Dodaj do ulubionych

Jaki jest OFFICE 2007 ?

14.08.07, 12:23
chciałbym sprawić sobie nowego Office'a, wersje Home & Student. co o nim sądzicie? warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 14:45
      Jeśli to ma być pierwszy kontakt z Officem, to warto. Jest bardziej
      intuicyjny i po prostu lepszy dla początkujących.
      Jeśli nie, to (moim zdaniem) oprócz nowego (i zupełnie innego)
      interfejsu nie wnosi nic znaczącego, a dodatkowo na początku ciężko
      się przestawić osobom mającym nawyki z wcześniejszych wersji.
      • Gość: petrusz Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? IP: *.centertel.pl 14.08.07, 14:49
        To prawda. Ciężko było się przestawić. Ale można. Niestety w wersji
        Home & Student nie ma nowego Outlook'a... Wielka szkoda!
        • Gość: gosc Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? IP: *.oce.nl 15.08.07, 07:31
          tak to prawda, ze nie ma outlooka. Ale ja tuz przed premiera 2007
          kupilem wersje 2003 (wersja uczniowsko-studencka) w ktorej jest
          outlook. Po wejsciu wersji 2007 dostalem po kosztach wysylki nowego
          2007 i outlooka. Byc moze moze gdzie jeszcze kupic 2003?
    • daniellinux Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? 14.08.07, 22:58
      Microsoft udostępnia na swojej stronie testową wersje Office 2007 najlepiej
      pobrać i samemu ocenić czy warto.
    • kajetanb52 Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? 15.08.07, 08:30
      Warto. Menu jest o wiele bardziej intuicyjne, ja używam głównie Excela i
      wprowadzili tam masę przydatnych zmian. W końcu zwiększyli też rozmiar arkusza,
      teraz może mieć ponad milion wierszy i 16 tys. kolumn.
      • nasiat Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? 15.08.07, 15:53
        Dzięki za opinie, przekonałem się - kupuje jutro. A napiszcie mi jeszcze, jak najefektywniej wykorzystać tego OneNote, co to właściwie jest, bo pierwszy raz się z czymś takim spotykam.
        • jamisio Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? 18.08.07, 19:37
          nasiat napisał:

> Dzięki za opinie, przekonałem się - kupuje jutro. A napiszcie mi jeszcze, jak n
          > ajefektywniej wykorzystać tego OneNote, co to właściwie jest, bo pierwszy raz s
          > ię z czymś takim spotykam.

Powoli, powoli. W/g najnowszych informacji Office 2007 Home ma kosztować 199PLN. Warto więc poczekać chwilę i nie przepłacać.
          dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=7236
          • euryale Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? 27.08.07, 10:20
            W 2007 najbardziej urzekła mnie możliwość zmiany kolorystyki. Niby nic, a jednak
            o wiele przyjemniej mi się pracuje, gdy w tle mam elegancką czerń. Z bardziej
            potrzebnych rzeczy, to pomocne jest małe menu pojawiające się pod kursorem po
            zaznaczeniu fragmentu tekstu lub obrazka. Zawartość menu dopasowuje się do
            zaznaczonego elementu i posiada najczęściej używane opcje. Oszczędzamy czas, bo
            nie trzeba szukać tego w menu. Menu jest dziwne na pierwszy rzut oka, ale szybko
            można się przyzwyczaić. Jeśli ktoś nie wie, jak znaleźć jakąś opcję to polecam
            szukać w pomocy - działa całkiem sprawnie.
        • Gość: Julekk Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 16:07
          wg mnie nowy office jest najlepszy ze wszystkich dotychczasowych wersji . cena
          tez niczego sobie, z licencja az na 3 kompy... szczerze polecem... a co do One
          Note'a... jest to cos w rodzaju organizera... piszesz tam wszystko, co musisz
          zapamietac, daty, terminy, telefony itd...
          • Gość: Julekk Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:54
            co jeszcze ciekawego... nowy office podoba mi się z tego jeszcze względu, że
            jest dobrze zorganizowany. Jeśli piszę coś w Wordzie to nie muszę biegać w
            zakładkach i szukać edytora tekstu - wszystko mam w paskach narzędzi u góry.
            podobnie w excelem. To dla mnie duży + nowego offica, bo skraca mi czas pracy
          • mr_johny Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? 26.08.07, 23:09
            Tak jak Julekk pisał One note to taki organizer. Jak go zobaczyłem po raz
            pierwszy to pomyślałem "rany po co mi coś takiego?". Ale okazał się całkiem
            przydatny. Wcześniej wszędzie na pulpicie i po różnych katalogach walały mi się
            pliki "Nowy dokument tekstowy" czy "Nowy dokument Microsoft Word" itp. w których
            notowałem mnóstwo różnych rzeczy. Jakieś nazwiska, adresy stron, numery
            telefonów do ludzi, rzeczy do zrobienia, limeryki ;) i wiele innych.
            Teraz mam to wszystko w jednym miejscu. Poukładane, posortowane i łatwo
            dostępne. Pulpit zrobił się troszkę bardziej przejrzysty a jak przesiadam się z
            komputera domowego na ten w mieście w którym studiuje (i odwrotnie) to nie mam
            już standardowego problemu "rany gdzie ja to umieściłem??"
    • tobiasz.o Re: Jaki jest OFFICE 2007 ? 18.08.07, 19:17
      Office 2007 jest w porządku - duży postęp w stosunku do poprzednika.
      Sam go sobie sprawiłem niedawno i jestem w pełni zadowolony - POLECAM :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka