Dodaj do ulubionych

System operacyjny Google to pic!

• Gość: blabla Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.ctxuk.citrix.com 08.07.09, 14:14
      @ahce - jeżeli chcesz komuś wytykać niewiedzę, to może najpierw sam się doucz "ekspercie". Słowo kluczowe "webkit"
    • Gość: pashimito Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.cs.put.poznan.pl 08.07.09, 14:19
      @ahce: Google Chrome nie jest oparte na Safari. Wykorzystuje silnik WebKit który można znaleźć w Safari a który wywodzi się z KDE czyli środowiska graficznego dla Linuksa.
    • Gość: tym Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.76.classcom.pl 08.07.09, 14:30
      do grania w sims 3, proszę ałtora, directx nie jest potrzebny. i na maca, dzięki bogu, wersja się ukazała.
    • Gość: marek@eof.pl Re: System operacyjny Google to pic! IP: 212.160.172.* 08.07.09, 14:33
      pashimito: a ogólnie to o co chodziło? Czy w ogóle to wiesz co to w ogóle jest open source?
    • Gość: marek@eof.pl Re: System operacyjny Google to pic! IP: 212.160.172.* 08.07.09, 14:39
      Teraz dopiero zobaczyłem technonwes - plotki techniczne
    • Gość: gosc Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.bb.sky.com 08.07.09, 14:40
      zajebisty art. w stylu gazety :) malo tresci, sporo bicia piany, domyslow i przekrecen. malo analizy jako takiej.
      one more - powodzenia z ubu, linux jest za darmo jesli twoj czas jest bezwartosciowy.
      pzdr!
    • Gość: marek@eof.pl Re: System operacyjny Google to pic! IP: 212.160.172.* 08.07.09, 14:45
      :) heheheh
    • Gość: Gość Re: System operacyjny Google to pic! IP: 157.25.31.* 08.07.09, 14:46
      Prawdopodobnie w tekście wyraźnie widać ukryte paragrafy umowy Wyborczej z Microsoftem, gdzie Wyborcza zobowiązała się do pisania "pod kątem i po linii" koncernu z Redmond" za obsługę rozwiązań z dziedzin IT...
    • Gość: piszczyk^3 Re: System operacyjny Google to pic! IP: 94.254.179.* 08.07.09, 14:49
      Obserwując liczbę i ton komentarzy dochodzę do wniosku, że jedynym celem zamieszczenia tego wpisu było wszczęcie flame'a.
      ---
      @ahce:
      `I na litość boską.. to musi być z Pana niedorośnięty dureń jak w tym wieku gra komputerowa jest dla Pana wyznacznikiem do wyboru OS.'
      Co w tym dziwnego? Chcę zagrać w coś dostępnego tylko dla Windows = instaluję Windows, zamiast wozić się z Uajnem :]
      Rada na przyszłość: waż słowa!
    • Gość: marek@eof.pl Re: System operacyjny Google to pic! IP: 212.160.172.* 08.07.09, 15:07
      No napisałem na początku że artykuł nie miał na celu przekazanie żadnych treści swoją droga bardzo nie prawdziwych tylko zaczęcie kolejnej wojny.
    • Gość: pashimito Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.cs.put.poznan.pl 08.07.09, 15:13
      @marek@eof.pl

? Doskonale wiem co to jest open-source ale nie wiem o co Tobie teraz chodzi. Skorygowałem tylko drobną część wypowiedzi akce.
    • Gość: papi Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.ericpol.pl 08.07.09, 17:06
      skoro tacy z was hardkorowi gracze, to powinniscie zdawac sobie sprawe, ze zanim zaczely powstawac dobre gry na directx, wszystkie gry w 3d powstawaly przy uzyciu API opengl - bezplatnego i dostepnego rowniez na linuchu, i macosie.. ehhh.. czy wy naprawde wierzycie w to ze M$ wszystko wymyslil i przed nim nie bylo nic, tylko ciemnosc??
    • Gość: Gość Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.ghnet.pl 08.07.09, 17:29
      Po pierwsze, jak się jest dzieckiem to gry są ważnym elementem systemu, ja z pewnością nie potrzebuję gier i taki google os byłby w porządku jak dla mnie. Po drugie google chrome wywodzi się z webkita a sam webkit wywodzi się z khtml czyli to samo musisz powiedzieć o Safari. Po trzecie google os wykorzysta jądro linuksowe i już dzięki temu będzie kompatybilny z większością sprzętu.
    • Gość: Bri Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.devs.futuro.pl 08.07.09, 17:43
      Artykuł na poziomie.
      GoOS jeśli powstanie wejdzie w swoją niszę rynku, nie ma co sądzić że zakasuje Windows'a ale te parę/parenaście procent udziału sobie zgarnie.
      Niestety to będzie tylko kolejna dystrybucja Linuxa tylko że za nią będzie stało Google.
      W sumie jest już jedno takie coś GOS.
    • Gość: Przemek28 Re: System operacyjny Google to pic! IP: 82.177.90.* 08.07.09, 18:56
      I co z tego że będzie mozna przejrzeć internet, zobaczyć poczte jak o pakiecie MS Office można zapomnieć - Open Office nie ma nawet połowy funkcji co MS Office. Ja stawiam że zdobędzie max 5% nie więcej
    • Gość: Beny Re: System operacyjny Google to pic! IP: 195.117.221.* 08.07.09, 19:28
      GoOS to przecież system przeznaczony dla netbooków, więc po co konfrontować go z WinOS?
      To przecież nie ma sensu - jak napisał przedpostowicz: GoOS wślizgnie się w swoją niszę, a co będzie potem? "We'll live - we'll see".
    • Gość: Gość Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 20:04
      Autor tego tekst jak i pewnie prowadzący tą strone to jeden wielki demotywator..
      I wiecej pseudo Tech-News serwisów tym gorzej... lepiej pocztać dobreprogramy lub idg.

Pozdrawiam a autora tekstu zapraszam do zoo, ponoć bardzo relaksuje ;]
    • Gość: viśtek? Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.cust.blixtvik.se 09.07.09, 16:59
      buhahahahaahaha dawno się tak nie uśmiałem :D autor jako rasowy linuch musi mieć niezłe problemy emocjonalne z tym sytemikiem googla... dokładnie tak jak przepuszczałem że linuchy na niego zareagują :)
      po 15 latach ich bezowocnego dłubania i długiej drodze do 1% przychodzi google i zabiera ich dziecko by zrobić z niego coś reszcie mogłoby mieć szansę przynieść zysk i dobić do 10% co za ból.. :D
    • zilos Re: System operacyjny Google to pic! 10.07.09, 10:10
      @Przemek28

gdybyś czytał Dobreprogramy to byś wiedział, że Microsoft wydaje webową wersję office o takiej (albo porównywalnej) funkcjonalności jak oryginał dostępnej prawdopodobnie z www.office.com - obliczenia w chmurze itp. Każdy Linux to odpali. Nawet te wersje kilkumegabajtowe z PenDrive'a.
    • Gość: win to lin Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.09, 10:48

08.07.09, 12:05
      Gość: linux?
      I jeszcze o tym piszesz nieudaczniku? Od dawna używam Ubuntu i nie mam żadnych problemów . Windows 7 mam na drugim dysku i wiem co to jest. Nie będe się wyrażał.
    • Gość: spec Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 20:45
      kolo jestes kretynem pozdro
    • Gość: kolo Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.strazgraniczna.pl 14.07.09, 09:40
      Wszyscy jesteście tacy naiwni ... oj ten MS jest be, a g00gle cool. To nic, że g00gle was podglada, uzależnia i mami. Zakładajcie świątynie dwóch wścibskich oczu i cieszcie się, że macie alternatywę. A już niedługo ... ci sami będą pluli na g00gla i wzdychali do czasów kiedy był MS.
      A swoją drogą, instalujcie sobie Linuxy, MacOSX i inne bzdety a i tak 80% wszystkich cwaniaków ma na swoich kompach mniej lub bardziej legalny okna, ponieważ nikt nie przyzna, że aktualnie jest to najbardziej zaawansowany os na świecie (jeśli chodzi o PC), a reszta... reszta tylko goni MS. A zapomniałem o WIELKIM sukcesie Linuxa - pierwszy sterownik pod USB 3.0 ha, ha, ha - żałosne.
    • Gość: makaka Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.unitymediagroup.de 18.11.09, 22:37
      goOS to nie jest zaden system operacyjny. to przegladarka wystartowana z linuxa (prawdziwego OS). po prostu - gag reklamowy. nic wiecej. tu chodzi wylacznie o to zeby TWOJE dane znalazly sie na serwerach googla a nie na twoim komputerze. jak sie na to zgadzasz, to to jest twoj problem (dane z kont, rachunki, kupowane trunki, choroby co moze przeszkadza ci prace znalezc, itd itd itd). chcesz GLUPCZE?
    • Gość: ^^ Re: System operacyjny Google to pic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 02:32
      A ja i tak wiem swoje :D nie wazne czy masz linuxa, okna, czy GoOs :O ... internet to diabeł :D i poza szybką transmisją informacji to samo zło :) w sumie to nie tyczy się tylko internetu/komputera, ale wszystkich mediów... do waszych główek, a nawet mojej, (czasami podświadomie) wstrzykiwane jest g*wno: potrzeba materialnego bogactwa, strach, stres, wyścig szczurów,depresja, agresja, i wiele wiele innych nieprzyjemnych rzeczy, od których człowiek szuka ucieczki na: forach, w reklamach tv, itd. i koło się zapętla:) niedługo zamiast mózgu bedziemy mieli jedno wielkie............. nic.. :) .... Ludzie zapomnieli po co tak naprawde istnieją i kim są... żyją w innej, wirtualnej, rzeczywistości.
      Jeden z wykładowów filozofii powiedział nawet, ze 95% słowa pisanego to ścirewo :D KTOŚ POPROSTU CHCE NA NAS "ZAROBIĆ"
      jak komuś nie podoba się słowo diabeł, to moze zastąpić je słowami takimi jak:belzebub:O pazerność, zachłanność, głupota... nie wiem.. co kolwiek tam sobie jeszcze ktoś moze wymyśleć :)
      Nie wiem kto nie jest zarażony tym gównem.. mzoe jakies zakonnice, pustelnicy, ludzie z uposledzeniem umysłowym, dzieci. No ale "sami ludzie sobie zgotowali ten los" i teraz to tylko już czekać na koniec świata :D nieważne co to bedzie, czy jakaś atomówka, przebiegunowanie ziemi, jeźdźcy apokalipsy, bo wątpie, zeby ludzkość zmądrzała :)
      Jak ktoś kiedykolwiek by zrozumiał co mam na myśli to już zrozumiał :)

ps. Szkoda, ze zrozumiałem to dopiero w trakcie studiów Informatycznch, ale cotam:) zmienie sobie na coś co naprawde sprawi mi przyjemność:D ^^

teraz tylko czekam z przyjemnością na jazdy po mnie, przez ludzi, którzy więkrzość swojego czasu spędzają na zarabianiu pieniędzy, siedzeniu przed kompem i marnowaniu swojego życia na inne urojone wartości :)

AaAAAAAaaaaa..... subiektywna wypowiedź jc. ^^
    • Gość: Paweł Re: System operacyjny Google to pic! IP: 83.238.48.* 19.03.10, 11:40
      Nie sądze aby Google był nic nie wartym systemem wystarczy troche o nim poczytać w sieci to co nie którzy zmienią zdanie, idą czasy internetu a jeśli Google wypuści swój system napewno pokona i zdominuje Microsoft, era Windows dobiega po mału ku końcowi teraz zaczął się wyścig Szczurów na systemy operacyjne tak i ich klientów z Sond przeprowadzonych na jednym z portalu dot. Google Chrome wynika iż coraz więcej osób ma dość Monopolu, Windows kiedy powstawał powstawał w erze przed internetowej a teraz jest potrzebny system szybki i dopracowany pod stałą sieć takim jest właśnie Linux, moje zdanie jest na ten temat takie, iż w nie długim czasie zostanie przełamany Monopol Microsoftu a zacznie się era wolnego Rynku pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka