menago_bb 05.03.23, 09:24 Witam, co sądzicie o tej przeglądarce? Już prawie całkiem jak Chrome; logowanie na konto Google, synchronizacja (choć to akurat mnie cieszy). Czy nadal więcej prywatności niż Chrome? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: Srware Iron-opinie 06.03.23, 19:21 Sprawdzałem już kiedyś i u mnie się nie uchowała, a mam tych przeglądarek sporo. Ze sprawdzania aktualnej wersji uwag kilka: - akurat wymienione na stronie SRWare różnice nie są dla mnie najistotniejsze  &ndspwww.srware.net/iron/ - w menu ustawień parę nieprzetłumaczonych opcji i poprzednia wersja Chromium  &ndspczyli zespół odpowiedzialny na rozwój chyba trochę nie wyrabia - w konfiguracji podaje niby własną wyszukiwarkę IronSecureSearch, a korzysta z Binga. - domyślne ustawienia na minimalnym poziomie zabezpieczeń, jak w Chrome - ma możliwość instalacji dodatków i posiada tłumacza, co dla mnie jest plusem - nie udziwniony i przeładowany wygląd, co też na plus - poza tym niczym szczególnym się nie wyróżnia W domyślnej konfiguracji Brave ma wyższy poziom ochrony, a w Vivaldi, Operze czy w Firefoksie (czasem uważanym za najbezpieczniejszą z przeglądarek z uwagi na dostępność całego kodu źródłowego i masę rozszerzeń), czy nawet w Chrome da się osiągnąć podobny poziom zabezpieczeń przez ustawienia i flagi konfiguracyjne. Wydaje mi się, że powinieneś ustalić własne kryteria ochrony prywatności i zrobić testy porównawcze dostępnych i jeszcze rozwijanych przeglądarek i wybrać to, co ci pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś