Gość: Teresa IP: *.pil.vectranet.pl 11.10.08, 13:55 Mam obecnie service pack 2,poprzez aktualizacje automatyczne mam propozycje pobrać tą nowszą,czy warto?Zajmuje podobno duzo miejsca na dysku. Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
lemari Re: Service Pack 3 11.10.08, 14:30 dobreprogramy.pl/index.php?dz=34&id=29&Windows+XP+Service+Pack+3+#8211+co+nowego? Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Service Pack 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 14:35 Moim zdaniem nie warto, ale nie dlatego że zajmuje dużo miejsca ale dlatego, że (moim zdaniem) nie wnosi nic nowego, a zdażaja się przypadki że wręcz pogarsza sprawę. Zdarzało sie np. że po instalacji SP3 nie działały (lub działały niewłaściwie) niektóre karty sieciowe WiFi. Ni od rzeczy byłoby tez wspomnieć, że na niektórych konfiguracjach komputerowych nie można było wyłaczyć systemu. Po prostu po naciśnięciu przycisku "Zakończ" , komputer niby kończył pracę, ale sprzęt nadal działał i nie było to spowodowane przejściem w tryb hibernacji lub uśpienia. Reasumując, moim zdaniem nie warto, no ale jak kto woli. Link Zgłoś
oby.watel Re: Service Pack 3 11.10.08, 15:28 Co nieco poprawia. Niektóre rzeczy działają nieco lepiej. Ale konfiguracji komputerów jest praktycznie tyle, ile użytkowników, więc u jednych pomoże, u drugich zaszkodzi. Najlepiej zainstalować, a jak będzie gorzej - przywrócić system. Punk przywracania zawsze jest tworzony przed instalacją, chyba, że ta opcja jest wyłączona. Po zainstalowaniu i gdy wszystko gra - po kilku dniach - można pliki instalacyjne wyrzucić (znajdują się w folderze Windows, jako foldery ukryte, a ich nazwa zaczyna się znakiem $). Link Zgłoś
r0ger Re: Service Pack 3 11.10.08, 18:27 Takie pierdoły mówiono zawsze. Pierwszy raz po premierze Windows XP, drugi raz po udostepnieniu SP1, trzeci raz po SP2, a teraz po opublikowaniu SP3. Jakoś wszyscy instalują (włącznie z przedstawicielami "anty SP3") i wojny nuklearnej z tego powodu nie ma. Zasada jest prosta - wszelkie poprawki, a przedewszystkim service packi instalować trzeba, czy to się komuś podoba. czy nie. Link Zgłoś
Gość: stały by Walec Re: Service Pack 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 18:43 r0ger napisał: > Takie pierdoły mówiono zawsze. Pierwszy raz po... ZGADZAM SIĘ W CAŁOŚCI ! ...chociaż nie leży to w mojej naturze - nie jestem oportunista, czyli popularnie "włazi.d.u.p.a." ale popieram to co napisałeś. :) Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Service Pack 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 12:15 r0ger napisał: > service packi instalować trzeba, czy to się komuś podoba. czy nie. Ja wohl obergruppenfuhrer rOger. Czyżbyś był przedstawicielem "małego miękkiego" ? Link Zgłoś
m.gregor Re: Service Pack 3 12.10.08, 12:24 Lajosz: jak nie chcesz nie instaluj. Tylko potem nie placz na forum ze cos nie dziala, ze dziurawy system, ze sie wiesza bo wirusy, bo tamto, bo siamto. Po cos w koncu wydaja te SP i poprawki tak samo jak po cos wychodza nowe wersje sterownikow. Mam dla Ciebie propozycje: zainstaluj czysty system bez SP1, SP2 i poprawek. Wgraj sterowniki z momentu wydania Windows XP (ew. pierwsza wersje ktora byla przeznaczona dla XP). Dograj antywirusa, firewall i popracuj w ten sposob. Zobaczymy ile wytrzyma Twoj system. Link Zgłoś
oby.watel Re: Service Pack 3 12.10.08, 12:50 Gość portalu: lajosz napisał(a): > Ja wohl obergruppenfuhrer rOger. > Czyżbyś był przedstawicielem "małego miękkiego"? Coś się ewidentnie pomyliło. Przedstawiciel "mikroskopijniemiękkiego" zachęca do korzystania z "niezawodnych, bezkonkurencyjnych i rewelacyjnych" produktów, a nie łat. Jeśli ktoś lubi chodzić w dziurawych spodniach - jego sprawa. Ale dlaczego w sugestii, że warto te dziury pocerować, zaraz doszukiwać się powiązań z krawcem? Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Service Pack 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 16:59 Autor: oby.watel napisał(a): > ....... Ale dlaczego w sugestii, że warto te dziury pocerować, zaraz doszukiwać się powiązań z krawcem? Mógłbym przysiąc, że user rOger w swoim poście napisał: "service packi instalować trzeba, czy to się komuś podoba. czy nie." Może nie jestem najlepszy z polskiego, ale jakoś nie za bardzo widzę w tym tekście sugestię. Poza tym, analogia do wiadomego "krawca" nasuwa się sama. Link Zgłoś