Dodaj do ulubionych

Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi

• ozby Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi 24.07.09, 09:35
      FF to koszmar. Dla mnie jest jakiś pokraczny, niewydajny i nieelegancki. Opera jest świetna, ale pewny strony nie łykają jej (np. Amazon nie wyświetla podglądów książek gdy używasz Opery). Zostaje z konieczności CHrome.... (bo inne, to nie ma co mówić).
    • Gość: tuttifrutti Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: *.wroclaw.mm.pl 24.07.09, 09:42
      nic nie przebije firefoxa!!!
    • Gość: Gosc Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.07.09, 09:43
      Ja uzywam trzech przegladarek Google,FF i IE7 i IE8. I tak, jezeli chce pobrzegladac zwykle strony to odpalam Chrome zdecydowanie bije dwie pozostale, przegladarka szybko laduje stron i nie spowalnia systemu. Gdy przegladam strony bardziej rozbudowane lub potrzebuje wiekszego bezpieczensta np gdy kupuje cos na ebay to uzywam FF a jak potrzebuje przegladarki, ktora bez problemu odtwara filmy w internecie i inne flashowe aplikacje to uzywam IE. Jednak w pracy mam IE7 a w domu IE8 to powiem tak IE8 to zolw i jeszcze mu daleko do IE7 jednak chyba trzeba troche pocekac gty poprawia troche IE8 i IE8 strasznie spowalnia system wiec uzywam go tylko w ostatecznosci. wczesniej uzywalem tylko IE7 i bylem zadowolony poradycznie tylko uzywalem FF. teraz najczesciej uzywam Chrome i FF.
    • Gość: Gość Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: *.pekao-fs.com.pl 24.07.09, 12:01
      ja wczoraj sobie testowałm browsery i nieważne jak szybko chodziły. Ale zauważyłem że najlepszy rendering i płynność stron o dużej ilośći grafiki ma Opera, IE i FF strasznie skaczą.
    • Gość: meg Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: 86.46.53.* 24.07.09, 15:20
      Opera potrafi być bardzo szybka, zwłaszcza widać to na starych blaszakach w pracy. Jednak na nowych komputerach nie widać specjalnej różnicy miedzy Firefoxem a Operą. Niestety, jeśli dodamy filtry blokujące reklamy do Opery to ładuje ona zauważalnie wolniej strony od Firefoxa z zainstalowanymi rozszerzeniami takimi jak: AdBlockiem i NoScriptem.
      A co do Google Chrome, to zgadza się. Jest to w tej chwili najszybsza przeglądarka na rynku.
    • Gość: Firefox 3.7 nadcho Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: 86.46.53.* 24.07.09, 15:27
      Do ludzi zadowolonych z używania Firefoxa, ale niezadowolonych z jego prostego, nieeleganckiego interfejsu - tak będzie wyglądał Firefox 3.7: wiki.mozilla.org/Firefox/3.7_Windows_Theme_Mockups

Szczerze mówiąc, o skórkach będzie można zapomnieć;)
    • Gość: Puni Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: *.proton.net.pl 25.07.09, 13:26
      ------------------------
      ----------------------

Przyspiesz swoją przeglądarkę na maksa!

W Firefoxie instalujemy dodatek fasterfox i ustawiamy prędkość przeglądarki na Turbo wraz z prephashing (wstępne pobieranie stron). Opera, Safari, Chrome - dziękujemy i zostawiamy w tyle.

Ten dodatek włącza ukryte opcje i prędkość ponad specyfikację kodu stron WWW

------------------------
      ------------------------
    • Gość: getchrome.eu Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 01:52
      Google Chrome bije wszystkie przeglądarki na głowę! Przekonajcie się sami: getchrome.eu
    • Gość: piszczyk^3 Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: 89.108.241.* 26.07.09, 18:12
      Firefox? Dziękuję, postoję!
      Czy ktoś kontroluje ekosystem dodatków?
      adblockplus.org/blog/attention-noscript-users
      www.howtogeek.com/howto/2585/beware-google-reader-notifier-for-firefox-is-now-crapware/
    • marek.lipski Chrome rządzi?Uwaga,nowe luki w IE:Patch czeka 28.07.09, 02:00
      Jestem zdania ze to wszystko zalezy od mocy pc czy mac i pamieci.
      Uwazam ze im mniej ma Browser-przegladarka MB tym lepiej..
      A teraz to dotyczy Internet Explorer.Wczesniej niz normalnie
      Microsoft podaje patch do sciagniecia gdyz zagrozenie jest
      krytyczne.Data:27 lipca 2009.
      Rowniez dla was:Windows 2000, Windows XP, Vista, Windows Server 2003
      i 2008, Internet Explorer 6 i wyzej, Microsoft Visual Studio .NET
      2003 i wyzej,jak i Visual C++ 2005 und 2008.
      Przepraszam GW za linki.
      Wydaje mi sie to wazne dla polskich internautow.
      Podaje linki info po niemiecku:
      www.zdnet.de/news/wirtschaft_sicherheit_security_microsoft_kuendigt_patch_fuer_kritische_luecke_im_internet_explorer_an_story-
      39001024-41500601-1.htm

www.pcwelt.de/start/sicherheit/sicherheitsluecken/news/2100292/microsoft_muss_kritische_ie_sicherheitsluecke_stopfen/

www.silicon.de/sicherheit/management/0,39039020,41500606,00/extra_patch+fuer+microsofts+internet+explorer.htm
    • Gość: user Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: 78.8.139.* 28.07.09, 14:29
      Tak nparawdę to FF po instalacji jest (szybkim) nic nie wartym śmieciem, jedynie szukanie i instalacja wtyczek (spowalnia) ratuje sytuację. Problem polega na tym że autorzy tych wtyczek często robią chłam, np. fast dial w FF to jakiś żart, jakość zrzutów jest tak słabej jakości, że nie mam ochoty na to patrzeć... takich przykładów można by mnożyć... no i FF po dopasieniu tym co inne przeglądarki mają w standardzie robi się napuchniętą, powolną kobyłą!
    • Gość: prisoner Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 14:40
      ostatnio właśnie pod wpływem waszych komentarzy zacząłem używać Opery. Jest szybsza od Fx'a 3.0.x, ale nie tak szybka jak Fx 3.5.x (przynajmniej u mnie).

Jednak speed dial i gesty myszy są bezcenne, a nie chce mi sie instalować kolejnych dodatków do liska

Myślałem, że w Operze blokowanie reklam będzie gorsze niż się okazało. Ale kwestię wpisu zapamietanych haseł lepej rozwiązano w Fx'ie, nie trzeba klikać na przycisk, czy wciskać Ctrl+Enter.

W sumie to Opera wcale nie jest gorsza, na pewno wygodniejsza (mam tu na myśli speed dial i gesty). I tylu dodatków nie potrzeba ;)
    • Gość: prisoner Re: Test prędkości przeglądarek - Chrome rządzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 14:43
      dodam jeszcze, że fajną rzeczą w Operze jest możliwość ustawienia własnego tła w Speed dial i zmiany tych ikonek. Zmieniłem sobie na loga poszczególnych stron.
      Ale wymaga to podmiany plików systemowych opery

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka