Gość: mati IP: 84.38.160.* 16.06.07, 11:00 MAm maly problem. Jak wylączyc cooki w mozalli Za pomoc dzękuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: a.s.s. Re: Cooki w mozalli IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.07, 11:53 Zobacz w ustawieniach jak malo to zainstaluj Adblock-a. Link Zgłoś
m.gregor Re: Cooki w mozalli 16.06.07, 17:31 A teraz wyjasnij autorowi watku, mnie i wszystkim pozostalym forumowiczom co ma adblock do plikow cookie... Ty masz jakies standardowe odpowiedzi i wklejasz je przypadkowo czy piszesz je na bieżąco? A do autora watku: Po pierwsze to nie cooki tylko cookie, po drugie to nie mozalla tylko mozilla. Po trzecie co mozilla? Mozilla Firefox czy po prostu mozilla mozilla (klient poczty, przegladarka, edytor WWW i klient IRC w jednym)? Jesli FireFox to Narzedzia -> Opcje -> Prywatnosc i zaznaczasz "Akceptuj ciasteczka". Konfigurujesz tez jak dlugo maja byc przechowywane ciasteczka. Link Zgłoś
Gość: mati Re: Cooki w mozalli IP: 84.38.160.* 16.06.07, 18:03 To co napisales u mnie nie dziala wyskakuje ciągle; [Link]Turn off cookies in your browser! Link Zgłoś
kell99 Re: Cooki w mozalli 16.06.07, 19:28 Masz: a) albo uszkodzona instalacje, b) zamiast 'off' jest 'on' - niektore strony beda domagac sie ciach, c) cookies wcale nie sa 'evil', czasem sa bardzo przydatne by np bank rozpoznal ciebie (masz dodatkowe zabezpieczenie, ze laczysz sie z wlasciwa strona), zebys nie musial logowac sie do stron w ktorych chcesz bys rozpoznawany (np ja mam tak gdy wchodze do amazon) - w mozilli/firefoksie wlacz obsluge 'cookies' ale tylko ustaw by byly kasowane. przydatnym www zezwol zostawiac ciacha, tym 'zlym' zabron, a reszta bedzie usuwana przy wylaczeniu przegladarki. ps. zacznij od instalacji nowej wersji firefoksa. aktualna to chyba 2.0.4 Link Zgłoś
Gość: a.s.s. Re: Cooki w mozalli IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.07, 01:47 > A teraz wyjasnij autorowi watku, mnie i wszystkim pozostalym forumowiczom co ma > adblock do plikow cookie... Ty masz jakies standardowe odpowiedzi i wklejasz je > przypadkowo czy piszesz je na bieżąco? > > A do autora watku: > Po pierwsze to nie cooki tylko cookie, po drugie to nie mozalla tylko mozilla. > Po trzecie co mozilla? Mozilla Firefox czy po prostu mozilla mozilla (klient > poczty, przegladarka, edytor WWW i klient IRC w jednym)? Jesli FireFox to > Narzedzia -> Opcje -> Prywatnosc i zaznaczasz "Akceptuj ciasteczka". > Konfigurujesz tez jak dlugo maja byc przechowywane ciasteczka. ----------------------- Przeczytaj uwaznie moja podpowiedz : "Zobacz w ustawieniach jak malo to zainstaluj Adblock-a." Pyt: "Ty masz jakies standardowe odpowiedzi i wklejasz je > przypadkowo czy piszesz je na bieżąco?" Odp. Podpowiedz nie odpowiedz generuja sie same , Ja wpisuje Autor-a. Jest to Forum i trzeba innych naprowadzac na odpowiedz a nie Im podawac gotowe. Tak nigdy NIKT sie nie nauczy! Moze kiedys to dotrze do Ciebie. Link Zgłoś
Gość: Add-on Re: Cooki w mozalli IP: *.tpnet.pl 16.06.07, 22:28 Mozilla to nie firefox,ale dla firefoxa można najlepiej wyłączać cookie(nie sprawdzałem,ale jestem pewny tego)przy pomocy dodatku Stealther: addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1306 Jeżeli Stealther pierwszy od góry w menu narzędzia ma czarnego ptaszka to nie powinno być używane cookie Link Zgłoś