Dodaj do ulubionych

Komputer sie sam resetuje

IP: *.telpol.net.pl 26.09.06, 06:48
Nie wiem co jest grane. Zostawiam komputer wlaczony na noc, zalanczam jakis
program p2p i ide spac. A moj komputer sie sam resetuje. Jak wstaje rano to
wszystko jest powylanczane. Nie przegrzewa sie bo max. temp. to 47C. Mam dobre
chłodzenie. Co może być tego przyczyną? Bardzo prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zasiłka Re: Komputer sie sam resetuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 07:30
      W Panel Sterowania jest takie cos pod nazwą: Opcje zasilania.

Tam zobacz jak masz ustawione - powinno być 'NIGDY' a masz pewnie inaczej.
    • Gość: Zasiłka Re: Komputer sie sam resetuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 07:31
      I nie RESETUJE - bo to znaczy, że się sam wyłącza i zaraz sam włącza a tobie
      sie tylko sam wyłącza !
    • ak1971 Re: Komputer sie sam resetuje 26.09.06, 14:26
      No a mnie się resetuje. Tzn. podczas pracy nagle robi się ciemno i koniec. Zasilanie na samym komputerze zostaje. Wyłączam na listwie i próbóje włączyć i się nie daje. Do komputera zasilanie idzie ale na monitorze jeast ciemno i nic się nie dzieje.
      • Gość: Szpaq Re: Komputer sie sam resetuje IP: 212.160.196.* 26.09.06, 18:20
        Moze jakies zabezpieczenie zasilacza (termiczne, przeciazeniowe)?
      • Gość: Mirek Re: Komputer sie sam resetuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 18:56
        ak1971 napisał:

> No a mnie się resetuje.Tzn. podczas pracy nagle robi się ciemno i koniec

Tyle, że to nie jest RESET !

RESET to proces usuwania z procesora oraz pamięci RAM komputera wszystkich
        danych w nich zawartych.
        Reset polega na podaniu odpowiedniego sygnału do procesora, który przeprowadza
        wyzerowanie wszystkich informacji.
        Po tym następuje ponowne uruchomienie systemu operacyjnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka