Dodaj do ulubionych

program do ściągania tytułów z netu

IP: 89.171.11.* 14.03.09, 00:31
dawno temu powgrywałem do komputera moje płyty kompaktowe z muzyką. ale nie
chciało mi się wpisywać wszystkich tytułów. teraz chciałbym je jakoś opisać.
czy istnieje program za pomocą którego mogę ściągnąć z netu tytuły do moich
nagrań w komputerze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pa_pa_pa_pararara Re: program do ściągania tytułów z netu IP: *.acn.waw.pl 15.03.09, 08:12
      Tunatic

Tunatic to narzędzie identyfikujące utwory muzyczne. Przydaje się w przypadku
      plików nieotagowanych i niemających nazwy informującej o tytule i wykonawcy.
      Program analizuje dźwięki nagrywane przez kartę dźwiękową. W zależności od
      ustawień w systemie może więc odbierać dźwięk z mikrofonu, wejścia liniowego lub
      systemowego miksera. W celu identyfikacji należy odtworzyć nieznany utwór.
      Tunatic połączy się wtedy ze swoim serwerem gdzie nastąpi porównanie odbieranego
      dźwięku z bazą utworów. Baza tworzona jest przez społeczność użytkowników,
      którzy umieszczają w niej utwory wzorcowe.

dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2404&Tunatic+1.0.1b
      • Gość: maciej Re: program do ściągania tytułów z netu IP: 89.171.11.* 21.03.09, 22:05
        hej,
        to bardzo ładnie działa ten program, jednak nie o to mi chodziło. myślałem o
        takim narzędziu, które na stałe potrafi zmnienić nazwy nadane przeze mnie na
        tytuły utworów na tytułu orginalne np z:
        AUDIO TRACK 01
        AUDZIO TRACK O2
        ITD
        na:
        01 Krokus - Midnite maniac
        02 Krokus - Boys nite out
        IDT
        • Gość: maciej Re: program do ściągania tytułów z netu IP: 89.171.11.* 25.03.09, 10:45
          jw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka