Gość: malwina Re: kupię PILATES Dvd IP: *.icpnet.pl 23.11.05, 08:12 Te płytki mam i jestem z nich bardzo zadowolona pilates.com.pl/product_info.php?products_id=117 pilates.com.pl/product_info.php?cPath=35_37&products_id=141 ale z ich strony możesz zamówić jeszcze wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
anno.currente Re: kupię PILATES Dvd 23.11.05, 10:35 też trafiłam na tą stronę ;) tylko zastanawiam się jak to jest 45min, to jest 1 trening, czy jest to jakoś podzielone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwina Re: kupię PILATES Dvd IP: *.icpnet.pl 23.11.05, 11:20 Tak obie te płytki to 1 całościowy trening. Pierwsza płytka "Pilates inteligentna gimnastyka dla każdego" jest spokojniejsza. Zajęcia prowadzi 1 instruktorka na brzegu basenu w bardzo słonecznym pomieszczeniu (w jesienne wieczory świetnie robi na psyche), poszczególne ćwiczenia oddzielone są od siebie chwilą przerwy na złapanie oddechu, ale to w sumie 1 trening. Na drugiej płytce "MTV Pilates" ćwiczy grupka 4 osób (każda pokazuje inny poziom zaawansowania), ćwiczenia są bardziej dynamiczne (o ile to w pilatesie jest to w ogóle możliwe ) i następują jedno po drugim. Na końcu płytki instruktorka szczegółowo wyjaśnia trudniejsze ćwiczenia. W sumie każdy z tych treningów jest inny choć większość ćwiczeń jest podobnych. Pierwsza płytka jest po polsku, a na 2-giej można sobie włączyć polskie napisy (instruktorka mówi po angielsku). Z płytek sprzedawanych na tej stronie miałam jeszcze okazję widzieć pilates.com.pl/product_info.php?cPath=35_37&products_id=75 Na tej płytce ("Pilates podstawy") są rzeczywiście same podstawy - najprostsze ćwiczenia bardzo szczegółowo wyjaśnione - mi się nie podobała. Może dlatego, że ćwiczyłam kiedyś z instruktorką i takie wyjaśnienia nie były mi potrzebne, a nie jest to trening w ścisłym tego słowa znaczeniu tylko płytka instruktarzowa. Widziałam także płytkę pilates.com.pl/product_info.php?cPath=35_37&products_id=77 "Moc pilates" - nie podobała mi się (jakaś tak chaotyczna) te dwie wskazane w moim 1 poście uważam za dużo lepsze. Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś