operatorów te strony otwierają się normalnie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: 0rka Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.dialog.net.pl 03.09.06, 16:14 zależy kiedy,ale większość stron sie nie otwiera do końca,nie mówiąc już o podstronach.Po prostu od pół roku nie można korzystać z internetu w normalny sposób,a Dialog to olewa. Link Zgłoś
Gość: ja Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.static.korbank.pl 03.09.06, 16:26 Skoro u innych dziala, a u ciebie nie to moze masz zasyfiony komputer. Zawsze tez mozesz zlozyc reklamacje, a nie wyzalac sie na forum. Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.server.ntli.net 03.09.06, 17:21 eeetam :) dialog jest chyba jednym z najlepszych providerow w polsce - oczywiscie usterki wystepuja we wszytkich sieciach ale ja dialog znam od podszewki - przynajmniej ten z wroclawia - infrastruktura jest utrzymana w porzadku - wszytko chodzi na swiatlowaodach,stale IP - nie jest wciskany abonentowi zaden "program instalacyjny" jesli mialem awarie moich instalacji to 99% przypadkow byla to wina abonenta,albo mial zle wpisany dns albo IP albo mial setke wirusow dialog nie filtruje,firewall`uje i nie inwigiluje polaczen - jesli strony sie nie otwieraja mozesz zadzwonic do BOK - zrobia pomiar jesli cos naprawde bedzie nie tak to napewno to poprawia Link Zgłoś
Gość: koza Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.dialog.net.pl 03.09.06, 21:05 poczekaj i u ciebie Dialog będzie chodził gorzej niż źle.To nie jest odosobniony przypadek.U mało kogo chodzi dobrze i jest coraz gorzej.Mam 2 kompy i wiem o co chodzi.Chodzi o kasę dla Dialogu, a nie o jakość usług, zupełnie tak samo jak z łebkami, którzy puszczają kable na osiedlach. Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! 04.09.06, 09:46 A to dziwne. Ja korzystam z usług Dialogu już od dwóch lat i nigdy nie miałem problemu z połączeniem się czy osiągnieciem maksymalnej przepustowości łącza analogowego czy - później - cyfrowego. Problemy, o których się tutaj pisze, dotyczą raczej "kochanej" TP. W chwili "czułego", rozwleczonego żegnania się, przepustowość łącza modemowego sięgała raptem 1/2 max prędkości i jakoś nie wierzę, że w przeciągu tych dwóch lat jakośc usług świadczonych przez TP skoczyła gwałtownie do góry. Jeżeli idzie o Dialog DSL, to nie dostaje się tony syfu na płytach do instalacji (pamiętam "kochaną" instalkę dot. 30 godzin modemowego dostępu do sieci, która zmieniała wpisy w IE), lecz instrukcję konfiguracji oraz kartkę z danymi do wpisania. No i przy okazji - w Dialogu DSL nie ma limitów na pobierane dane. To naprawdę cieszy, bo w TP człowiek musiałby przesiąść się z liczenia minut spędzonych w sieci na liczenie ilości pobranych danych. Link Zgłoś
Gość: Robur Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.06, 11:14 U mnie podobnie - korzystam z Dialogu od kilku lat (najpierw modem, od roku DSL 1 Mbit) i NIGDY żadnych problemów z internetem. Jestem bardzo zadowolony, mam stały IP, żadnych debilnych problemów z instalacją, żadnych kretyńskich limitów i jeszcze mogę sobie rozdzielić internet w lokalu na dowolną ilość komputerów (aktualnie mam 4 na jednej nitce ;)) Dialog mogę szczerze polecić :] Link Zgłoś
Gość: gil Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.06, 11:31 Piszecie tak jak byście pracowali w Dialogu.Wystarczy wejść na grupe dyskusyjna alt.pl.telefonia .dialog i zobaczycie co się dzieje.Ja twierdzę też,ze Dialog to Wielka Lipa! Oszukują starych klientów ! Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! 04.09.06, 12:54 A, to chodzi pewnie o tę promocję, która obowiązuje od maja i obowiązuje nowych klientów chętnych na DSL. Fakt - jeśli ktoś podpisał umowę lojalnościową (na okres dwunastomiesięczny) w kwietniu, to będzie do tyłu w porównaniu do tego, co uczynił to w maju, o jakieś 450 złotych w skali roku (mowa o DSL 512). Nie wiem, jak inni, ale ja jestem zadowolony. Dostałem nawet na okres półroczny zniżkę abonamentową w wysokości 30%. I jeszcze jedno - nie pracuję w Dialogu. Wystarczy, że mam porównanie do tego, co dawała "umiłowana" TP. Jak ktoś ma wybór operatora i stawia na Neostradę - jego sprawa. Nic mi do tego. Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: DIALOG - internet-dziadostwo ! 04.09.06, 12:56 "i DOTYCZY nowych klientów" Ach, te lapsusy językowe... Link Zgłoś