Dodaj do ulubionych

Formatowanie dysku po XP...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.03, 22:37
chce sformatowac dysk po Windows XP jednak mam dyskietke od ME, ktora nie
dziala do XP... czy mozna taka dyskietke zrobic pod i na XP? bede wdzieczny
za wskazowki... ps: chce wrocic na millenium...
Obserwuj wątek
    • woytas Re: Formatowanie dysku po XP... 09.04.03, 23:16
      musi dzialac
      botujesz z a: i leci normalnie format c:
      • Gość: mgregor Re: Formatowanie dysku po XP... IP: *.elartnet.pl 17.04.03, 20:27
        Witam!
        Nie bedzie dzialac bo partycja tworzona pod WinXP to partycja NTFS i systemy z
        linii Win 9x jej nie zobacza (nie bedzie mozna jej sformatowac). Oczywiscie
        mozna (przy instalacji WinXP) wybrac zeby uzywal FAT 32 ale z praktyki wiem ze
        takiej partycji dyskietka startowa od Win9x sformatowac ani usunac sie nie da.
        Najlepiej jest uruchomic instalatora WinXP i podczas jednej z pierwszych faz
        instalacji (tej w trybie tekstowym) mozna sformatowac albo usunac partycje z
        dysku twardego. Najlepiej jest usunac wszystkie i zalozyc ponownie podczas
        instalacji WinME.

Poza tym wszystkim podzielam zdanie ze instalacja WinME zamiast WinXP to
        samobojstwo. Nigdy dotad nie widzialem tak niestabilnego systemu jak WinME.

Pozdrawiam serdecznie
        Michal Gregorczk
    • Gość: RC Re: Formatowanie dysku po XP... IP: *.acn.pl 12.04.03, 14:41
      Powrót do Millennium, to cofanie się w rozwoju. Można uruchomić komputer z
      każdej dyskietki systemowej, nawet Dos 6.2, zdjąć partycję, załozyć nowe, i
      formatować.
    • Gość: Zbych Re: Formatowanie dysku po XP... IP: 62.233.173.* 17.04.03, 16:34
      Witam
      Też miałem kiedyś ten problem i to z formatowaniem dysku C. Uruchom płytę z
      WIN XP a tam znajdziesz opcję formatowania.

Pozdrowienia Zbych
    • Gość: jap Re: Formatowanie dysku po XP... IP: *.acn.waw.pl 22.04.03, 21:31
      Skoro musisz... Jest taki link, tylko bardzo długi - nie wiem, czy się cały
      zmieści (jako link). Jak nie, trzeba skopiować ręcznie:
      www.msinfo.pl/mssupport/Dokumenty/Pomoc%20techniczna/Artyku%C5%82y%
      20bazy%20wiedzy/Artyku%C5%82y%20do%20numeru%207XXXXX/PL314052.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka