Gość: Leszek IP: 212.160.152.* 26.03.07, 12:12 zastanawiam się nad kupnem nowego systemu, czy warto? czy jest aż tak źle jak się słyszy? czy możecie to osobiście potwierdzić własnymi doświadczeniami? Link Zgłoś Obserwuj wątek
krzysieks36 Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze 26.03.07, 17:37 ja Ci mogę powiedzieć to, co juz na tym forum pisalem: Vistę używam od kilku tygodni; jestem zadowolony, że nie ma uciążliwych zawisów systemu; szybko można wylaczyc zawieszony program; jest stabilnie i bezpiecznie; bo o nowym, ciekawym wygladzie (Aero) to pewnie slyszales? Link Zgłoś
Gość: robert Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:06 ja używam do początku marca Visty; skorzystalem z upgradu z XP; początek to oczywiscie zachwyt nowym wygladem Aero; mile zaskoczenie to stabilnosc i szybkosc Visty; no i zarzadzanie folderami jest o niebo wygodniejsze niz poprzednio (uzyteczny pasek boczny); mysle, że coraz wiecej gier bedzie kompatybilnych z Vista,choc i tak juz jest niezle pod tym wzgledem Link Zgłoś
Gość: ja Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.ists.pl 27.03.07, 00:06 A czy programy biurowo-księgowe działają pod vistą? A simsy? Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: 213.199.192.* 27.03.07, 00:29 a czy działają programy adobe i corela? Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.it-net.pl 27.03.07, 08:03 Corel Draw 9 i Corel Photo-paint 9 chodzą bez problemu. Link Zgłoś
albeut Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze 28.03.07, 09:39 photoshop cs2 działa bez problemów Link Zgłoś
juvergol Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze 27.03.07, 13:32 simsy 2 smigaja bez problemu na Viscie; programy biurowo ksiegowe rowniez, bo to jest standard ;) Link Zgłoś
Gość: michal Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 13:56 zerknijcie na te stronke: www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_RTM_Software_Compatibility_List#Games tam jest napisane co chodzi bezproblemowo na Viscie; jak zobaczycie prawie wszystko Link Zgłoś
Gość: me fatalne IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 27.03.07, 01:17 nie ma wiekszosci driverow do sprzetu,sa wielkie problemy z programami wypalajacymi(chyba tak po polsku?) bo M$ poszedl na total copyright protecion, wyskakuje tysiace durnych popupow i zabezpieczen takze trzeba troche pogrzebac we wnetrznosciach zeby sie nie wkur.... za bardzo. Link Zgłoś
Gość: Makumba Re: fatalne IP: 212.160.152.* 27.03.07, 12:43 ok, ale nero7 działa, w końcu jest Vista Certified, prawda? Link Zgłoś
Gość: Reader Re: fatalne IP: *.ericsson.net 27.03.07, 15:22 Tak jak i ImgBurn i wiele innych... Tak jak Nod32 i inne... itd itp. Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: welacyjnie IP: *.ists.pl 27.03.07, 15:43 Rewelacja! Gry chodzą wolniej ale stabilnie. Programy także. Polecam. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: welacyjnie IP: 212.76.40.* 27.03.07, 16:20 "wolniej ale stabilnie" - jakoś nie spotkałem gry, która by na xp chodziła niestabilnie (chyba że występowały problemy sprzętowe, ale one już od OS nie zależą). Link Zgłoś
Gość: ferdek Re: welacyjnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 00:30 gierki na Viscie smigaja az milo zasiąść w fotelu ;) zaraz odpalam americas army i do boju na moscie :)) Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: welacyjnie IP: *.ists.pl 28.03.07, 07:20 W gry zdecydowanie lepiej się gra, jeśli pracują pod kontrolą Visty. To samo zresztą dotyczy dowolnej aplikacji - komfort pracy przewyższa wszystko co można było osiągnąć pod XP. A Na dodatek muzyka brzmi lepiej, a filmy są dłuższe. Nie ma się nad czym zastanawiać. Link Zgłoś
Gość: dupex Re: welacyjnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:52 ptaki piekniej spiewaja wraz z wiosna :) Link Zgłoś
Gość: Kontik Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.trivadis.com 28.03.07, 09:15 Mam Viste od grudnia i jak do tej pory tylko raz mi sie zawiesila.. przy wkladaniu wtyczki sluchawek do gniazda w kompie :) A tak to jestem zdecydowanie zadowolony, moge polecic :) Link Zgłoś
albeut Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze 28.03.07, 12:02 Używam Visty od grudnia i poza brakiem sterowników do tunera tv nie mam absolutnie zadnych problemów. Link Zgłoś
Gość: dedmen Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:33 ja używam Visty od poczatku marca; wszystko spoczko sobie chodzi, tylko za bardzo kolorowa jest; bo ja wole stonowane kolory :) Link Zgłoś
Gość: funfel Re: Vista, jakie macie wrażenia, jest źle/dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:37 jak wolisz miec w Viscie bardziej oldskulowy wygląd to zawsze możesz wrócić do wyglądu klasycznego; klikasz prawym na pulpicie -> Personalizuj -> Kompozycja. zmieniasz aktualną kompozycję na „Klasyczny Windows” i gotowe Link Zgłoś