Dodaj do ulubionych

Kasperski a Outlook

IP: *.parnet.fi 12.08.07, 12:40
Po zainstalowaniu „Kasperskiego” Outlook zaprzestał przekazywania poczty. Nie pomaga wyłączenie „ochrony poczty”. Dopiero wyłączenie całkowite „Kasperskiego” pozwala na ściągnięcie poczty (z kilku kont). ??? co mam uczynić by i poczta i Kasperski się pogodziły?
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Kasperski a Outlook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 16:28
      a jak masz ustawioną zaporę Kasperskiego? Powinien być "niski poziom
      bezpieczeństwa".
      • Gość: kajus Re: Kasperski a Outlook IP: *.parnet.fi 12.08.07, 17:39
        niestety, nie pomogło. Tylko całkowite wyłączenie Kaspra pozwala ściągać pocztę. Komunikat: serwer pop3 niedostępny może to byc spowodwane brakiem łączności z internetem. Cały czas trwa ściąganie poczty ale przez kilka godzin nie jest w stanie ściagnąć ani jednej wiadomości. Kiedy zamknę outlooka i próbuję otworzyć na nowo mam komunikat że jest uruchomione wystąpienie outlooka i aby uruchomić należy się wylogować i zalogować ponownie. Podobnie na operze konsola błędów komunikuje: serwer pop3 - niedostępny!
        A bez problemów otwieram pocztę na "piechotę" bezpośrednio z portalu gazeta.pl???
    • Gość: kajus Re: Kasperski a Outlook IP: *.parnet.fi 12.08.07, 17:57
      przed chwilą zainstalowałem Thunderbird. Jest identycznie jak z Outlookiem. Przekazuje pocztę dopiero po wyłączeniu - całkowitym - Kasperskiego. Samo tylko wyłączenie w opcjach "ochrona poczty" jest nieskuteczne.
      • Gość: ja Re: Kasperski a Outlook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 18:17
        Najlepiej pytać u źródła..
        www.kaspersky.pl/about.html?s=contact
        • kajus75 Re: Kasperski a Outlook 12.08.07, 19:05
          dzięki.Właśnie to zrobiłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka