Dodaj do ulubionych

Co zrobić z CELULITIS!!!

IP: 217.11.143.* 02.02.02, 13:48
Może znacie jakiś sposób na skuteczne pozbycie się celulitisu. Nie mam nadwagi
(160/47), ćwiczę, nie jem słodyczy, biorę zimny prysznic brrrry i nic.
Kosmetyki są potwornie drogie i nie bardzo wierzę w ich skuteczność. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Co zrobić z CELULITIS!!! 02.02.02, 22:09
      Nie ma sposobu uniwersalnego, dobrego dla wszystkich. W Twoim przypadku np.
      warto spróbować lokalnego przegrzewania. Może to być guam, czy algi na gorąco,
      ale może też być długotrwały automasaż, z zastosowaniem np. jakiegoś kremu
      zawierającego wyciąg z alg. W jednym z wątków na tym forum była już o tym mowa,
      i zgłaszały się osoby, którym automasaż pomógł.
      • Gość: Majka Re: Co zrobić z CELULITIS!!! IP: *.compi.net.pl 02.02.02, 23:34
        Dzieki, ale nie moge znalesc watku z automasazem.
        O co w tym chodzilo? To dla mnie bardzo wazna sprawa.
        • Gość: m Re: Co zrobić z CELULITIS!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.02.02, 01:09
          www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=342&wid=664097&aid=664097
      • Gość: Martyna Re: Co zrobić z CELULITIS!!! IP: *.proxy.aol.com 03.02.02, 19:59

A ja slyszalam, ze jesli zgubi sie tluszcz to cellulitis znika.
        Nawet jesli jestes szczupla to moze masz za duzo tluszczu w proporcjach do
        miesni ciala?
        A co do kremow to tez w nie nie wierze tez nie wierze.
        • Gość: Majka Re: Co zrobić z CELULITIS!!! IP: *.compi.net.pl 04.02.02, 12:04
          Nie chcę się odchudzać. Długo pracowałam nad tym, żeby trochę przytyć i nie
          wyglądać jak wieszak (płasa pupa, zero biustu i żebra wyglądające tak jakby
          mialy mi podrzeć ubranie). Teraz ważę 45-47 kg i nie narzekam na brak mieśni i
          nadmiar tłuszczu. Chciałbym zachować figurę i pozbyc się celulitisu.
          • jogger Re: Co zrobić z CELULITIS!!! 04.02.02, 14:03
            Cellulit jest spowodowany przez lokalne podskórne odkładanie się tkanki
            tłuszczowej. Jeśli jest spowodowane przez ogólne otłuszczenie, odchudzanie
            wystarcza. Gdy tłuszcz odkłada się wyłącznie lokalnie, trzeba atakować go
            lokalnie, dlatego proponuję miejscowy masaż. Różne kosmetyki proponowane przez
            przemysł farmaceutyczny zwiększają tylko napięcie skóry i nawilżają ją, dając
            dobry efekt optyczny. Gdy działanie kosmetyku minie, pomarańczka znowu
            rozkwita. No i ostatnia uwaga: cellulit to dolegliwość kobieca, więc powiązana
            z gospodarką hormonalną. Stosowanie hormonalnych środków antykoncepcyjnych może
            zatem sprzyjać i cellulitowi (tak to chyba powinno się nazywać - cellulitis to
            stan zapalny w obszarze cellulitu).
            • Gość: Majka Re: Co zrobić z CELULITIS!!! IP: *.compi.net.pl 04.02.02, 15:36
              Dzięki. Tylko jak mam sama sobie masować pupę? :)
              • jogger Re: Co zrobić z CELULITIS!!! 04.02.02, 16:31
                Gość portalu: Majka napisał(a):

> Dzięki. Tylko jak mam sama sobie masować pupę? :)

Na stojąco, lekko wyginając tułów do tyłu. Będziesz mogła spokojnie sięgnąć do
                dołu pośladków. Cellulit z reguły jest z zewnętrznej strony, więc nie powinnaś
                mieć problemu.
                • Gość: Majka Re: Co zrobić z CELULITIS!!! IP: *.compi.net.pl 04.02.02, 19:05
                  Dzięki, będę próbować.
          • Gość: Kaja Re: Co zrobić z CELULITIS!!! IP: 217.11.141.* 04.02.02, 14:13
            To ile Ty musiałaś ważyć, skoro "Długo pracowałam nad tym, żeby trochę przytyć
            [...]. Teraz ważę 45-47 kg [...]"!!!
            • Gość: Majka Re: Co zrobić z CELULITIS!!! IP: *.compi.net.pl 04.02.02, 15:33
              Przez całą szkołę średnią ważyłam 38 kg. Pielęgniarka szkolna ganiała mnie ze
              skierowaniem do poradni dla anorektyczek, a ja jadłam normalnie i nie mogłam
              przytyć.
              • Gość: mi Re: Co zrobić z CELULITIS!!! IP: 212.243.143.* 13.02.02, 15:17
                Hej Majka milo sie dowiedziec ze ktos jeszcze tak slabo tyje !
                Przez cala szkole mialam w porywach do 41 kilo. Teraz mi sie przytylo i mam
                prawie 44 !! Ale jestem od ciebie duuuzo nizsza. Pozdrawiam.
    • Gość: Kaja Re: Co zrobić z CELULITIS!!! IP: 217.11.141.* 03.02.02, 23:34
      wyciąć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka