Dodaj do ulubionych

Tak może wyglądać Windows 8

• Gość: A Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 13:47
      Linuks smierdzi.
    • Gość: Mazgaj Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.prokom.pl 23.04.09, 14:03
      Czy GUI to jedyny element systemu operacyjnego? Czy MS nie informuje o istotnie ważnych zmianach w systemie? Czy redaktorzy są niekompetentni?
    • Gość: gostek Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 14:14
      Toż to prawie LINUX + Compiz na KDE 4.2.2, a M$ nie ma nawet koncepcji LOL
      Ciągle w pamięci mam C:\ONGRATLT.ION
    • pocalujta_wujta Re: Tak może wyglądać Windows 8 23.04.09, 14:42
      A gdzie jest przycisk "Start" zeby wylaczyc komputer? Czy w menu nadal bedzie opcja "plik" (file) w ktorej bedzie mozna zakonczyc prace programu i zrobic pare innych rzeczy nie majacych nic wspolnego z magicznycm wyrazem "plik"?

No bo takie mnozenie ciekawie animowanych interfejsow ma maly sens jesli napisy, terminy, ikony i cala nawigacja nie sa logiczne i intuicyjne (dla wszystkich a nie dla jakiegos wplywowego dupka albo nastolatka operujacego modnym zargonem co wymusil na firmie Microsoft by zaimplementowala cos jak jemu sie podoba a nie jak przcietny, logiczny czlowiek mysli i odbiera rzeczywistosc).
    • Gość: tea who you Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: 80.68.236.* 23.04.09, 14:52
      Pissed - kliknąłeś w tytuł? Kliknąłeś. A zatem spełnił swoją funkcję. Skąd pomysł, że na gazeta.pl zadaniem tytułu jest informowanie w jakimkolwiek stopniu o treści artykułu? Klikalność rządzi światem.
    • Gość: A mam was gdzies Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: 195.182.51.* 23.04.09, 14:58
      Czytam te wasze wypociny na temat Appla i mam wrazenie ze jestescie jakas grupa ekstreminstow islamskich. Talibowie czy cos takl. Apple to jakaś religia czy jak. Jakby było takie bardzo dobre to by ludzie kupowali. Zresztą nie podoba mi się polityka tej firmy, jest gorzej niż w przypadku MS. Uzywałem tydzien OSX jakoś nie mogę się przekonać. Wrociłem do swoim OS (notebook vista, stacjonarny Ubuntu).
    • Gość: Pissed Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.tpnet.pl 23.04.09, 16:12
      @tea who you:
      Niestety rządzi - i dlatego jestem pissed. Naiwnie sądziłem, że gazeta.pl będzie się szanować (przynajmniej do pewnego stopnia, bo aż tak naiwny nie jestem). A skur...ła się jak inne media.
    • Gość: zlom Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.chello.pl 23.04.09, 17:33
      To jakiś chaos ... - po prostu tragedia. Wszystko się chowa, ukrywa żeby tylko przypadkiem nie mieć pod ręką. Jak dla mnie będzie to kolejna lipa użytkowa jak Vista.

Nie ma się co pienić na Japko - mam dwa kompy z xp w tym laptopa i sluzbowe japko z OSX. Jesli chodzi o codzienne uzytkowanie to XP na laptopie pod grubą warstwą kurzu. System appla jest banalny w obsludze, stabilny, a w polaczeniu z rozwiazaniami hardware typu gladziki i inne pierdoly po prostu na maksa funkcjonalny. XP dzieki latami wyrabianej sprawnosci i nawiazaniu do poprzednich wersji windy jest w pelni akceptowalny i dobry. Ale co do stabilnosci i "kultury" pracy dużo mu brakuje do OSX.
    • Gość: gostek Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.privacyfoundation.de 23.04.09, 17:41
      hehe a w polskim "byznesie" nadal kroluje windows 98 a pozniej sie dziwia ze "dane wyciekly" 100 lat za murzynami nic sie nie zmienilo
    • Gość: kszksz Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 18:36
      @asd: co masz do hyundaia?
      Primo: Artykuł jest sformułowany by siać sensację co jak widać po forum udało się.
      Secundo: "Longhorn to była nazwa kodowa Visty" i tak i nie, Longhorn to była nazwa kodowa "następcy XP". Longhorn to jest system NT w wersji 6.x; czyli Windows Vista i 2008 - oba dzielą ca. 80% kodu źródłowego.

A jak będą wyglądały nowe wersje systemów - pożyjemy zobaczymy, może jeszcze się zdarzy coś rewolucyjnego od jednego z głównych graczy (MS, Apple, Google czy któregoś z "producentów" dystrybucji linuxa).
    • Gość: k Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: 77.223.222.* 23.04.09, 19:30
      asd, przestan pisac ze dziala tylko na macbooku, bo dziala jeszcze na iMac, mackbook pro, mac pro, mac mini, powerbookach i wielu wielu innych.
      proponuje naprawdę sie nie wypowiadać jak się nie wie.
      Wiadomo, że OSX działa dobrze tylko z Macami bo na te komputery został napisany.
      W tym cały bajer u apple, że kupujesz all-in-one, stawiasz na biurko i działa jak złoto.
      Pozatym naprawdę, ponad 10 lat używałem windy, i dobrze pamiętam wszystkie Blue screen of death, reinstalki, błędy, problemy, brak kompatybiloności, zamulanie przy większej ilości programów.
      Do maca siadasz, klik klik, i po minucie jestes gotowy do pracy.
      Opalasz na raz, logica, reasona, guitar riga i się nawet nie zajaknie, jeszcze sobie możesz www i gg obsługiwać.
    • Gość: lol Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: 77.236.2.* 23.04.09, 19:36
      Brzydkie i malo uzyteczne.
    • Gość: JJ Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.gprs.plus.pl 23.04.09, 19:47
      Kolejny super artykuł :|
      BTW - dziś podczas pewnych zajęć w których używany był projektor z wyświetlaniem obrazu na "płachcie" daliśmy się nabrać, że Vista ma na prawdę super "bajery" jeżeli chodzi o wygląd - wiatr poruszał wyżej wymienioną "płachtą" tworząc ciekawy efekt "falowania" obrazu. Byłoby to trochę niepraktyczne, ale wygląda bardzo fajnie (mam na myśli falowanie takie niejednostajne, nierytmiczne).
    • Gość: spoko Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.echostar.pl 23.04.09, 22:58
      Śmiechu warte jest to wasze zacietrzewienie. OSX to naprawdę niezły system, ładny i na tyle prosty, że zdecydowana większość matołków da sobie z nim radę. Ci, którzy podnoszą argument jądra BSD zazwyczaj nie mają zielonego pojęcia o shellu, ale ok - potencjalnie daje to bardzo duże możliwości. Z drugiej strony Apple jest w Polsce zdecydowanie przewartościowany - średnio o 2k droższy od laptopów o porównywalnych parametrach i identycznych możliwościach. Linux i Windows mają porównywalne, jeżeli nie większe możliwości. Rachunek ekonomiczny wydaje się prosty i przemawia na niekorzyść Apple. Tym bardziej, że polityka tej firmy jest zdecydowanie gorsza od tego, co do niedawna wyczyniał Microsoft.
    • Gość: Gość Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.centertel.pl 23.04.09, 23:22
      A pokażcie mi program do pełnej obsługi firmy (księgowość, magazyn, sprzedaż) na OS lub Linuxie.
      Dlaczego wszyscy apologeci powyższych uważają że komp to tylko do oglądania lub ewentualnie obróbki grafiki I dźwięku?
      Gdzie bazy SQL,
    • Gość: Greq Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 00:03
      Windows 8 - stare buty z mozołem pomalowane lakierem do paznokci w piękne wzorki.

Od kiedy przesiadłem się na Ubuntu - ono po prostu działa, a nie wali się co chwilę, nie wymaga antywirusów, czyścicieli rejestru i nie odciąga mnie od tego co potrzebuję zrobić.
    • Gość: wert Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.mostostal.waw.pl 24.04.09, 07:36
      większość tego co tu pokazał jest już w KDE 4.2, pffff ale rewolucja
    • Gość: informatyk Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: 91.198.118.* 24.04.09, 11:01
      Jak to ogladam widze po prostu dubla OSX apple, ktory i tak jest juz teraz znacznie lepszy a co dopiero za pare lat.
      Ja juz zdecydowalem, ze po 15 latach pracy na windows przechodze na mac-a, zaluje tylko ze dopiero teraz.
    • Gość: jaczylija Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 06:37
      Kazdemu kto pisze takie dziwne rzeczy jak te ktore wyzej czytalismy nigdy nie korzystal z tego systemu, moge polecic im tylko jedno zeby na dwa tygodnie zamienili swojego win lub linux'a na osx to juz nie beda takich glupot pisac. Co do stabilonosc nigdy w zyciu nie mialem takiej sytuacji zeby mi sie Fainder(taki odpowiednik exploroer w win lub kde w linux) w osx zawiesil nigdy czyli sensu strikte nigdy mi sie system zawiesil owszem zdazylo sie pare razy ze jakis program za niemogl ale na sytem nie mialo to wplywu poprostu jabluszko wymus koniec i relaunch i dalej dzialamy. ilekroc wlaczam win to mnie szlal trafia ile to sie urchamia jakie dziwne rzeczy robi itp., co do linux'a odzrucilem go juz dawno do standartowych zastosowan domwych gdyz niema na niego wielu komercyjny programow np. photoshopa (a za gimp'a to ja dziekuje nie jest zly ale... po co) ale mam w domu jeszcze nas'a freenas oparty na freebsd cudenko zyztem do dzilenia plikow po sieci bardzo sobie hcwale a mam jeszcze serwer na linux'ie i tez go bardzo sobie chwale gdyz pakietow jest wbrud latwosc instalacji niesamowita wystyrczy kilka polecen imasz co chcesz, pozatym programy do zarzadzanie system przez www (webmin genialna sprawa)
    • Gość: Lol Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.echostar.pl 27.04.09, 09:27
      Jesteście słodcy do bólu,abstrahując od tego,że w 100% popieram asd, to i tak najlepsza jest ta część komentarzy ludzi,którzy nawet nie zczaili,że to nie jest Windows 8,a tylko i wyłącznie concept...
    • Gość: ms Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: 80.48.43.* 27.04.09, 16:29
      toz to OSX tylko z mniej atrakcyjnymi tymi samymi animacjami. spoko wejdzie kolejna wersja OS od Appla i windows znow bedzie do tylu z tym interfejsem.

po co tyle kombinuja z przegladaniem dysku (explorerem), na macu jest zwykly finder i niesamowity algorytm wyszukiwania, a jeszcze bardziej prosty ... przeciez jak widzialem ile sie gosc na filmie na klikal w tym folderze ... eh ...

poza tym wcale nie jest lady. moze by zrobili wreszcie cos prostego co moze zaczeloby dzialac...
    • Gość: ms Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: 80.48.43.* 27.04.09, 16:30
      wiem ze to koncept ... :)
    • Gość: Bri Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.devs.futuro.pl 04.05.09, 13:41
      No eleganckie
      "Common task troche" niewyraźne i zrezygnowałbym z taskbara zupełnie (czy też object dock'a) , wszystko może być Pin to desktop (position) i tyle. Ale fajne :) Może jest już taka skóra do windowblinds ??
    • Gość: k! Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.09, 10:45
      > mnóstwo patentów z OSX

i dobrze! ja pracuje na Leopardzie - ostatni Windows z jakim miałem do czynienia do XP - skok "użytecznościowy" miedzy oboma był spory. Jeśli MS inspiruje się dobrymi wzoracami z korzyścią dla swoich użytkowników to chwała mu za to.

Lepiej chyba, żeby rozwój szedł do przodu.
    • Gość: Matrix Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 21:21
      witam czy wie ktoś czy można pobrać takową skórkę.
      Jeśli tak proszę podać link bardzo mi zależy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka