Dodaj do ulubionych

Sponsorem forum jest Symantec

IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 13:53
Czy ktoś mi może wyjaśnic czemu forum ma sponsora?
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Sponsorem forum jest Symantec IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 13:57
      Pewnie dlatego, że forum Komputery odwiedza wiele osób mających problemy z
      komputerami (i wręcz przeciwnie) i Symantec doszedł do wniosku, że jest to
      dobra grupa docelowa, w której znajdują się potencjalni klienci tej firmy.
      • Gość: l Re: Sponsorem forum jest Symantec IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 14:02
        ja wiem jak to jest z pkt widzenia Symanteca. Ale to jest takie dziwne, że
        forum o komputerach sponsoruje jakaś firma z branży.
        • Gość: wojtek Re: Sponsorem forum jest Symantec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.03, 14:03
          a może mi ktoś wyjaśnić dlaczego pogoda w TVP ma sponsora?
          • Gość: leon Re: Sponsorem forum jest Symantec IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 13:58
            to nie jest to samo.
          • Gość: leon Re: Sponsorem forum jest Symantec IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 14:01
            poza tym zazwyczaj jest tak, że sponsor przyczynia się do jakiegoś tam rozwoju
            tego co sponsoruje - np. daje kasę na utrzymanie itp. Taka jest idea.
            Natomiast tutaj to nie jest sponsorowanie tylko nachalna reklama, bo kasa od
            nich to po prostu zyski Wyborczej i z forum nie ma to nic wspólnego.
            • Gość: gearbox Re: Sponsorem forum jest Symantec IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 13.06.03, 10:40
              Sponsor się rzadko przyczynia do czegokolwiek. Daje kasę, oczywiście, na co, to
              już decyzja sponsorowanego, zatem i na utrzymanie i na zyski, z reguły.
              Utrzymanie każdego przedsięwzięcia kosztuje. Wydaje nam się czasem, że
              technologie internetowe nie generują kosztów, coż to jest zatrudnić jednego
              admina, kupić serwerek i dobry kabelek? Niestety nie jest to takie proste, w
              przeciwnym wypadku firmy działające tylko w necie nie bankrutowałyby. Co
              najwyżej nie zarabiałyby wiele. Skoro forum istnieje, to ktoś wykłada na to
              forsę. Czemu nie Symantec, skoro ma ochotę? Zawsze to lepiej niż my -
              forumowicze. Czemu Gazeta ma nie zarobić, skoro ma możliwość? Ja bym się
              zgodził na banerek Symanteca na mojej stronie, za drobną opłatą. Po
              przemyśleniu tematu, może nawet bez opłaty.

Sponsoring to oczywiście forma reklamy, jednakże w omawianym przypadku
              powiedziałbym, że WYJĄTKOWO MAŁO NACHALNA. Żadnych wyskakujących na Ciebie
              okienek, których nie możesz zwinąć przed upływem 15s. i musisz czytać, ani
              innych takich...

Osobiście nie mam zastrzeżeń.
              Pozdrawiam forumowiczów, Gazetę i Symanteca.

okazjonalny sponsor różnych przedsięwzięć medialnych
              Gearbox (nazwa firmy do wiadomości Gearboxa ;)
    • Gość: pepo Re: Sponsorem forum jest Symantec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.03, 20:33
      Ale wstyd, zauważyłem tego sponsora dopiero jak napisałeś, a może on jest od
      niedawna?
      P.
      • Gość: waldi Re: Sponsorem forum jest Symantec IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 11:41
        Symantec kupuje kolejne dyski, na których trzeba zmieścić wasze żale i problemy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka