Gość: H2o IP: 213.155.167.* 21.11.03, 22:26 help - co robić zmieniałem na inną i ten sam problem Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jap Re: Komputer nie widzi myszki IP: *.acn.waw.pl 21.11.03, 22:36 Trochę mało danych. Od urodzenia, czy przestał dopiero teraz? Coś było robione tuż przed tym? Myszka PS/2 ? Uwaga praktyczna: wymiana myszki, a nawet samo jej odłączenie w trakcie pracy systemu na ogół wymaga restartu komputera, aby mógł ją znów zobaczyć. Link Zgłoś
Gość: H2O Re: Komputer nie widzi myszki IP: 213.155.167.* 21.11.03, 22:50 Jest to stary komputer tylko do fakturowania, myszka szeregowa - włączam komputer i pojawia się komunikat że myszka jest nie podłaczona naciskam ok o odpala windowsa 98 bez myszki strzałka świeci na środku ekranu ale nie reaguje stało się to nagle po tym jak wyłączyli prąd. Link Zgłoś
Gość: jap Re: Komputer nie widzi myszki IP: *.acn.waw.pl 21.11.03, 23:04 No to coś przy okazji chyba padło. A jest drugi port szeregowy? Może na nim pójdzie? Myszki szeregowe są dość kapryśne. Wynika to z tego, że są zasilane z portu szeregowego, a standard RS232 może mieć różną wartość napięć. Jak się trafi na taki port, który ma akurat na granicy normy, może być za mało. A jeszcze po tym wyłączeniu mogło coś się zepsuć. Trzeba by to pomierzyć, a na odległość raczej trudno. Link Zgłoś
xanth666 Re: Komputer nie widzi myszki 21.11.03, 23:00 A używasz przejsciowki z PS2 na COM? Jesli tak to tu leży problem: jesli mysz nie jest w wersji COMBO (a wiekszość nie jest) to musisz postarać się o mysz szeregową, pozatym pjeśli zmienileś mysz pamiętaj o zainstalowaniu do niej driverów. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: H2O Re: Komputer nie widzi myszki IP: 213.155.167.* 21.11.03, 23:04 stara myszka jest bez przejściówki orginalna com - teraz kupilem nową również com bo myślałem że to wina myszki u znajomego obie myszki pracują bez problemu Link Zgłoś
evideklevi Re: Komputer nie widzi myszki 22.11.03, 23:28 Gość portalu: H2O napisał(a): > stara myszka jest bez przejściówki orginalna com - teraz kupilem nową również > com bo myślałem że to wina myszki u znajomego obie myszki pracują bez problemu Wina myszki, ze jej nie widza? biedna myszka... i jeszcze "stara"??? Chyba stary komputerek skoro juz niedowidzi, a moze okularki cos by tu pomogly? pozdrawiam ;) blondi? ;) Link Zgłoś