Dodaj do ulubionych

Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze ?

IP: 212.160.152.* 26.03.07, 12:12
zastanawiam się nad kupnem nowego systemu, czy warto? czy jest aż tak źle jak
się słyszy? czy możecie to osobiście potwierdzić własnymi doświadczeniami?
Obserwuj wątek
    • krzysieks36 Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze 26.03.07, 17:37
      ja Ci mogę powiedzieć to, co juz na tym forum pisalem: Vistę używam od kilku
      tygodni; jestem zadowolony, że nie ma uciążliwych zawisów systemu; szybko można
      wylaczyc zawieszony program; jest stabilnie i bezpiecznie; bo o nowym, ciekawym
      wygladzie (Aero) to pewnie slyszales?
    • Gość: robert Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:06
      ja używam do początku marca Visty; skorzystalem z upgradu z XP; początek to
      oczywiscie zachwyt nowym wygladem Aero; mile zaskoczenie to stabilnosc i
      szybkosc Visty; no i zarzadzanie folderami jest o niebo wygodniejsze niz
      poprzednio (uzyteczny pasek boczny); mysle, że coraz wiecej gier bedzie
      kompatybilnych z Vista,choc i tak juz jest niezle pod tym wzgledem
      • Gość: ja Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.ists.pl 27.03.07, 00:06
        A czy programy biurowo-księgowe działają pod vistą?
        A simsy?
        • Gość: Viola Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: 213.199.192.* 27.03.07, 00:29
          a czy działają programy adobe i corela?
          • Gość: Ktos Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.it-net.pl 27.03.07, 08:03
            Corel Draw 9 i Corel Photo-paint 9 chodzą bez problemu.
          • albeut Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze 28.03.07, 09:39
            photoshop cs2 działa bez problemów
        • juvergol Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze 27.03.07, 13:32
          simsy 2 smigaja bez problemu na Viscie; programy biurowo ksiegowe rowniez, bo to
          jest standard ;)
        • Gość: michal Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 13:56
          zerknijcie na te stronke:
          www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_RTM_Software_Compatibility_List#Games
          tam jest napisane co chodzi bezproblemowo na Viscie; jak zobaczycie prawie wszystko
    • Gość: me fatalne IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 27.03.07, 01:17
      nie ma wiekszosci driverow do sprzetu,sa wielkie problemy z programami
      wypalajacymi(chyba tak po polsku?) bo M$ poszedl na total copyright
      protecion, wyskakuje tysiace durnych popupow i zabezpieczen takze trzeba
      troche pogrzebac we wnetrznosciach zeby sie nie wkur.... za bardzo.
      • Gość: Makumba Re: fatalne IP: 212.160.152.* 27.03.07, 12:43
        ok, ale nero7 działa, w końcu jest Vista Certified, prawda?
        • juvergol Re: fatalne 27.03.07, 13:21
          nero dziala bez problemu pod vista
          • Gość: Reader Re: fatalne IP: *.ericsson.net 27.03.07, 15:22
            Tak jak i ImgBurn i wiele innych...
            Tak jak Nod32 i inne...
            itd itp.
            • Gość: Obywatel Re: welacyjnie IP: *.ists.pl 27.03.07, 15:43
              Rewelacja! Gry chodzą wolniej ale stabilnie. Programy także. Polecam.
              • Gość: Greg Re: welacyjnie IP: 212.76.40.* 27.03.07, 16:20
                "wolniej ale stabilnie" - jakoś nie spotkałem gry, która by na xp chodziła
                niestabilnie (chyba że występowały problemy sprzętowe, ale one już od OS nie
                zależą).
              • Gość: ferdek Re: welacyjnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 00:30
                gierki na Viscie smigaja az milo zasiąść w fotelu ;)
                zaraz odpalam americas army i do boju na moscie :))
                • Gość: Obywatel Re: welacyjnie IP: *.ists.pl 28.03.07, 07:20
                  W gry zdecydowanie lepiej się gra, jeśli pracują pod kontrolą Visty. To samo
                  zresztą dotyczy dowolnej aplikacji - komfort pracy przewyższa wszystko co można
                  było osiągnąć pod XP. A Na dodatek muzyka brzmi lepiej, a filmy są dłuższe. Nie
                  ma się nad czym zastanawiać.
                  • Gość: dupex Re: welacyjnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:52
                    ptaki piekniej spiewaja wraz z wiosna :)
    • Gość: Kontik Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.trivadis.com 28.03.07, 09:15
      Mam Viste od grudnia i jak do tej pory tylko raz mi sie zawiesila.. przy
      wkladaniu wtyczki sluchawek do gniazda w kompie :) A tak to jestem zdecydowanie
      zadowolony, moge polecic :)
    • albeut Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze 28.03.07, 12:02
      Używam Visty od grudnia i poza brakiem sterowników do tunera tv nie mam
      absolutnie zadnych problemów.
    • Gość: dedmen Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:33
      ja używam Visty od poczatku marca; wszystko spoczko sobie chodzi, tylko za
      bardzo kolorowa jest; bo ja wole stonowane kolory :)
      • Gość: funfel Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:37
        jak wolisz miec w Viscie bardziej oldskulowy wygląd to zawsze możesz wrócić do
        wyglądu klasycznego; klikasz prawym na pulpicie -> Personalizuj -> Kompozycja.
        zmieniasz aktualną kompozycję na „Klasyczny Windows” i gotowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka