Dodaj do ulubionych

malutki leciutki laptopik :)

• Gość: Piotrrr Re: malutki leciutki laptopik :) IP: *.krakow.pl 14.10.06, 21:37
      Kumpel z pracy ma Apple Mac-a. 13', fajna rzecz, cenowo odpowiednia, tyle, ze
      to troche inna filozofia komputera - alebardzo sympatyczna, nie powiem. :-)
      Blisze info: www.apple.com
    • Gość: kk Toshiba, Sony albo Averatec IP: 128.196.212.* 14.10.06, 23:41
      Ponizej 12 cali nie warto schodzic - dramatycznie spada wtedy jakosc pracy (choc to sprawa indywidualna). Wedlug mnie w rachube wchodza:

Toshiby z serii Portege, R100 wazy 0.9 kg przy 12-calowym ekranie. Rewelacja, miesci sie wszedzie i wazy tyle co nic. Minusy - brak napedu optycznego, klawiatura do ktorej trzeba sie przyzwyczaic, srednie parametry (zegar 1.1MHz), cena w Polsce (w USA mozna zakupic za ok. $1300).

Sony Vaio, ponizej 2kg, 13-calowe ekrany, bardzo ladny design. Minusy? Cena, cena i cena (nawet w USA ciezko zjechac ponizej $2000).

Averatec 2260EK1, niezbyt to markowe, ale daje rade. Ekran 12-calowy, 1.8kg, znakomita cena (w USA ponizej $800). Minusy - raczej nie do dostania w Polsce.
    • Gość: ksenia ibm thinkpad - nawet uzywany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 01:17
      w styczniu kupilem mojej zonie i mamie NOWE (wyprzedaz magazynowa) laptopy ibm
      thinkpad x21: waga ponizej 1,5 kg, matryca 12 cali, procesor 700 mhz, 256 ram,
      dysk 20gb - cieniutki i zgraniutki, do pracy biurowej, muzyki i filmow zupelnie
      wystarczajacy. cena - 1700 zlotych brutto. identyczne modele teraz sa juz
      tansze. za 2000 mozesz miec znacznie mocniejszego thinkpada z tej serii - a
      polecam ibm serii x, bo sa nie do zdarcia, nawet uzywany laptop posluzy ci
      dlugo. szukaj na allego, u sprzedawcow z duza liczba komentarzy.
      ja sam korzystam z panasonic toughbok cf-m34 - tez z gatunku malenkich
      komputerow, ale z zupelnie innej polki :-)
    • Gość: Australijczyk Re: malutki leciutki laptopik :) IP: *.dialup.optusnet.com.au 15.10.06, 08:12
      Ago mila,

Sony Vaio sa najlepsze. Mam taki laptop od pol roku i jestem bardzo zadowolony.
      Ciekaw jestem ile to w Polsce kosztuje.

Andrzej
      Andrew.Wygralak@nt.gov.au
      • Gość: rob Re: malutki leciutki laptopik :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 09:19
        zaden sony mój IBM T41 jest idealny cieniutki lekki klasa ale swoje kosztuje
        • Gość: t Philips za 3999zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 12:02
          W Electroworld jest Philips 12" waży 1,8kg
          w środku Centrino Duo, 1GB RAM DDR2, dysk 80GB, Nagrywarka dvd DL, czytnik kart,
          matryca TruBrite
          oczywiście z Windows XP HOME
          • Gość: usia Re: Philips za 3999zl IP: *.62.jawnet.pl 15.10.06, 13:21
            lepszy byłby z windowsem XP prof.
            • m.gregor Re: Philips za 3999zl 15.10.06, 20:11
              A wyjasnij wszystkim dlaczego...
          • Gość: zos Re: Philips za 3999zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 19:25
            A czy ten mały Philips nie ma przypadkiem jakiejś dziwnej, spolszczonej
            klawiatury?
      • m.gregor Re: malutki leciutki laptopik :) 15.10.06, 20:14
        > Ciekaw jestem ile to w Polsce kosztuje.
        Nie kosztuje bo Sony w Polsce notebookow nie sprzedaje i nie serwisuje.
    • Gość: gd Re: malutki leciutki laptopik :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:47
      tylko palmtop albo apple...
      po cholerę nosic wielkiego lapka, jak można pocketpc i składaną klawiaturkę.. poza tym wifi, gps i bt na pokładzie... office, acrobatreader i wszystkie codzienne aplikacje internetowe (poczta, gadu, skype, msn, opera...)
    • Gość: gosc Re: malutki leciutki laptopik :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 14:12
      polecam nb Dell www.dell.pl
    • Gość: mz Re: malutki leciutki laptopik :) IP: 217.116.110.* 15.10.06, 17:58
      aha, hp serii 4... mam to cudo i jest very ok. polecam vobis tam go kupowalam
    • pendrek_wyrzutek OQO ! 15.10.06, 20:05
      www.oqo.com/hardware/basics/
    • Gość: eeeetam Re: malutki leciutki laptopik :) IP: *.chello.pl 15.10.06, 20:58
      jak firmowy to od della 1,2 kg, 12"....
    • Gość: assback Re: malutki leciutki laptopik :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:34
      sercem jestem przy macbook'u, a rozumem (i portfelem) przy acer'ze 14" :(
      • makjuzer Re: malutki leciutki laptopik :) 16.10.06, 08:25
        Hmm... Czy ten acer jest tańszy od MB, który kosztuje niecałe 4,5k PLN?
    • Gość: xx Re: malutki leciutki laptopik :) IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.10.06, 08:26
      są i 7 calowe np JVC
      • Gość: M Macbook??? IP: *.wsiz.rzeszow.pl 16.10.06, 09:43
        Co sadzicie o Mac booku Appla. 13 cali dobra cena i piękny. A dodatkowo niezłe
        parametry i możliowośc zainstalowania windows.
        M
        • makjuzer Re: Macbook??? 16.10.06, 10:25
          Ba:) Do tego szybki i niesamiowity system Mac OS X 10.4;) Polecam dołożenie
          pamięci do minimum 1GB. Być może niedługo doczekamy się odświeżenia linii MB i
          apple dołoży nowy układ graficzny intela x3000. Jeśli to zrobą to dla mnie
          będzie to idealny ekonomiczny przenośny mak:)
    • Gość: Eathan Re: malutki leciutki laptopik :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 12:46
      Zerknij na forum.laptopy.info.pl tam Ci pomogą i doradzą. Bardzo fajne
      polskie forum o laptopach.
    • rafi7 Re: malutki leciutki laptopik :) 16.10.06, 15:14
      Jest taki fajny Asus. Wypasiony i malutki, ale nie jestem pewien czy ma też
      kamerę. matryca 11,1 albo 12 cali. No i LG, ale Asus bedzie lepszy. Ceny -
      zmieniają się bardzo szybko niestety. Ale do damskiej torebki się raczej nie
      zmieści:(
      • jersey.girl Re: malutki leciutki laptopik :) 16.10.06, 18:41
        store.shopfujitsu.com/fpc/Ecommerce/buildseriesbean.do?series=Q2010
        Takie cudo mi sie marzy, tylko ta cena... Ponizej 5,000 PLN to nie bedzie.

Jak juz inni pisali - radze uwazac na CA, moja kolezanka kupilam supertanio
        (3100) i juz z 5 razy byl w naprawie, strasznie sie grzeje i wiatraczki chodza
        caly czas - dla mnie laptop musi byc bezglosny. Do damskiej torebki to Mac
        pasuje (chyba juz byla na ten temat dyskusja) -
        store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wo/StoreReentry.wo?family=MacBook
        Przestawienie sie wbrew pozorom nie jest takie trudne.
        • x2468 Re: malutki leciutki laptopik :) 16.10.06, 20:46
          Oco sie spieracie? Na swiecie jest cztery zaklady budujace laptopy.Przed
          poludniem naklejaja Sony,po poludniu Acer w nocy HP.I tak to leci.Tak jak z
          HD.Ilu jest naprawde producentow tych elementow?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka