momi 27.09.03, 22:12 Pilnie potrzebuję coś wydrukować a okazało się że tusz mi się skończył w drukarce. Napełniłam pojemnik , założyłam i wylewa się tusz , a drukarka nie chce drukować!! Co mogłam zrobić nie tak?? Zawsze wszystko było OK. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mgregor Re: pomocy! drukarka!! IP: *.elartnet.pl / 212.244.223.* 28.09.03, 15:32 Witam! Co zrobilas zle? Napelnilas tusz..:) I wystarczy...:) Trzeba bylo wydac pare zl wiecej na oryginalny i miec spokoj a teraz bedziesz sie musiala bawic w czyszczenie drukarki zalanej tuszem i kupic nowy kałamarz... Pozdrawiam serdecznie mgregor Link Zgłoś
Gość: May79 Re: pomocy! drukarka!! IP: *.acn.waw.pl 28.09.03, 15:42 Mgregor - ale po co odrazu taka agresja? Momi - nie wiem, czy dokladnie przeczytalas instrukcje, ale po napelnieniu naboj musi pewien czas spokojnie sobie odstac i dobrze nasiaknac - wlasnie z tego powodu, ze moze wylewac. Pozdrawiam Link Zgłoś
momi Re: pomocy! drukarka!! 28.09.03, 22:00 Masz rację. Do takich samych wniosków ja też doszłam sama:) Po co było kupować do napełniania skoro tyle ceregieli z tym. Poprzednim razem napełnianie poszło sprawnie ale już wtedy tak pomyślałam widząc cały rynsztunek . Mimo wszystko proszę o radę od osób które są w stanie powstrzymać się od słusznych uwag i udzielić mi porady:) Dziekuję:) Pozdrawiam serdecznie:) Link Zgłoś
Gość: A Re: pomocy! drukarka!! IP: *.netspeed.com.au 29.09.03, 17:05 momi napisała: > Pilnie potrzebuję coś wydrukować a okazało się że tusz mi się skończył w > drukarce. Napełniłam pojemnik , założyłam i wylewa się tusz , a drukarka nie > chce drukować!! Co mogłam zrobić nie tak?? Zawsze wszystko było OK. Ja od kilku lat napelniam tuszem oba zbiorniczki i wszystko gra bez zalewania. A robie to tak: 1. w pustym zbiorniczku wywiercam od gory maly otworek o srednicy plastykowego koreczka, ktory mam przygotowany; 2. zaklejam tasma Scotch dysze od spodu aby nie wyciekal tusz; 3. do wywierconego otworu wprowadzam igle z tuszem i nasaczam material (rodzaj gabki) az tusz bedzie siegal gornej powierzni gabki (nie wiecej); 4. wycofuje igle i zatykam wywiercony otwor plastykowym koreczkiem; 5. odwracam zbiorniczek dysza do gory i zdejmuje Scotch nad przygotowana szmatka (nie powinno ciec wiecej, niz pare kropel); 6. wkladam zbiorniczek do drukarki trzymajac stale szmatke przy dyszy (tak na wszelki wypadek); 7. uruchamiam drukarke i uruchamiam program czyszczenia dyszy (utilities) 2 krotnie. Wszystko to robie w cienkich plastykowych rekawiczkach nad zlewem. Powinno byc OK w kazdej popularnej drukarce. Powodzenia, A Link Zgłoś