Dodaj do ulubionych

pinnacle studio 9 pomocy!!

28.02.07, 09:35
Mam pewien problem dotyczący obsługi -niestety w pomocy nie mogę znaleźć
odpowiedzi-moża ktoś mógłby mi pomóc.
Tworze film i wszystko jest dobrze do czasu edycji.Jak odtwrzam w edycji to
film toczy sie płynnie-natomiast jak stworzyłam film o rozszerzeniu avi to
początek jest płynny a po minucie dzwięk idzie płynnie a obraz przeskakuje co
kilka klatek. Może ktoś ma pomysł co zrobiłam źle czy gdzieś czegoś
niepotrzebnie nie nacisnełam?????????pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: pinnacle studio 9 pomocy!! IP: *.gwl.koszalin.pl 28.02.07, 10:26
      Wybrałaś rozszerzenie AVI. Ale jakiego kodeka urzyłaś? Może masz problem z
      jakimś kodekiem. Wyedytuj na próbę film jako DV (też ma rozszerzenie avi).
      Pinnacle nie ma z nim żadnych problemów. Jeśli wynik będzie bezbłędny, to
      potwierdzi, że problem tkwił w użytym przez Ciebie kodeku.
      • kjustynka Re: pinnacle studio 9 pomocy!! 01.03.07, 18:53
        dzięki bardzo za pomoc. Ja generalnie jestem laikiem komputerowym także jeszcze
        proszę o pomoc jak w tym programie stworzyć plik dv- bo w opcji tworzeni filmu
        mam do wybor-taśma;avi;mpeg;strumień;udostępnij i dysk- i co mam zrobić?
        • Gość: 123 Re: pinnacle studio 9 pomocy!! IP: *.gwl.koszalin.pl 02.03.07, 12:33
          W opcji tworzenia filmu wybierz AVI. Domyślnym trybem zapisu będzie DV (z pola
          wyboru można oczywiście wybrać inne kodeki). DV daje bardzo dobrą jakość ale
          stworzone w ten sposób pliki są ogromne. Stwórz w ten sposób parominutowy film
          tylko po to, żeby sprawdzić co z tym przesunięciem dźwięku (obrazu). Jeśli
          wszystko będzie dobrze to będziesz pewna, że przyczyna tkwi w doborze kodeka
          (jego konfiguracji). Wtedy metodą prób i błędów (tworząc np. jednominutowe
          filmiki) dobierz taki kodek który da Ci najlepszy stosunek jakość/wielkość
          pliku.
          A najprościej to zrób tak:
          1 -Wyedytuj film jako DV. Będzie bezproblemowo.
          2 - przekonwertuj gotowy film do divx (czy jaki tam chcesz) innym programem.
          Świetnie sprawdza się Total Video Converter. Do kupienia na eMule :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka