Dodaj do ulubionych

jak to się nazywa ? Stacja botująca ? terminal ?

IP: *.pool.einsundeins.de 04.01.08, 13:34
Hi

instalowałem to jakiś czas temu,nie robiłem konfigu i nie pamiętam jak
to się nazywa - małe pudełeczko z wejściem rj45,ps2 (keyboard,mycha) i
wyjściem na monitor

chodzi o to że stanowisko jest bez pc`ta - ma monitor,myszke,klawiature
a system operacyjny,programy itp znajdują się na serwerze - wszystko działa na
sieci ethernetowej
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: jak to się nazywa ? Stacja botująca ? termina IP: *.escom.net.pl 04.01.08, 14:20
      Terminal.
      pl.wikipedia.org/wiki/Terminal_komputerowy
      • Gość: specjalista Re: jak to się nazywa ? Stacja botująca ? termina IP: *.pool.einsundeins.de 04.01.08, 22:05

www.dtk.com.pl/new/index.php?r=produkty&rr=s_terminale
        chodziło mi bardziej o cos w tym rodzaju - z tym że te terminale mają płyte
        główną pamiec operacyjny itp - to co instalowałem to była malutka
        skrzyneczka z wyjsciami ps2,monitor,nie wiem czy usb i rj45 - efekt był taki że
        user miał pulpit windowsa xp,tak jak by pracował na pc
        • m.gregor Re: jak to się nazywa ? Stacja botująca ? termina 04.01.08, 23:38
          A jak chcesz cos uruchomic bez pamieci operacyjnej? Wszystko ma jakas pamiec
          ulotna (nawet komorka).
          • Gość: specjalista Re: jak to się nazywa ? Stacja botująca ? termina IP: *.pool.einsundeins.de 05.01.08, 09:46
            m.gregor napisał:

> A jak chcesz cos uruchomic bez pamieci operacyjnej? Wszystko ma jakas pamiec
            > ulotna (nawet komorka).

Wydaje mi sie że to urządzenie nie posiadało pamięci ulotnej tylko ROM
            z MAC adresem,firmware itp - nic sie na tym nie uruchamiało - tylko zdalny
            pulpit serwera,nie chodzi mi boot-on-lan - pc`ta bezdyskowego
            tylko o hardwarowy zdalny pulpit (chyba:P)
    • Gość: sigurt Re: jak to się nazywa ? Stacja botująca ? termina IP: *.lexell.com.pl 06.01.08, 14:43
      To jest najzwyczajniejszy w świecie extender portów kompa.A wy tu jakieś cuda
      wymyślacie ;-)
      • Gość: Kolobos Re: jak to się nazywa ? Stacja botująca ? termina IP: *.escom.net.pl 06.01.08, 15:12
        Ktory dziala przez siec tak? ...
        • jaki71 Re: jak to się nazywa ? Stacja botująca ? termina 06.01.08, 15:18
          Raczej nie działa, ale zestaw nadajnik odbiornik połączone są najczęściej
          skrętka taka jak do sieci lan.

A nazywa się to PC-extender, parę lat temu było to Long-View. W Googlu można
          szukać pod nazwą KVM.
          • m.gregor Re: jak to się nazywa ? Stacja botująca ? termina 07.01.08, 00:11
            KVM to nie PC-Extender. KVM to przelacznik ktory umozliwia podpiecie jednego
            komputera do wielu monitorow i klawiatur/myszy albo wielu komputerow do jednego
            monitora i klawiatury/myszy. PC-Extender to faktycznie cos takiego co przekazuje
            klawiature+mysz+video po skretce. Teraz sobie przypomnialem ze kiedys
            sprzedawalem cos takiego...
            • Gość: sd Re: jak to się nazywa ? Stacja botująca ? termina IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.08, 01:03
              www.bomara.com/Cybex/pc.htm
              en.wikipedia.org/wiki/KVM_switch#Remote_KVM_devices
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka