Dodaj do ulubionych

Laptop z Hongkongu

24.10.03, 17:17
Jestem obecnie w Hongkongu, wracam za 3 dni ale patrzac na tutejsze ceny
przyszlo mi do glowy, zeby kupic sobie laptopa. Problem tylko w tym, ze
decyzja jest dosc spontaniczna nie przygotowalam sobie zadnych cen ani
informacji z Polski moze ktos moze mi cos doradzic. Wypisalam sobie kilka
typow wg mojej "niewiedzy" najlepszych.
1. NEC Versa E660 Pentium 4M. 1,8 GHz , 256MB, 30 GB, 15", DVD/CD COMBO drive
w cenie $1250 US
2. Toshiba Satellite A10-S167, Pentium 4M, 2.2GHz, 256 Mb, 30 GB, DVD +CD-RW
w cenie $1080 US
3. HP NX 9010 Pentium 4 2.4 GHz , 256 MB, 40 GB, DVD+CDRW, 56K modem w cenie
1200
4. Toshiba Sat. 2450-03JDZ, PENTIUM 4, 2,8 GHZ, 256 MB, 40 GB, 15" w cenie
1250US
5. Compaq Presario 2142AD Procesor 2.2 GH, 256MB, DDRAM 266 MHZ, 15" cena
1300 US???
Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • evee1 Re: Laptop z Hongkongu 24.10.03, 18:04
      Ja niestety wiele Ci nie pmoge w wyborze, bo sama mam ten
      sam problem. Tez bede kupowac laptopa w HongKongu.
      Znajomy w pracy, wlasnie stamtad, poradzil mi, zeby kupowac
      w wiekszych domach towarowych np. Fortress, bo tam oferuja
      miedzynarodowa gwarancje (international guarantee), co moze
      sie przydac.
      Daj znac co wybralas, bo jestem bardzo ciekawa :-)).
      • dominique8 Re: Laptop z Hongkongu 24.10.03, 18:32
        Z moich dotychczasowych informacji co prawda jestem tu dopiero kilka dni
        Fortress wcale nie jest najtanszym sklepem. Natomiast wszystkie komputery
        posiadaja 1 lub 3 letnia international guarantee. Najlepsze ceny ma Mong Kong
        Computer Center na Kowloonie oraz co najwazniejsze najwiekszy wybor (jest to
        cos w rodzaju naszej warszawskiej gieldy komputerowej) Mozna tez kupic w malych
        lokalnych sklepach ktorych sa tysiace ale trzeba bardzo uwazac. Kupowalismy
        wczoraj z mezem kamere cyfrowa JVC GR DVP7 za 4900, zaraz oczywiscie sie
        okazalo ze w sklepie pod naszym hotelem byla taka sama za 4500 a obok nawet
        3700. Dzisiaj chodzilismy za aparatem cyfrowym - chcielismy Canon PowerShot
        S50 poniewaz co wazne dla nas ma 5 pikseli. Aparat ten oczywiscie kosztuje w
        kazdym sklepie inaczej ale cena waha sie ok.2800HKD. Natomiast kazdy sklepikarz
        probowal wsadzic nam Fuji 410 reklamujac go jako 6-cio pikselowy. Dzieki temu
        ze moj maz jest z natury podejrzliwy udalo nam sie dojsc do tego, ze aparat ma
        praktycznie 3.1 pikseli tylko pod wplywem jakiejs copression ma 6 pikseli. Co
        nas zastanowilo bylo to, ze wszyscy monentalnie zjezdzali z ceny. Poczatkowe
        3900 stawalo sie 3000 a po sekundzie 2500 a nawet 1800 w jednym ze sklepow.
        Dlatego naprawde trzeba bardzo sie targowac i uwazac co sie kupuje. My nie
        kupilismy dzisiaj Canona bo okazalo sie ze ma menu tylko w jezyku japonskim co
        tez tylko przypadkowo wyszlo na jaw.
        Pozdrawiam
    • Gość: piecyk gazowy Re: Laptop z Hongkongu IP: *.visp.energis.pl 24.10.03, 18:44
      Najatrakcyjniejszy wydaje mi się HP - dysk 40 GB, napęd DVD-CD-RW. Ale mną się
      nie sugeruj. :-)))
      • Gość: ace Re: Laptop z Hongkongu IP: *.espol.com.pl 25.10.03, 10:55
        A może spróbuj poszukać inne firmy np. Dell, Acer, IBM, Asus. Nie wiem jak to jest z NEC, ale słyszałem parę nieprzyjemnych rzeczy o serwisach Compaq-a i HP od ludzi zajmujących się właśnie sprzedażą notebook-ów.
    • Gość: jerrymagu Re: Laptop z Hongkongu IP: *.acn.waw.pl 26.10.03, 19:53
      moj wybor by brzmial :2. Toshiba Satellite A10-S167, Pentium 4M, 2.2GHz, 256
      Mb, 30 GB, DVD +CD-RW
      w cenie $1080 US

z pewnoscia odrzucilbym laptop firmy NEC a to ze wzgledu na brak serwisow i
      czesci na rynku wtornym

W gre wchodzi druga Toshiba i Presario, ja tam posiadam Presario i nigdy nie
      mialem z nim problemow, posiadam tez Dell'a ale w sklepach go nie dostaniesz,
      chyba ze w komisie
      pozd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka