anka001 05.12.02, 17:45 Czy to możliwe,że biegając moje nogi staną się szczuplejsze?Zaznaczam,że są one dosyć umięśnione i obawiam się,że biegając jeszcze bardziej będą.Może się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: szczupłe nogi a jogging 06.12.02, 07:48 Mięśnie nóg rozwijają się przy bieganiu siłowym, typu sprint. Porównaj mięśnie sprinterów i maratończyków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka001 jogger jeszcze parę pytań IP: *.chl.asp.gda.pl 07.12.02, 12:46 To mam jeszcze parę pytanek.Chcę zacząć biegać i nie wiem ile na początek czasu na to poświęcić,czy 30 min to będzie ok?Cze ta pora roku jest odpowiadająca na rozpoczęcie biegania?i jeszcze jedno moje nogi sa już dosyć umięśnione i czy te mięśnie zejdą czy potrzebna jest do tego dodatkowa dieta? A pozatym to jest fajne forum ,które odkryłam całkiem niedawno i bardzo się ciesze z tego powodu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: jogger jeszcze parę pytań 07.12.02, 20:42 Gość portalu: anka001 napisał(a): > To mam jeszcze parę pytanek.Chcę zacząć biegać i nie wiem ile na początek > czasu na to poświęcić,czy 30 min to będzie ok? Trochę mało, dopiero po 20min zaczyna się spalać tłuszcz, a w udach jest go u kobiet z reguły sporo. > Czy ta pora roku jest > odpowiadająca na rozpoczęcie biegania? Każda pora jest dobra :-) potrzebny jest tylko odp. strój (dres i spodnie polarowe, buty z amortyzacją typu poduszka powietrzna - jak nike air itp.), i tłusty krem na twarz. > i jeszcze jedno moje nogi sa już dosyć > umięśnione i czy te mięśnie zejdą czy potrzebna jest do tego dodatkowa dieta? O mięśnie się nie martw, jak spalisz tłuszcz,, nogi Ci i tak zeszczupleją, a mięśnie zejdą po prostu przy lekkiej diecie redukcyjnej. Nie można biegać zbyt wolno ani zbyt szybko - na granicy umożliwającej jeszcze mówienie, ale blisko zadyszki. Odpowiedz Link Zgłoś