Dodaj do ulubionych

Mobility Globetrotter Manager

IP: 217.116.110.* 06.10.06, 00:41
Witam,
korzystałem z internetu BlueConnect. Zrezygnowałem z niego, przeszedłem na
Orange (sic!). Ponieważ miałem problemy z wyświetlaniem stron, postanowiłem
poszukać pozostałości po BC. I nie wiem co mi strzeliło do głowy, ale
usunąłem z listy programów coś co się nazywało Mobility Globetrotter Manager.
I nie wiem czy w związku z tym, ale mniej więcej od tego momentu zaczęły się
duże problemy z netem. I tu mam kilka pytań:
- co to jest ten MGM?
- czy on może mieć coś wspólnego z moimi kłopotami?
- czy mogę gdzieś to zdobyć? albo jakoś odzyskać? wywaliłem to przez 'panel
sterowania/ dodań lub usuń programy'.
Mam Acera (Aspire 3610) jeśli ma to jakies zaczenie.
Z góry dziękuję, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: norbert76 Re: Mobility Globetrotter Manager IP: 217.116.110.* 06.10.06, 20:32
      Pozwolę sobie raz podbić temat.
      • era77 Re: Mobility Globetrotter Manager 06.10.06, 21:21
        Po pierwsze opisz swoje problemy z internetem, bo bez tego to tylko wróżki mogą
        zgadnąć co się dzieje.
        Po drugie.Nie znam się na tym programie, ale z tego co znalazłem w internecie
        wynika, że to MGM służy do komunikacji komputera z sieciami komórkowymi.
        I jeszcze link, poczytaj sobie (może coś znajdziesz), bo mi się nie chciało ;)
        www.bez-kabli.pl/ftopic990.html
        • Gość: norbert76 Re: Mobility Globetrotter Manager IP: *.orange.pl 08.10.06, 09:41
          Witam, dzięki za zainteresownaie. Sam już własciwie nie wiem o co chodzi z tym
          netem. Odpalam wszystko, wyswietlaja mi się 2-3 strony, po czym zaczyna się
          seria "nie można wyświetlić strony". Muszę zresetować Business Everywhere, co
          czasami pomaga, a czasami nie - wtedy muszę zresetować kompa. Pomaga albo i
          nie. Wtedy dzownię na infolinię Orange i się wku***m - bo ich wiedza techniczna
          jest żadna i jeszcze łachę robią. Na 15 telefonów dwa razy ktoś mi pomógł. Raz
          dziewczyna podała mi adres IP i adres serwera DNS (połaczenia sieciowe/
          business everywhere/właściwości/sieć/własciwości), bo automatycznie komp mi
          tego nie pobiera. Dziś sprawdzałem - tych adresów nie ma, a net chula.
          Generalnie nie wiem o co chodzi, bo ja nic kompletnie nie grzebię w kompie, a
          raz działa, a raz nie. A na dodatek wszystko się łączy - mam zawsze 2-3 kreski
          zasięgu 3G i prędkość 384 kb/s. Mieszkam w samym centrum Wwy więc na mapie
          zasięgu Orange jestem w najbardziej pomarańczowym miejscu.
          • jolajola1 Re: Mobility Globetrotter Manager 08.10.06, 10:14
            Mobility Globetrotter Manager jest programem, przynaleznym do blukonekta z ery.
            słuzy do ustawiania i obsługi połaczenia konektowego, znaczy tu sie ustawia
            raz, przy pierwszym uzyciu, a potem juz nie.
            zobacz, czy start/ustawienia/połaczenia sieciowe nie zostały ci jakies smieci
            po połączeniu z ery, zobaczy, czy połaczenie z orange jest domyslnym...

Blukonekt czasem potrafi być upierdliwe.
            ja w domu często podłaczam laptop (z domyślnym blukonektem) do kablówki,
            wysuwam nawet kartę blukonektową, a i tak przy niektórych stronach nagle samo z
            siebie włącza się zadanie połaczenia danej strony własnie rpzez blukonekta
            • Gość: tez tak mialem Re: Mobility Globetrotter Manager IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.10.06, 20:45
              wylacz zakladeke "zezwalaj na wylaczanie urzadzenia w celu oszczedzania
              energii" w zakladce dot modemu w urzadzeniach systemowych oraz w kartach
              sieciowych, wylacz tez opcje oszczedzania energii w opcjach zasilania - u nie
              pomoglo
              • Gość: norbert76 Re: Mobility Globetrotter Manager IP: 217.116.110.* 08.10.06, 23:58
                wielkie dzięki za informacje. chetnie spróbuję to zrobić, tylko mam jedem
                problem nie mam pojęcia gdzie znaleźć te narzędzia systemowe:/. jest mi wstyd...:))
                • Gość: ret Re: Mobility Globetrotter Manager IP: *.retsat1.com.pl 09.10.06, 00:40
                  Panel sterowania>narzędzia administracyjne>zarządzanie komputerem>menedżer urządzeń
                  W ogóle wszystkiego szukaj w panelu sterowania.
                  • Gość: norbert76 Re: Mobility Globetrotter Manager IP: 81.210.22.* 09.10.06, 13:11
                    Ok, dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka