terr4 25.04.07, 00:14 Mam zamiar kupić pamięć 2x512 MB. Ich ceny od jakiegoś czasu idą codziennie w dół. Jak myślicie, jeszcze czekać z kupnem ? Jak długo może potrwać jeszcze ta zniżka. P.S. Jakoś szczególnie mi się nie spieszy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
r0ger Re: Pamięci DDR2 - ceny 25.04.07, 00:43 Uwielbiam takie idiotyczne pytania. Najlepiej poczekaj jakieś 3-4 lata i kup na allegro za 15 zł za 1 GB. Człowieku! Potrzebujesz pamięci teraz, to kupuj, nie potrzebujesz, to nie kupuj. Link Zgłoś
terr4 Re: Pamięci DDR2 - ceny 25.04.07, 06:09 Człowieku, jak masz zły dzień to nie odpowiadaj. Proste jak konstrukcja cepa. Może po prostu ktoś jest bardziej w temacie, dlaczego nagle nastąpił dość gwałtowny spadek ich cen. Link Zgłoś
r0ger Re: Pamięci DDR2 - ceny 25.04.07, 18:30 Ja nie mam złego dnia, tylko nie rozumiem czegoś - chcesz kupić pamięć dlatego że tania, czy dlatego że jest potrzebna? Chyba nie traktujesz tego jak inwestycję w nieruchomość, czy jakieś akcje? Link Zgłoś
terr4 Re: Pamięci DDR2 - ceny 25.04.07, 20:27 Po prostu się przyda, a nie zarabiam parę tysięcy i to czy kosztuje 150 czy 200 zł może na przykład tobie nie sprawia różnicy, mnie tak. Obserwuję sobie ceny na Ceneo i w ciągu półtora tygodnia poszły w dół o 20-30 zł. A chodziło mi o wypowiedź kogoś kto się tym zajmuje na co dzień, w jakimś sklepie czy hurtowni, i wie coś na ten temat więcej. Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: Pamięci DDR2 - ceny IP: *.chello.pl 25.04.07, 14:04 Kupuj teraz, bo bez względu na to czy na rynkach pamięć tanieje, nasi spece od cen mają teraz żniwa komunijne i nie popuszczą. Link Zgłoś
Gość: Sprzedawca Ceny się ustabilizują dopiero w styczniu IP: *.plock.mm.pl 25.04.07, 19:55 Aktualnie jest bum i poruszenie w związku z Vistą, sporo osób zamienia komputery i od razu jest zamieszanie, dlatego teraz sprzęt szybciej traci na wartości procentowo niż rok temu. Po prostu jest walka o klienta. Szacuje się, że w tym roku sprzedaż globalna komputerów będzie o 60% wyższa niż rok temu i o 30-40% niż za rok. Na uspokojenie trzeba poczekać rok od premiery nowego systemu, czyli jakiś początek przyszłego roku. Szacuję, że w tym roku kupując kompa przez rok stracisz 40-50% jego wartości jeśli kupisz za rok to strata (roczna) będzie mniejsza na poziomie 25-35% Link Zgłoś