Dodaj do ulubionych

Firefox zgubił zakładki

IP: *.lublin.mm.pl 03.10.06, 15:48
Po restarcie systemu. Przeglądarka wyczyszczona jak izolatka w szpitalu, nie
ma nic, nawet tych swoich firmowych, tylko google jako strona startowa.
Może wiecie, w jakim pliku on te zakładki trzyma, gdybym wiedziała gdzie są,
to bym sobie je zaimportowała...
Obserwuj wątek
    • szarykot Re: Firefox zgubił zakładki 03.10.06, 16:34
      zobacz w katalogu z profilem (szczegóły na mozillapl.org znajdziesz)
      • szarykot Re: Firefox zgubił zakładki 03.10.06, 16:34
        link mozillapl.org
    • neder Re: Firefox zgubił zakładki 03.10.06, 16:34
      zajrzyj do FAQ (jeden z ostatnich tematów).

pzdr
    • Gość: alp Re: Firefox zgubił zakładki IP: *.lublin.mm.pl 03.10.06, 19:01
      Dzięki za linki, poczytałam sobie.
      Niestety zdążył już wyczyścić te zakładki również z pliku backupa, restauracja
      nie poszła, ale ściągnęłam sobie któryś programik do backupów - będzie na
      przyszłość.
      Co do Bookmark Backup, ściągnęłam to, ale nie mogę zainstalować - czym to się
      otwiera? rozszerzenie xpi.
      • Gość: ret Re: Firefox zgubił zakładki IP: *.retsat1.com.pl 03.10.06, 19:09
        To rozszerzenie Firefoxa powinno samo się zainstalować przy ściąganiu ze strony.
        No chyba, że zamiast przycisku "instaluj", nacisnęłaś ściąganie na twardy dysk.
        • Gość: ret Re: Firefox zgubił zakładki IP: *.retsat1.com.pl 03.10.06, 19:21
          tinyurl.com/b4wrr
          Zainstaluj sobie to rozszerzenie. Będziesz wtedy mogła instalować inne
          dodatki(rozszerzenia) do Firefoxa już po ich ściągnięciu na dysk.Bo do tej pory
          możesz je instalować tylko bezpośrednio ze strony w internecie.
          • szarykot Re: Firefox zgubił zakładki 03.10.06, 20:11
            bzdury piszecie, kolego. zapisane na dysku rozszerzenia można instalować na kilka sposobów, chociażby Plik -> Otwórz.
            • Gość: ret Re: Firefox zgubił zakładki IP: *.retsat1.com.pl 03.10.06, 21:16
              Ok. Zgoda. Ale dużo osób używających Firefoxa o tym nie wie. A z poziomu
              Narzędzia>Rozszerzenia (bez dodatków) nie można(raczej), inaczej niż w
              Thunderbirdzie, instalować rozszerzeń z dysku.
              • szarykot Re: Firefox zgubił zakładki 03.10.06, 22:20
                można, wystarczy przeciągnać plik .xpi na okienko z rozszerzeniami
    • Gość: Roger Mila Re: Firefox zgubił zakładki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:36
      Dlatego własnie Firefox to najbardziej przereklamowana przeglądarka.
    • Gość: alp Re: Firefox zgubił zakładki IP: *.lublin.mm.pl 03.10.06, 22:44
      Już wszystko w porządku. Backup zainstalowany, rozszerzenie do instalowania też.
      Wcześniej ściągnęłam Backupa na dysk, bo bezpośrednio ze strony się nie
      instalował - Firefox go blokował, o czym jednak poinformował mnie dopiero teraz,
      po instalacji tego rozszerzenia do instalek.
      Ja wcześniej używałam Opery, ale jakiś czas temu "się popsuła" :) i nie mając
      czasu ani nerwów na grzebanie w niej, przerzuciłam się na Firefoxa. Opera opcje
      typu "save last session" miała sama z siebie i chyba była wygodniejsza przy
      obsłudze zakładek, tylko że miała jakiś problem z moim bankiem i w banku też
      zalecili przerzucenie się na mozillę. No ale nie ma róży... na razie jest
      dobrze, jeszcze raz dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka