Gość: nomad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 16:34 Skąd można pobrać legalnie Polską wersję Linuxa, i jak Ją zainstalowac tak, aby nie zniszczyła obecnie działającego systemu Windows. Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiges_wiz Re: Linux 12.12.06, 17:06 np z: ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/linux linux jest wszedzie udostepniany legalnie. gwarantuje to licencja GNU GPL. Link Zgłoś
Gość: wo Re: Linux IP: 88.156.80.* 12.12.06, 17:09 jak już wyczerpiesz możliwości strony www.google.pl to zapraszamy ponownie, leiuszku. Link Zgłoś
Gość: superzenon Re: Linux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 22:51 zadajesz pytanie na ktore odpowiedz jest baaaardzo dluuugaaa :) poszukaj odpowiedzi na newbie.linux.pl i ew. jak ktoś polecił google.pl :) Link Zgłoś
Gość: Kaczyński Re: Linux IP: 82.160.33.* 14.12.06, 00:54 Jak będziesz instalował Linuxa to od razu sformatuj partycję Windowsa, bo nie będzie ci już potrzebna. Link Zgłoś
Gość: P Re: Linux IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.12.06, 02:36 Nie sluchaj tych namadrzejszych to stado kwok ktore poza odsylaniem do wyszukiwarek niewiele ma do powiedzenia.Nie masz pojecia o Linux jak sadze wiec na poczatek uzyj Live CD np: Ubuntu (www.ubuntu.com)albo polski Aurox (www.aurox.org) Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Aurox IP: *.dsl.bell.ca 14.12.06, 03:53 Aurox jeszcze jest, choc projekt zostal zawieszony. Mozna pobrac obrazy ISO z: ftp://ftp.pbone.net/mirror/aurox.org/12.0/iso A P ma racje - poladuj sobie jakies dystrybucje 'live' zanim sie zdecydujesz na pelna instalacje. Piekno Linuxa polega rowniez na jego mnogosc, kazdy moze wybrac cos co mu naprawde pasuje. S. Link Zgłoś
elpooho Re: Linux 15.12.06, 00:49 "Jak będziesz instalował Linuxa to od razu sformatuj partycję Windowsa, bo nie będzie ci już potrzebna." Gdybym zastosował się do tak niezwykle inteligentnej i przenikliwej rady wynikającej niewątpliwie z przegłębokiej znajomości tematu to pewnie do dziś bym walił głową w ścianę wściekły, że mi Linux nie do końca prawidłowo działa a ja nijak nie mogę się połączyć z siecią, żeby znaleźć rozwiązanie problemu. Link Zgłoś