Gość: lusia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 20:41 Poradźcie proszę drobnej osóbce po 30, czy w tym wieku warto jeszcze rozpoczynać zabawę w sztuki walki? (od czego zacząć?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: Sztuki walki??? 22.02.04, 23:09 Zależy co chcesz osiągnąć. Dla relaksu najlepsze jest tai-chi. Do samoobrony dla kobiet krav-maga i niestandardowy autorski system samoobrony wyłącznie dla kobiet, prowadzony w Warszawie, było o tym w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: Sztuki walki??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 20:07 dzięki za odpowiedź; tai chi zajmowałam się jakiś czas temu przez rok, ale teraz potrzebuję czegoś bardziej dynamicznego Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Sztuki walki??? 25.02.04, 14:27 Rozumiem, że nie zależy Ci na stylu kontaktowym, do wykorzystania na ulicy? :-) Po tai-chi przywykłaś do wysokich postaw, więc jakiś styl kung-fu. Wing-tsun jest najpopularniejszy, ale styl modliszki jest nowocześniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Sztuki walki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 23:56 Przepraszam, ale co rozumiesz przez "wysoką postawę w Tai-Chi"? Ćwiczę styl Yang od kilku lat i nie spotkałem się z czymś takim. W stylu Chen też nie występuje... Co do uwag o kung-fu to naprawdę nieźle mnie zaciekawiłeś. Możesz podać źródła z których korzystałeś, formułując swoje spostrzeżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Sztuki walki??? 01.03.04, 16:11 Ja akurat ćwiczyłem shotokan i dla mnie postawa wysoka może mieć inne znaczenie niż dla ciebie :-). Styl modliszki z kolei znam z prasy typu Wojownik/Kungfu i z pokazów/tv etc więc nie jestem ekspertem, ale pamiętam, że zwróciłem uwagę na bogactwo technik kończących w formach tego stylu Odpowiedz Link Zgłoś