Dodaj do ulubionych

Srware Iron-opinie

05.03.23, 09:24
Witam, co sądzicie o tej przeglądarce? Już prawie całkiem jak Chrome; logowanie na konto Google, synchronizacja (choć to akurat mnie cieszy). Czy nadal więcej prywatności niż Chrome?
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Srware Iron-opinie 06.03.23, 19:21
      Sprawdzałem już kiedyś i u mnie się nie uchowała, a mam tych przeglądarek sporo.

Ze sprawdzania aktualnej wersji uwag kilka:
      - akurat wymienione na stronie SRWare różnice nie są dla mnie najistotniejsze
       &ndspwww.srware.net/iron/
      - w menu ustawień parę nieprzetłumaczonych opcji i poprzednia wersja Chromium
       &ndspczyli zespół odpowiedzialny na rozwój chyba trochę nie wyrabia
      - w konfiguracji podaje niby własną wyszukiwarkę IronSecureSearch, a korzysta z Binga.
      - domyślne ustawienia na minimalnym poziomie zabezpieczeń, jak w Chrome
      - ma możliwość instalacji dodatków i posiada tłumacza, co dla mnie jest plusem
      - nie udziwniony i przeładowany wygląd, co też na plus
      - poza tym niczym szczególnym się nie wyróżnia

W domyślnej konfiguracji Brave ma wyższy poziom ochrony, a w Vivaldi, Operze
      czy w Firefoksie (czasem uważanym za najbezpieczniejszą z przeglądarek z uwagi
      na dostępność całego kodu źródłowego i masę rozszerzeń), czy nawet w Chrome
      da się osiągnąć podobny poziom zabezpieczeń przez ustawienia i flagi konfiguracyjne.

Wydaje mi się, że powinieneś ustalić własne kryteria ochrony prywatności i zrobić testy
      porównawcze dostępnych i jeszcze rozwijanych przeglądarek i wybrać to, co ci pasuje.
      • menago_bb Re: Srware Iron-opinie 07.03.23, 07:19
        Ok, dzięki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka