uczennik 05.04.07, 13:44 Skąd wziąć linux live CD? I najlepiej jaką dystrybucje jeśli jako takie pojęcie o kompach mam, ale linuxa nie używałem do tej pory? Nagrywarki Cd/dvd nie mam więc ściągnięcie live cd odpada. Link Zgłoś Obserwuj wątek
madfreak Re: Skąd wziąć linux Live CD 05.04.07, 14:27 Hej!! W kioskach, Empikach i innych punktach sprzedazy prasy znajdziesz kwietniowy numer magazynu "Linux Magazine" do ktorego dolaczony jest jedna z lepszych dystrybucji LCD [fajny skrot..:)] - Knoppix w ostatniej wersji 5.1.1. Oczywiscie jest na DVD, istnieje mozliwosc instalacji na dysku twardym lub flashce USB. Poza tym ja polecam Ubutnu - super distro, plyty czesto dolaczane do gazet [w tym rowniez do LM - w majowym numerze na bank bedzie kolejna wersja, bo na dniach ma wyjsc stabilna, czyli Ubuntu Linux 7.04 Feisty Fawn] Pozdr! Link Zgłoś
madfreak Re: Skąd wziąć linux Live CD 05.04.07, 14:27 zapomnialem.. cena gazety to 24,99 PLN. wydaje sie duzo, ale wbrew pozorom warto..:D Link Zgłoś
uczennik Re: Skąd wziąć linux Live CD 05.04.07, 15:00 A coś na CD ? Nie można załatwić gdzieś w necie? Np. zapłacić pare zł za płyte przelewem i żeby mi przysłali pocztą? Link Zgłoś
pawel1940 Re: Skąd wziąć linux Live CD 05.04.07, 15:42 UBUNTU kiedys wysylalo LiveCD gratis, ale cos slyszalem, ze mieli z tego zrezygnowac... Jak cos to napisz na priv, moge Ci po prostu sciagnac, nagrac i wyslac :-). Ale to po swietach juz. Link Zgłoś
madfreak Re: Skąd wziąć linux Live CD 07.04.07, 17:38 wejdz jeszcze na forum.ubuntu.pl czesto oglaszaja sie tam ludzie, ktorzy rozdaja plytki z Ubuntu.. moze w Twoim miescie bedzie ktos taki? Link Zgłoś
wk771 Re: Skąd wziąć linux Live CD 25.06.07, 06:02 Znalazlem na grupie dyskusynej forum.programosy.pl/ post dot. mozliwosci aby mies przyslane poczta, na adres jaki sie poda, Ubuntu Linux. Wersja na komputery PC, wersja na komputery PC 64 bit oraz wersja na komputery MAC. Sa to dwie plyty: plyta bootowalna oraz wersja instalacyjna. Oto Link: forum.programosy.pl/1-vt29391.ht … mp;start=0 Obecnie prowadzona jest akcja Shipit - Free CDs polegająca na darmowym wysyłaniu do użytkowników płyt z Ubuntu. Więcej o tej akcji na www.ubuntu.com Jak dostać Ubuntu Linux za darmo? Wchodzimy na stronę UbuntuLinux.org Przechodzimy do działu "Shipit - Free CDs" Rejestrujemy się klikając na "create a new account" Następnie logujemy się na stronie shipit.ubuntu.com i wypełniamy formularz zamówieniowy Link Zgłoś