semi-dolce 03.08.09, 23:30 Czy sukom, analogicznie jak kobietom, w kolejnych ciążach wcześniej powiększa się brzuch? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: POMYŁKA 04.08.09, 19:27 A dlaczego nie to? Suka - samica psa. W ciąży - prawdopodobnie - czyli szczenna. W pewnym momencie owa ciąża zaczyna byc widoczna. Widoczna gołym okiem. Suka "grubnie". Pytanie brzmi - czy u suk w kolejnych ciążach widac je wczesniej niż u pierwiastek, czy wcześniej zaczynaja "grubnąć" (tak, jak ma to miejsce np. u kobiet, czyli samic człowieka ;))? Odpowiedz Link Zgłoś
xplict Re: POMYŁKA 04.08.09, 21:11 Nie zaobserwowałem :-D Ale dobry temat na pracę doktorską:-P Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: POMYŁKA 04.08.09, 21:42 Widzisz xplict sprawa wygląda tak: - weterynarz mój osobisty mówi, że nie, ale on jest mało obiektywny w sprawie tej konkretnej suki, bowiem bardzo jej nie lubi. Ona go też i tak sobie żyjemy. Bo on bardzo osobisty. - ja twierdze, że widżę wyraźnie, że ma powiekszony brzuch - ale ja nieobiektywna, bo bardzo lubię tę suke i bardzo szczeniąt pragnę. - weterynarz u której byłam dziś, w zupełnie innej sprawie i z innym psem, bo to specjalistka od zębów, twierdzi, że jest to mozliwe. Ona jedyna obiektywna :) A usg mamy jutro wieczorem. Więc się okaże :) Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: POMYŁKA 06.08.09, 12:42 Nie wykluczone, że to ja miałam rację :) W każdym razie na usg 7 było widać :) Odpowiedz Link Zgłoś