Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 23:22 pomocy -kolega sformatowal mi dysk nie robiac recovery teraz nie dziala mi wiekszosc funkcji laptopa. jak zdobyć oryginalne oprogramowanie sony vaio. Sony niestety nie odpowiada pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: sławek62 Re: sony vaio vgn-fz21m oprogramowanie IP: *.klaudyny.waw.pl 09.11.08, 00:34 Dane do odzyskania systemu znajdują się na ukrytej partycji. Jeśli dysk został tylko sformatowany, to partycja takowa egzystuje sobie na twardym dysku. Wyłącz komputer, włącz ponownie, po wyświetleniu logo VAIO naciśnij klawisz F10, gdy wyświetli się okno : Edycja opcji rozruchu Postępuj wg dokumentacji: 2007Q3_RT_CZ_PL_RO.pdf str. 77 support.vaio.sony.pl/manuals/manuals.asp?site=voe_pl_PL_cons&c=0&s=VGN-FZ&m=2805 System zostanie przywrócony z ukrytej partycji, do stanu ustawień fabrycznych. Utracisz wszystko nagrane, zainstalowane później. Gdy sprytny kolega wyczyścił również ukrytą partycję, można ją odzyskać np. programem DMDE Link Zgłoś
m.gregor Re: sony vaio vgn-fz21m oprogramowanie 10.11.08, 14:30 Jesli usunal ukryta partycje (na poczatku dysku), zalozyl nowa (tez na poczatku), sformatowal ja, zainstalowal na niej system to raczej pozegnalbym sie juz z recovery... Link Zgłoś