Dodaj do ulubionych

A co dla hardgainerów?

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 00:52
Czyli np. dla mnie? Mam 192 wzrostu, ważę 80 kilo i ciężko pracuję na siłowni -
2 razy w tygodniu 1,5 godzinne treningi ciężarami bliskimi na duże grupy
mięśniowe. Do tego suplementacja - Amino1900 rano w środku i wieczorem przed
posiłkami, przed i po treningu BCAA2000, mineral light w czasie treningu aby
dostarczyć glikogenu a przed treningiem Pure Muscle Curbs aby dodać sobie kopa
energetycznego. Postępów nie stwierdzono. Żeby wkurzyć kobitki ;-) nadmieniam
iż mogę żreć samą czekoladę, bitą śmietanę i wszystkie słodkości świata naraz
bez efektu na skali wagi - nie robię tego oczywiście bo pryszczyca atakuje :-
) - poza tym dieta dosyć wysokobiałkowa - chude mięsko, na obiady prawie tylko
drób, sery etc. Dzisiaj zrejterowałem z siłowni - za gorąco było... Może
lokalny ghuru coś podszepnie?

Dzięki
Obserwuj wątek
    • jogger Re: A co dla hardgainerów? 27.06.02, 17:30
      Gość portalu: GuessWho napisał(a):

> Czyli np. dla mnie? Mam 192 wzrostu, ważę 80 kilo i ciężko pracuję na siłowni -
      > 2 razy w tygodniu 1,5 godzinne treningi ciężarami bliskimi na duże grupy
      > mięśniowe. Do tego suplementacja - Amino1900 rano w środku i wieczorem przed
      > posiłkami, przed i po treningu BCAA2000, mineral light w czasie treningu aby
      > dostarczyć glikogenu a przed treningiem Pure Muscle Curbs aby dodać sobie kopa
      > energetycznego. Postępów nie stwierdzono. Żeby wkurzyć kobitki ;-) nadmieniam
      > iż mogę żreć samą czekoladę, bitą śmietanę i wszystkie słodkości świata naraz
      > bez efektu na skali wagi - nie robię tego oczywiście bo pryszczyca atakuje :-
      > ) - poza tym dieta dosyć wysokobiałkowa - chude mięsko, na obiady prawie tylko
      > drób, sery etc. Dzisiaj zrejterowałem z siłowni - za gorąco było... Może
      > lokalny ghuru coś podszepnie?
      >
      Jak masz superaktywną tarczycę, to nigdy nie utyjesz -:) ale można spróbować.
      Przede wszystkim dieta wysokobiałkowa jest stosowana w odchudzaniu, a w dodatku
      sprzyja utracie mięśni (organizm nastawia się na spalanie aminokwasów). Podstawą
      muszą być węglowodany - złożone i proste - w każdym posiłku, w stosunku do białka
      jak 4:1. Przed siłownią nie jedz ok 2-3 godz, żadnych Carbów ani mineral lightów
      przed i w czaie treningu, a dopiero po. Powoduje to nadkompensację glikogenu w
      mięśniach - wzrost powyżej poziomu sprzed treningu, co daje efekt anaboliczny.
      Max. 3 posiłki dziennie - trzeba się lekko przegładzać, żeby organizm nauczył się
      oszczędzać kalorie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka