Gość: Igor IP: *.icpnet.pl 07.01.07, 19:52 Mam monitor Samsung SyncMaster 757DFX. Gdy klikam na np. klawisz Menu wyświetla się komunikat: Blokada sterowania: Zablokowane. Jak to odblokować? Link Zgłoś Obserwuj wątek
konrad-85 Re: Monitor - blokada sterowania 07.01.07, 23:54 A czy jakiś przycisk (lub kombinacja przycisków) jest aktywny? Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Monitor - blokada sterowania IP: *.icpnet.pl 10.01.07, 21:33 Czy ma ktoś rozwiązanie? Link Zgłoś
qandre Re: Monitor - blokada sterowania 10.01.07, 21:43 Naciśnij przycisk menu i trzymaj aż się odblokuje. Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Monitor - blokada sterowania IP: *.icpnet.pl 11.01.07, 20:21 Przyciskam i menun znika po chwili, a potem znów to samo :/ Link Zgłoś
qandre Re: Monitor - blokada sterowania 12.01.07, 00:49 Masz podłączone sterowanie przez USB ? Jeżeli tak, to być może ustawienia programu sterującego zablokowały możliwość korzystania z OSD monitora. Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Monitor - blokada sterowania IP: *.icpnet.pl 12.01.07, 15:47 Sterowanie mam guzikami w monitorze, i jak to sprawdzić, to o czym ty mówisz? Link Zgłoś
qandre Re: Monitor - blokada sterowania 13.01.07, 00:50 Miałem większy monitor z tej serii, więc nie wiem czy wszystko działa tak samo, ale przez analogię: W sterowaniu guzikowym (czyli OSD) jedyną znaną mi metodą zablokowania/odblokowania sterowania, jest wciśnięcie przycisku Menu na dłuższą chwilę. Poza przyciskami monitor ma również złącze USB do połączenia z komputerem (obok kabla sygnałowego rzecz jasna) oraz program (MouScreen) umożliwiający zmianę parametrów monitora z poziomu Windows. Gdy program ten jest aktywny blokuje menu ekranowe (co prawda, w przypadku mojego monitora, wyświetlała się informacja, że menu jest zablokowane przez program korzystający z USB). Możesz sprawdzić czy masz połączony monitor z komputerem przez USB (ewentualnie odłączyć na chwilę), czy instalowałeś jakieś progamy do monitora i czy są one aktywne (wyłączyć). Ostatnim pomysłem jest wciśnięcie i przytrzymanie klawisza Exit. Powinno to "zresetować" ustawienia monitora i przywrócić fabryczne, ale nie wiem czy w tym przypadku zadziała. Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Monitor - blokada sterowania IP: *.icpnet.pl 14.01.07, 12:19 Dobra, problem jest rozwiązany, Wystarczyło naciśnąć przez chwilę Exit i ustawienia się zrestartowały, tylko wszystko trzeba było ustawiać od nowa. Dzięki, wielce mi pomogłeś. Link Zgłoś