Dodaj do ulubionych

Komputer wciąż się wyłącza:(

20.07.07, 21:22
Cały dzien dziś komp po paru minutach się wyłącza. Czy powodem może być to,
że jest tak ciepło? Przeskanowałam avastem i AVG, nic nie znalazło. Kiedy
próbuję przeskanowac spybotem, to dochodzi mniej więcej do połowy i znowu się
wyłącza:(. Przez jakś chwilę po wyłączenieu nie da się go w ogole włączyć.
Dopiero za drugim lub trzecim razem, ale po chwili znowu wyłącza się...
Obserwuj wątek
    • Gość: ap Re: Komputer wciąż się wyłącza:( IP: 86.68.223.* 20.07.07, 21:25
      mozliwe , ze to komp sie przegrzewa . Mialam cos takiego kiedys i trzeba bylo
      cala plyte z karta graficzna wymienic . Moze go odkurz dobrze bo jest
      zakurzony w srosku i przez to sie przegrzewa .
      • kadoro1969 Re: Komputer wciąż się wyłącza:( 20.07.07, 21:26
        Nawet mnie nie strasz, bo dopiero co w lutym wymieniałam płytę główną:((
        • gluby Re: Komputer wciąż się wyłącza:( 20.07.07, 21:29
          jak w lutym to powinna być gwarancja i ci wymienia za darmo
    • Gość: Kolobos Re: Komputer wciąż się wyłącza:( IP: *.escom.net.pl 20.07.07, 21:44
      Uzyj Everest Home i zobacz jaka temperature ma procesor.
    • Gość: gandalf Re: Komputer wciąż się wyłącza:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 22:07
      Prawie napewno grzeje sie procek. Odkurz radiator a jak maly bedzie efekt to
      zastanow sie nad lepszym wiatrakiem.
      • Gość: kadoro1969 Re: Komputer wciąż się wyłącza:( IP: *.rybnet.pl 20.07.07, 22:10
        Uzyłam tego Everest Home, ale nie umiem znaleźc tej temp. procesora:/Czy to
        może ten punkt-wykorzystanie procesora? U mnie pokazuje tam: procesor nr 1-0%
        • Gość: rojek Re: Komputer wciąż się wyłącza:( IP: *.chello.pl 20.07.07, 23:08
          temp. procesora w Everescie sprawdzisz następująco :
          otwierasz Everesta > Komputer > Czujnik i wyświetlają się temperatury
          • mysia1103 Re: Komputer wciąż się wyłącza:( 21.07.07, 00:05
            Boshe, dalczego ludziska dajecie sobie wciskac takie bzdury ze polowa kompa do
            wymiany jest.
            Znajomemu z pracy ostatnio tez zaczelo sypac krzakami (wiadomo pamieci na karcie
            graficznej), to go pociagneli na plyte i procek.
            Lepiej zawolac znajomego !
            • Gość: niktabc@vp.pl Re: Komputer wciąż się wyłącza:( IP: *.toya.net.pl 21.07.07, 00:13
              należy także dobrze dobrać sklep - ja współpracuje zawsze z jedną firmą i nigdy
              nie naciągali nikogo - niestety jest wielu naciągaczy ale nie mówmy że wszyscy -
              po 2 jeśli ktoś podaje 100% bez obejrzenia kompa lub 2 min po otwarciu ( nie
              mówie o błędach oczywistych typu NIE WŁĄCZA SIĘ - te identyfikuje sie podmianą
              elementów w 5-10 min) to zacznijmy coś podejrzewać i skorzystajmy z innej porady.
              • kadoro1969 Temperatura proces. 21.07.07, 09:35
                Sprawdziłam tę temperaturę-60stopni, to za dużo?
                • Gość: adamlop Re: Temperatura proces. IP: *.chello.pl 21.07.07, 09:41
                  Duzo nawet jak na grzejace sie Celerony czy Pentium4,
                  jesli masz cos z amd np athlona czy semprona to czym predzej wylacz komputer, bo
                  prawdopodobnie cos jest z radiatorem/wentylatorem na radiatorze !!!
    • noovaa Re: Komputer wciąż się wyłącza:( 21.07.07, 11:29
      Przy takich upałach ważne jest żeby na wiatrakach w komputerze i ogólnie na
      całym sprzęcie w środku nie było centymetrowej warstwy kurzu. Był kiedyś
      czyszczony?
      Bo ja notorycznie spotykam się z komputerami po których otwarciu na kaszel
      zbiera. I wszyscy się dziwią że się przegrzewa. Sprawdź też czy wszystkie
      wiatraczki się kręcą..
      • kadoro1969 Re: Komputer wciąż się wyłącza:( 21.07.07, 22:04
        Ok, dzięki za pomoc:)Dziś już działa narazie ok:)Jutro go odkurzę, bo ostatnio
        było to parę msc temu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka