Dodaj do ulubionych

szczupłe nogi a jogging

05.12.02, 17:45
Czy to możliwe,że biegając moje nogi staną się szczuplejsze?Zaznaczam,że są
one dosyć umięśnione i obawiam się,że biegając jeszcze bardziej będą.Może
się mylę...
Obserwuj wątek
    • jogger Re: szczupłe nogi a jogging 06.12.02, 07:48
      Mięśnie nóg rozwijają się przy bieganiu siłowym, typu sprint. Porównaj mięśnie
      sprinterów i maratończyków :-)
      • Gość: anka001 jogger jeszcze parę pytań IP: *.chl.asp.gda.pl 07.12.02, 12:46
        To mam jeszcze parę pytanek.Chcę zacząć biegać i nie wiem ile na początek
        czasu na to poświęcić,czy 30 min to będzie ok?Cze ta pora roku jest
        odpowiadająca na rozpoczęcie biegania?i jeszcze jedno moje nogi sa już dosyć
        umięśnione i czy te mięśnie zejdą czy potrzebna jest do tego dodatkowa dieta?
        A pozatym to jest fajne forum ,które odkryłam całkiem niedawno i bardzo się
        ciesze z tego powodu:))
        • jogger Re: jogger jeszcze parę pytań 07.12.02, 20:42
          Gość portalu: anka001 napisał(a):

> To mam jeszcze parę pytanek.Chcę zacząć biegać i nie wiem ile na początek
          > czasu na to poświęcić,czy 30 min to będzie ok?
          Trochę mało, dopiero po 20min zaczyna się spalać tłuszcz, a w udach jest go u
          kobiet z reguły sporo.

> Czy ta pora roku jest
          > odpowiadająca na rozpoczęcie biegania?
          Każda pora jest dobra :-) potrzebny jest tylko odp. strój (dres i spodnie
          polarowe, buty z amortyzacją typu poduszka powietrzna - jak nike air itp.), i
          tłusty krem na twarz.

> i jeszcze jedno moje nogi sa już dosyć
          > umięśnione i czy te mięśnie zejdą czy potrzebna jest do tego dodatkowa dieta?
          O mięśnie się nie martw, jak spalisz tłuszcz,, nogi Ci i tak zeszczupleją, a
          mięśnie zejdą po prostu przy lekkiej diecie redukcyjnej. Nie można biegać zbyt
          wolno ani zbyt szybko - na granicy umożliwającej jeszcze mówienie, ale blisko
          zadyszki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka