Gość: starlette IP: *.acn.waw.pl 01.11.02, 22:32 czy zwykłe przysiady nie przeciążają stawu kolanowego?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: przysiady i kolana 01.11.02, 22:43 Jest to obciążenie ciężarem własnego ciała, więc poniekąd naturalne. Dotyczy to oczywiście zdrowych kolan, bo po kontuzji nawet takie obciążenie nie jest wskazane, gdyż dotyczy dużego zakresu ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starlette Re: przysiady i kolana IP: *.acn.waw.pl 02.11.02, 09:13 Nie miałam zadnej kontuzji, ale kiedy robię przysiady albo wchodze po schodach itp mam wrazenie ze moje kolana sa strasznie przeciążone, jakby kosci ocierały się o siebie, czsem po niezbyt duzym wysiłku kolana mnie po prostu bolą. Lubię ruch i jestem jeszcze przed trzydziechą! Czy powinnam isc do lekarza?? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: przysiady i kolana 03.11.02, 18:48 Wizyta u ortopedy na pewno Ci nie zaszkodzi :-) Możesz mieć problem z 'miękkimi' częściami stawu kolanowego - ich składnikiem głównym jest kolagen. Jego źródłem w diecie z kolei są usuwane nagminnie z mięsa chrząstki, włókniste powłoki mięśni ipt. nieapetyczne fragmenty. Ja dla profilaktyki kolan używam preparatu 'Kolagen Active Plus' Olimpu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starlette Re: przysiady i kolana IP: *.acn.waw.pl 04.11.02, 09:49 O dzieki, moze powinnam spróbowac tego preparatu, ale jadam tylko kurczaki, więc kolagen wiperzowy jest dla mie troche 'fuj' :) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: przysiady i kolana 04.11.02, 12:43 Ten Olimp jest o smaku malinowym, nie wieprzowym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starlette Re: przysiady i kolana IP: *.acn.waw.pl 04.11.02, 13:32 no tak, ale jednak swiniopochodny :) Odpowiedz Link Zgłoś