Dodaj do ulubionych

nie mogę schudnąć

07.07.04, 22:12
Cze!Moje życie to sport a tak bliżej to boks!Ćwiczę już pięć lat trzy razy w
tygodniu i dwa razy jestem na silowni!Jak do tej pory szło OK!Dopuki nie ta
choroba. Mam Zespół Policystycznych Jajników.Jest to choroba nieplodności
która niestety powoduje tycie!!!!No i wszystko zaczeło się rujnować!Z górnych
parti cial jestem zadowolona jednak brzóch i biodra do wymiany!!!Na biodrach
powstały tak jakby bólwy które odznaczają się w obcisłych sykienkach!!!Nie
mogę sobie dać sama z tym rady.A...chodzę także do dietetyka od kilku
miesięcy i nic!!!Pomózcie mi!!!!Z góry dziękóję i pozdrawiam:-)))))
Obserwuj wątek
    • jogger Re: nie mogę schudnąć 08.07.04, 00:35
      Wygląda na to, że siadł Ci progesteron, za to estrogen ma się dobrze :-)
      Spróbuj diety beztłuszczowej
      www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=85666
      • Gość: agnieszka-pisarek1 Re: nie mogę schudnąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 19:04
        Dzięki za odpowiedź aktualnie stosuje dietę
        300,300,300,500,500,500,800,800,800.Gdy mam 300 jem same owoce i warzywa!Gdy
        mam 500 to to samo co 300+mięso a 800 żeby zmieścić się w granicy!!!!Może ta
        dieta zaskutkuje????Może byś polecił jakieś ćwiczenia na siłownie na te partie
        ciała!!!Pozdrawiam!!!!
        • jogger Re: nie mogę schudnąć 08.07.04, 19:32
          www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=72046&x
          www.sfd.pl/temat71442/
          Do tego pas/spodenki neoprenowe i smarowanko
          www.sfd.pl/temat73817/
          • Gość: Lilla23 Re: nie mogę schudnąć IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.07.04, 22:04
            Czesc Agnieszko,ja tez mam ta chorobe i tez jestem zalamana bo waga
            stanela,mimo tego,ze jestem instruktorka aerobiku i cwicze codziennie.z tym,ze
            musze zaznaczyc,ze ja juz schudlam 23 kilo i tu male pytanko do pana
            Joggera,chce isc na kopenhaska ,czy moge tyle cwiczyc?zalezy mi na latwej w
            przygotowaniu diecie poniewqaz nie mam za wiele czasu na gotowanie i pytanko do
            Agnieszki,czy Tobie na sto procent powiedznio,ze nie bedziesz mogla juz miec
            dziec?:((((bo ja chce za rok sie starac ale boje sie tego:(pozdrawiam
            • jogger Re: nie mogę schudnąć 12.07.04, 01:21
              Możesz spróbować, ale tak rozłóż posiłki, żeby ostatni był po ostatnim
              treningu - żeby organizm nie przeszedł w tryb oszczędnościowy.
            • goblin.girl Re: nie mogę schudnąć 12.07.04, 11:42
              Cześć, nie jestem Agnieszką, ale mogę Cię na 100% zapewnić, ze choroba nie
              przekreśla szans na macierznstwo. Moja siostra cioteczna, lat 26, ma
              policystyczne jajniki. Dwa lata temu zaczęla sie leczyć, ginekolog uprzedził ją,
              ze z zajsciem w ciąze mogą byc problemy, być moze bedzie musiałą sie starac
              kilka lat; no wiec sie postarała i wyszło jej za pierwszym razem :P Tak wiec
              wszystko jest do naprawienia, tylko do leczenia musisz sie zabrać teraz! Nie
              odkładaj tego na za rok, im wcześniej, tym lepiej.
              ZPJ tez niekoniecznie musi poewodować tycie; moja siostra była i jest
              szczuplutka. Ja z kolei jestem niechuda (65 kg na 1,70 m), duzo sie ruszam, jem
              normalnie (tak mi sie wydawało przynajmniej), do tego mialam problemy z
              nieregularna miesiaczka, wiec podejrzewałam u siebie ZPJ, ale badania hormonalne
              tego nie wykazaly. Zdarza sie natomiast, ze kobiety uprawiajace intensywnie
              sporty, zwłaszcza sporty walki lub siłowe, maja zaburzenia cyklu; u mnie tak
              prawdopodobnie było. Tak ze jesli zamierzasz poważnie myslec o ciaży, moze to
              wymagać zmiany rodzaju aktywnosci sportowej.
              Pozdr
    • agnieszka-pisarek1 Re: nie mogę schudnąć 12.07.04, 22:14
      Nie jest powiedziane że nie zajdziemy w ciążę ale mogą być komplikacje!!!Ja
      jestem jeszcze młoda(19) no i nie teraz czas dla mnie na dzieci ale jak pomyślę
      że mogę nie zostać mamą to zaraz mi się chce płakać!!!Jak najszybciej idz do
      lekarza!!Tą sprawą musisz się zająć teraz żeby mógł ci pomuc!!!!Trzymam za
      ciebie kciuki!!!!ŻYCZĘ CI MAŁEGO SZKRABA!!!!
      • Gość: Lilla23 Re: nie mogę schudnąć IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.04, 12:38
        dzieki Agnieszko za mile slowa, ja juz sie lecze,ale moj lekarz zapewnia
        mnie,ze napewno bede problemy i ma jakas taka posepna mine wiec nie wiem,czy
        cos ukrywal,czy co, ale widze,ze sa dziewczyny ktore daly sobie rade z ciaza,np
        w rodzinie goblin.girl,dzieki tez za info i za slowa otuchy:)
        a odchodzac od tematu ciazy to wiem,co to znaczy nie moc schudnac, moje zycie
        to jedno wilkie odchudzanie,czasami mam tego tak dosc,ze szok,codziennie tylko
        warzywka ,owoce i serki, a tylko kilka dni zjem normlany obiad,juz waga
        skacze,mimo efektywnych i intensywnych cwiczen.pozdrawiam Was wszystkich:)
        • agnieszka-pisarek1 Re: nie mogę schudnąć 13.07.04, 18:31
          ja byłam u pięciu lekarzy gdy w końcu dowiedzialam się że na to jestem chora
          (trwalo to kilka lat)Radzę ci abyś skonsultowala się jeszcze z innymi
          lekarzami!!!-aby porównać opinie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka