Dodaj do ulubionych

Nie bedzie... IV ligii

IP: *.satkabel.com.pl 24.07.01, 17:19
Tak wlasnie. Byc moze bedzie klasa A, ale prawdopodobne jest, ze
Gornik/Zaglebie zostanie ostatecznie zlikwidowane. Ja jednak mam nadzieje, ze
utrzymane zostana przynajmniej niektore grupy juniorskie... W kazdym razie,
jesli juz dojdzie do calkowitego upadku walbrzyskiej pilki, proponuje usunac ze
stadionu na Bialym Kamieniu plastikowe siedzenia i umiescic je gdzies w
bezpiecznym miejscu (niech czekaja na lepsze czasy) lub sprzedac - w przeciwnym
razie w pare tygodni ulegna zniszczeniu, wszak pieprzonych debili w tym
cholernym miescie nie brakuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Nie bedzie... IV ligii IP: *.wsisiz.edu.pl 25.07.01, 08:50
      Ja juz przestalem interesowac sie nasza pilka szkoda nerwow.Szlak mnie trafial
      jak ogladalem nasza kochana pilke staczajaca sie na dno.Zamiast dobrych meczy
      mamy tylko dobre bijatyki niewyzytych polmozgow.To wszystko jest chore.
      • Gość: Olin Re: Nie bedzie... IV ligii IP: *.satkabel.com.pl 25.07.01, 12:38
        Dla mnie w tej chwili najwazniejsze jest to, zeby w Wuchu przetrwaly zespoly
        juniorskie... Pal licho seniorow, w koncu wystarczy popatrzec, jakie bylo
        zainteresowanie II liga (srednio 2000-2500 widzow na mecz), a jakie III - po
        200-400 widzow. Wobec tego, po co nam seniorzy, skoro i tak szans na awans do
        lig centralnych nie ma.
        Co innego juniorzy. Gornik/Zaglebie, szkoloc juniorow, pelnil niejako misje
        spoleczna, pochlaniajac przy tym stosunkowo niewielkie koszty. Korzysci jednak
        byly ogromne, a miasto, oszczedzajac teraz, bedzie musialo w przyszlosci
        przeznaczyc wiecej na walke z dewiantami wszelkiego rodzaju. Moj ulubieniec,
        wielki wymoczek, ktorego nazwiska tu nie wymienie, a ktory jest szefem
        walbrzyskiej Rady Miejskiej twierdzi, ze sa przeciez w miescie inne osrodki,
        zajmujace sie szkolenie mlodziezy... Taaa, sa. W Szczawnie. Bo w Walbrzychu na
        przyklad jest klub szachowy Hetman, ale on swa oferte raczej kieruje do innych
        mlodych ludzi, dla ktorych alternatywa dla sportu na pewno nie jest tanie wino.
        Mi juz nawet nie chodzi o to, zeby miasto utrzymywalo kluby sportowe i tak
        dalej, ale moglby szanowny pan Przewodniczacy Rady Miajskiej bardziej dbac o
        swoje wypowiedzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka