Dodaj do ulubionych

kto pomoże?

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.11.03, 10:19
Ściągałam zawsze bezproblemowo muzykę poprzez Explorera, kierując ją do
utworzonych specjalnie folderów. Od kilku dni, przy próbie ściągnięcia
czegokolwiek, pojawia sie okienko pobierania, w którym zamiast możliwości
swobodnego wpisania folderu, w którym chciałabym coś zapisać, od razu
napisane jest "pobieranie do folder tymczasowy", nieaktywne są
przyciski "otwórz", "otwórz folder". Muzyka wpada do historii Explorera i
można ją otworzyć na Winampie. Problem w tym, że nie daje się później w żaden
sposób przegrać nna CD, bo w historii jest z ikonką Explorera.
Co mam zrobić, aby ponownie można było swobodnie kierować do odpowiedniego
folderu i nadawać jej jakiś tytuł?
ponieważ niemal cała moja przyjemność z korzystania z Internetu, to muzyka,
proszę uprzejmie o pomoc.
Może ktoś ulituje się nad dyletanntką i oświeci mnie?
Dziękuję za życzliwość.
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: kto pomoże? IP: *.di.unipi.it 12.11.03, 11:52
      Prawdopodobnie ktoregos razu zamiast "zapisz" wcisnelas "otworz" i
      jednoczesnie odznaczona byla opcja "zawsze pytaj...". Teraz klikajac na link
      do pliku o danym rozszerzeniu plik automatycznie laduje sie do tymczasowego
      foldera i otwiera zamiast sciagnac.

Mozesz to zmienic w ustawieniach rozszerzen choc jak to dokladnie zrobic
      zalezy od tego ktore masz windowsy. Mniej wiecej: otwierasz "moj komputer",
      wchodzisz w narzedzia->opcje folderow (albo cos w tym stylu, mam angielskie
      windowsy wiec nie wiem dokladnie) i wchodzisz na zakladke pod tytulem typy
      plikow (?). W liscie na tej zakladce znajdz typ pliku odpowiadajacy plikom z
      muzyka, ktore sciagasz - pewnie .mp3, nie? Podswietl i wcisnij edytuj albo
      zaawansowane albo cos takiego. Pokaze sie okienko, w ktorym jedna z opcji
      jest "confirm open after download", czyli potwierdzaj otwieranie po
      sciagnieciu czy jakos tak. Zaznacz ta opcje spowrotem i wcisnij OK.
      • Gość: aska Re: kto pomoże? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.11.03, 22:02
        bardzo Ci dziekuję za życzliwe zainteresowanie. Niestety, nic nie mogę zrobić
        wg Twych wskazówek, bo moim komputerze nie ma nic z tego co piszesz.Jest panel
        sterowania, ale w nim niczego, co przypomina Twe rady. Mam Windows 98, jesli
        mogłabyś mnie jeszcze jakoś ukierunkować? Pozdrawiam.
        • koktajl_molotowa Pomoc doraźna 12.11.03, 22:29
          Klikając prawymPM na odnośniku do .mp3, .avi, czy innego pliku, otwierasz menu
          podręczne. Kliknij na "zapisz element docelowy jako" i... dalej proste.
          • Gość: aśka Re: Pomoc doraźna IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.03, 13:06
            Dobry człowieku o okropnym nicku!
            jestem wdzięczna za radę, ale... Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na
            znaczek "ściągaj" pojawia się okno, gdzie jest "zapisz element jako docelowy"
            Ale po kliknięciu na nie otwiera sie nowe "zapisz jako" i po wpisaniu nazwy
            pliku i folderu do którego go skierować, kopiuje się w tym folderze prędko
            strona internetowa, a w chwilę potem okno pobierania otwiera się z napisem jak
            poprzednio - "pobieranie do folder tymczasowy" i dzieje się to co przedtem,
            tzn. komputer ściąga muzykę, ale zapisuje w historii.
            Mimo, iż masz nick budzący lęk, to ośmielam się prosić Cię o dalsze rady, może
            w wybuchowej głowie coś się urodzi?
            Dzięki za dobre chęci, pozdrawiam.
        • Gość: iwona Re: kto pomoże? IP: *.di.unipi.it 13.11.03, 13:08
          Nie ma za co :)

Podobno (www.pcworld.pl/porady/porada.asp?id=48823) pod Win98 do opcji
          folderów można dotrzeć poprzez Start->Ustawienia->Opcje Folderów.
          Alternatywnie, jeśli masz otwarte jakieś okienko typu mój komputer (albo panel
          sterowania) to wybierz z menu na samej jego gorze Widok (albo Narzedzia)-
          >Opcje Folderów.

Jak już będziesz miała Opcje Folderów to znajdź i podświetl rozszerzenie MP3,
          kliknij edytuj i zaznacz "Potwierdź otwarcie przy pobraniu". O tu jest jeszcze
          to opisane: www.pcworld.pl/news/48519.html.

Pozdrawiam
          • Gość: aśka Re: kto pomoże? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.11.03, 21:50
            Dzięki Ci za dobre serce. Niestety, wszystko sie zgadza z Twoim opisem, tylko
            przy wyświetlaniu folderów, nie ma wogóle mp3. Przy rozszerzeniu folderu pliki
            audio, nic się pozytywnego nie dzieje.
            Luuuuuudzie, kto mi pomoże? Tylko dla muzyki mam tego cholernego kompa. Gdybym
            choć wiedziała, czy problem tkwi w Windowsie, czy w Explorerze.
            Pozdrawiam Cię Iwonko.
    • Gość: Oblivion Re: kto pomoże? IP: 213.25.112.* 14.11.03, 22:06
      Tak na przyszłość do ściągania plików z internetu używaj tylko i wyłącznie
      programu FLASHGET - ostatnia wersja 1.40. Korzyści jakie płyną z użytkowania
      tego programu są wręcz nie do opisania.
      • Gość: aśka Re: kto pomoże? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.11.03, 20:55
        Sympatyczny doradco. Zrobiłam jak kazałeś, mam tego FlashGeta i bez problemu,
        rewelacyjnie szybko udało mi się coś ściągnąć. Ale problem znowu jest taki, jak
        wchodzę w folder "Downloaded", pojawia sie to co ściągnęłam, tylko jak to
        odsłuchać? Mam Winampa i pliki ściągnięte poprzednio odtwarzał niejako
        automatycznie, a teraz, gdy klikam w FlashGecie na plik, to wyświetla się "z
        określonym plikiem nie skojarzono żadnej aplikacji". I cisza. Pomóż dobry
        człowieku i powiedz co źle robię? Może trzeba coś w tej ściągarce ustawić, ale
        co? Wiem, że nie macie cierpliwości do matołów, ale czy to moja wina, że
        urodziłam się wcześniej niż nastały pecety?
        Pozdrawiam Cię i dzięki za poprzednie zainteresowanie.
        • Gość: piecyk gazowy Re: kto pomoże? IP: *.visp.energis.pl 16.11.03, 22:46
          Odinstaluj i zainstaluj Winapma.
          • Gość: aśka Re: kto pomoże? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.11.03, 08:23
            Piecyku ogrzej mnie swym intelektem. Wyinstalowałam poprzedni Winamp i
            zainstalowałam W 2.95 full. Ale on też otwiera to co poprzednio nagrałam z
            Explorera, natomiast za Boga nie chce się otworzyć nic z pliku downnloadedF.G.
            Co ja biedna mam zrobić? komunikat jest ciągle ten sam; z określonym plikiem
            nie skojarzono żadnej aplikacji. A jest zielona fajka, że sciągniete jest o.k.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka