Gość: Jacek IP: *.pila.dialup.inetia.pl 05.11.03, 18:22 Czy ktoś wie, jak zainstalować biblioteki glibc-2.1.3 do RedHat 6.0 lub gdzie uzyskać takie informacje ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kell Re: L:inux glibc IP: *.cs.yorku.ca 05.11.03, 18:37 pisalem tobie juz raz o tym. zamien system na jakis duzo nowoczesniejszy. rh6 jest zbyt stary jak na dzisiejsze czasy by go uzywac z nowymi programami. kazdy bedzie chcial co najmniej kilka(nascie) nowych pakietow. instalacja nowego glibc nie pomoze zbyt wiele. co do oo, to wydaje mi sie, ze jest tam plik wykonywalny setup albo install uruchom wiec go (./+nazwa pliku) Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: L:inux glibc IP: *.pila.dialup.inetia.pl 05.11.03, 18:48 Dzięki za odpowiedź. Chętnie bym z niej skorzystał, tylko doradź mi dystrybucję, którą obsłuży procesor 486 i jednoczesnie chodził będzie pod nią Open Office. Chcę mieć tani PC do pracy, jedynie do OO. Jeszcze raz dziękuję Jacek Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: L:inux glibc 05.11.03, 20:35 Myslę, że każda. Tylko musisz zainstalować odpowiednie środowisko graficzne. Np. RH9 śmiga na czymś takim: proc. Cyrix266 (albo 230, nie pamietam:), płyta na chipie VX (chyba Pro), 64MB RAM (co nie włożysz, widzi 32MB:), karta graf z 4MB, dźwiękowa nie pamietam jaka. Środowiska graf zainstalowane to : Blackbox i WindowMarker (przymierzam się do XFCE). I działa. Co prawda Cyrix jest troszke lepszy od twojego 486, ale sprawdź. Przyznam sie, że na takim zabytku, jeszcze nie stawiałem żadnego systemu. No kieeeedyś Win3.1. Link Zgłoś
Gość: kell Re: L:inux glibc IP: *.cs.yorku.ca 05.11.03, 21:08 wiec ci powiem, ze zadna. 486 jest zbyt wolny by uzywac wygodnie na nim ooffice. jezeli bedziesz chcial,to redhat do wersji 9.0 na pewno mial pakiety pod 386 (a moze 9.0 tez, musialbys sprawdzic). pomysl nad innym edytorem, moze abiword, ale ciezko bedzie ruszyc cokolwiek na 486 by dzialalo sprawnie. X ma spore wymagania do przyjemnej pracy. moglbys sprobowac tex-a, ale to wymaga sporo nauki i nie jest tak wygodne do typowych zastosowan. hmm, moze poszukaj jakiegos taniego celerona (~300MHz), a wtedy komfort pracy bedzie zdecydowanie lepszy. zmartwie cie, ale oo potrafi czasami wolniej dzialac i na 850MHz cpu. wersja 1.1 zrobila ogromny postep, ale i tak mogloby byc szybciej Link Zgłoś
prawdziwy.tebe Re: L:inux glibc 05.11.03, 21:11 > Co prawda Cyrix jest troszke lepszy od twojego 486, ale sprawdź. Ha ha ha... "Troszke lepszy"... Nie troszke, a duzo, to jest kilka lat roznicy. Rozumiem, ze przy pomocy tego szwindla probujesz udowodnic jaki to linuks skalowalny... Smiechu warte... A tak sie sklada, ze na 486 spokojnie chodzi MS Windows 95, a na takim Cyriksie MS Windows 98 bedzie smigal. Link Zgłoś
Gość: kell Re: L:inux glibc IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.11.03, 01:09 no to uruchom mi teraz win xp + office xp (nie musi "smigac" wazne, ze bedzie dzialac) na takim 486 czy nawet cyrixie to udowodnisz jaki to windows jest "skalowalny" i bede pierwsza osoba ktora kiedykolwiek tobie przyznala racje btw jak linuks?:) inteligencji zabraklo na rozpartycjonowanie dysku?:) trzeba bylo zrobic po "windowsowemu". usunac wszystko z dysku. wtedy by nie bylo tak trudno. czy nie tak windows sie instaluje?:> Link Zgłoś
koktajl_molotowa Zostaw kell, nie warto... 06.11.03, 01:14 tracić energii na dyskusję, z osoba która nie dostrzegła odrobiny ironii w mojej wypowiedzi. Jacek, serio, nie nabijałem się z twojego sprzetu. Tylko, dla coponiektórychmałorozgarnietych cudzysłów wstawić powinienem :o) Link Zgłoś
prawdziwy.tebe Re: L:inux glibc 06.11.03, 12:00 Gość portalu: kell napisał(a): > no to uruchom mi teraz win xp + office xp (nie musi "smigac" wazne, ze bedzie > dzialac) na takim 486 czy nawet cyrixie to udowodnisz jaki to windows jest > "skalowalny" i bede pierwsza osoba ktora kiedykolwiek tobie przyznala racje Przeciez napisalem Windows 95 a nie XP. Problemy z czytamiem? > btw jak linuks?:) inteligencji zabraklo na rozpartycjonowanie dysku?:) trzeba > bylo zrobic po "windowsowemu". usunac wszystko z dysku. wtedy by nie bylo tak > trudno. czy nie tak windows sie instaluje?:> Niczego mi nie zabraklo oprocz CZASU, panie Kell. Link Zgłoś
Gość: kell Re: L:inux glibc IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.11.03, 16:51 wiec wytlumacz mi, czemu sie dziwisz, ze technologia z 2003 roku nie dziala na sprzecie z polowy lat 90tych. open office jest pisany na nowoczesne maszyny, windows 95 na 486 i 1sze pentium. podobnie z nowymi X, gnome2, kde3 i aplikacjami na nie. wiec powiedz mi, w ktorym momencie mechanizm odpowiedzialny u ciebie za logiczne myslenie nie dziala? moze czas ciebie zupgradeowac?:) Link Zgłoś
lts Re: L:inux glibc 06.11.03, 19:33 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Czy ktoś wie, jak zainstalować biblioteki glibc-2.1.3 do RedHat 6.0 lub gdzie > uzyskać takie informacje ? Próbowałeś na: alt.pl.comp.os.linux.newbie ? Link Zgłoś
lts Re: L:inux glibc 06.11.03, 20:39 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Czy ktoś wie, jak zainstalować biblioteki glibc-2.1.3 do RedHat 6.0 lub gdzie > uzyskać takie informacje ? Ta porada nie jest na temat. Nie dotyczy tylko i wyłacznie zainstalowania glibc. Jeżeli masz sporo cierpliwosci to mozesz zbudować sobie Linuksa od podstaw kompilujac wszystko po koleji. Tu znajdziesz jak to sie robi. www.hu.linuxfromscratch.org/lfs/news.html Zajmie Ci to troche czasu, na 486 zwłaszcza. Ponoć OO kompilowałoby sie około tygodnia na 486. Jest pewien sposób na obejście tego. Tzn. kompilowanie LFS na szybszej maszynie. Na stronie ww po wpisaniu w wyszukiwarce crosscompiling uzyskasz sporo informacji. Link Zgłoś